Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Азербайджан опротестував вступ Вірменії в Митний союз

  • 28.12.2013, 11:21
  • 1 508

В Азербайджані вважають, що вступ Вірменії в Митний союз суперечить нормам міжнародного права.

Офіційний Баку проти вступу Єревана в Митний союз до тих пір, поки Вірменія не виведе свої збройні сили з окупованих азербайджанських територій і не буде відновлена територіальна цілісність Азербайджану, заявив заввідділом суспільно-політичних питань адміністрації президента Азербайджану Алі Гасанов.

"Вступ Вірменії — країни, яка окупувала споконвічно азербайджанські землі — Нагорний Карабах і сім прилеглих районів, в який-небудь союз або об'єднання, суперечить принципам міжнародного права", — заявив Гасанов азербайджанським ЗМІ.

За словами Гасанова, в момент вступу цієї країни в який-небудь союз територія і кордони Вірменії вступають у протиріччя з міжнародною юрисдикцією через порушення територіальної цілісності Азербайджану.

"Це держава або повинна офіційно заявити про претензії на окуповані території, а структури, в які він входить, повинні прийняти це, або воно має повернути ці землі і стати членом нових союзів з територіями, затвердженими в рамках ООН", — підкреслив заввідділом президентської адміністрації.

Нагадаємо, що президент Вірменії Серж Саргсян в рамках візиту в Москву 3 вересня заявив про готовності Вірменії вступити в Митний союз.

Джерело: Дзеркало тижня

Схожі новини