Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін розлучається заради Кабаєвої?

Президент Росії пояснив, що дружина вже «відстояла свою вахту»...

Президент РФ Володимир Путін розлучається зі своєю дружиною Людмилою, з якою прожив у шлюбі майже 30 років. Президентське подружжя вперше за понад рік з’явилося разом на публіці — відвідало балет, а після вистави зробило спільну заяву в інтерв’ю телеканалу «Росія 24». Людмила Путіна пояснила, що їхній шлюб завершено, бо Володимир дуже зайнятий, і подружжя практично не бачиться. «Не можу сказати, коли вони оформлять усе юридично, але це неважливо, бо про рішення оголошено», — сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Філолог Людмила знає чотири іноземні мови

Людмила Путіна (з дому Шкребньова) народилася в Калінінграді 6 січня 1958-го в сім’ї робітників з Брянської області. Працювала санітаркою, керівником драмгуртка, листоношею, токарем на заводі, стюардесою. З майбутнім чоловіком познайомилася випадково під час відвідин Ленінграда (нині Санкт-Петербург). Путін тоді працював у місцевому управлінні КДБ. У Ленінграді Людмила пізніше закінчила романське відділення філологічного факультету ЛДУ — за спеціалізацією «іспанська мова». Вона також володіє португальською, французькою і німецькою мовами.

Одружилися Володимир і Людмила у Ленінграді в 1983-му. Через два роки у Путіних народилася дочка Марія, а ще через рік, під час служби Путіна у Східній Німеччині, — дочка Катерина. Обох дівчат назвали на честь бабусь Путіна. Доньки вчилися в петербурзькій приватній гімназії з поглибленим вивченням німецької, а потім два роки у Москві — в школі імені Гааза, при посольстві Німеччини. Із 2000-го заради безпеки перейшли на домашнє навчання. Дівчата займаються фітнесом і ушу, вільно володіють англійською, німецькою, французькою, Катерина знає ще корейську. У 2003-му обидві стали студентками Санкт-Петербурзького державного університету. Марія навчалася на біологічному факультеті, а Катерина вибрала кафедру історії країн Далекого Сходу і стала магістром сходознавства. У 2012-му Марія народила сина.

Після повернення сім’ї з НДР Людмила викладала німецьку в Інституті удосконалення вчителів при ЛДУ. Основний час була зайнята вихованням дочок і турботою про дім. Путін тоді служив помічником у петербурзького мера Анатолія Собчака. Людмила завжди уникала ЗМІ, чим відрізнялася від попередніх перших леді Росії — Наїни Єльциної і, особливо, Раїси Горбачової.

За матеріал про коханку Путіна газету закрили

Чутки, що Путін фактично розлучився з дружиною, стали з’являтися ще під час перших двох термінів путінського президентства. Ці чутки посилилися 2008-го, коли Людмила практично повністю зникла з поля зору медіа. Деякі ЗМІ писали, що Путін таємно розлучився, а дружина постриглася в черниці та стала настоятелькою жіночого монастиря у Псковській єпархії, Путін з’являвся на зустрічах зі світовими лідерами без дружини, але продовжував носити обручку.

У квітні 2008-го газета «Московський кореспондент» написала, що у Путіна роман із зіркою художньої гімнастики Аліною Кабаєвою. Цю інформацію заперечив сам Путін. Того ж дня гендиректор холдингу «Національна медіакомпанія» Артем Артемов заявив про рішення закрити «Московський кореспондент» — «через збитковість видання» — і звільнив головного редактора...

Після повернення Путіна в Кремль 2012-го Людмила ніде не з’являлася. Навесні 2013-го була присутня лише на одному офіційному заході — нагородженні лауреатів Горьковської літературної премії.

А тим часом...

У вівторок, 11 червня, чеський прем’єр Петр Нечас оголосив, що він зі своєю дружиною Радкою за взаємною згодою розпочали процедуру шлюборозлучного процесу.

А як із цим у світі?

Розлучення Путіних — не єдиний випадок останніх років серед відомих світових політиків. Найвідомішим стало розлучення 2007-го президента Франції Ніколя Саркозі з дружиною Сесілією, із якою він прожив 11 років. Як писали ЗМІ, з’являтися на людях разом з дружиною Саркозі перестав ще у травні 2005-го, коли обіймав посаду глави МВС Франції. Незабаром він знайшов нову дружину — модель і співачку Карлу Бруні. Про останню писали після укладення шлюбу навіть більше, ніж про самого президента.

У 2009-му друг Путіна, італійський прем’єр Сильвіо Берлусконі, розлучився з дружиною Веронікою. Причиною стали численні зради політика. Досі триває розділ майна і процеси «татуська Сильвіо». Згідно з останніми рішеннями суддів, Берлусконі має платити екс-дружині 6 млн. євро аліментів щомісяця. За італійськими законами, після розлучення екс-дружина має отримувати від екс-чоловіка суми, достатні, аби підтримувати рівень життя, який вела у шлюбі. Вероніці 6 млн. євро на місяць не досить. Вона не відмовилася від претензій на віллу чоловіка вартістю 78 млн. євро, де Берлусконі організовував секс-вечірки...

У грудні 2002-го подав на розлучення прем’єр-міністр Швеції Ганс Йоран Перссон. Пара прожила в шлюбі майже вісім років. Спільних дітей у них не було. А десять років по тому розлучився з дружиною після 20 років спільного життя ще один шведський прем’єр — Фредрік Рейнфельдт.

У березні 2011-го оголосили про розлучення президент Гватемали Альваро Колома і його дружина Сандра Торрес. Причина — президентські амбіції пані Торрес. Конституція Гватемали забороняє балотуватися на найвищу державну посаду членам сім’ї і найближчим родичам чинного глави держави. Розлучення офіційно оформили, та суд все одно не допустив пані Торрес до виборів.

У травні 2011-го президент Перу Алан Гарсія заявив, що вже два роки як розлучився з дружиною Пілар Норес. Раніше глава держави зізнався, що, крім спільних з синьйорою Норес чотирьох дітей, має ще й позашлюбну дитину.

Найвідомішим розлученням, про яке говорили у світі, стало розлучення принца Чарльза з леді Діаною Спенсер. А потім не менш гучне весілля принца з Каміллою Паркер-Боулз. Згідно з теоріями змов, саме ганьба британського монаршого двору призвела до трагічної загибелі «леді Ді»...

Схожі новини