Передплата 2024 «Добрий господар»

Білан пролетів, Бібер став королем на рік, а Х’юстон згадали посмертно.

Телеканал MTV традиційно, удев’ятнадцяте, відзначив найкращих європейських музичних виконавців цього року. Цьогоріч це відбувалося у Франкфурті-на-Майні. Після урочистого дефіле червоною доріжкою зіркам вручили омріяну премію MTV Europe Music Awards. “Кращим артистом” у чоловічій компанії став Джастін Бібер, а у жіночій номінації перемогла Тейлор Свіфт.

Та НА ЦЬОМУ нагороди для улюбленого поп-співака тинейджерів та кантрі-поп поетеси-виконавиці не закінчилися. Бібер додав на свій музичний рахунок «Кращий поп-виступ» (Best Pop Act) і «Краще живе виконання» (Best World Stage Performance), а Свіфт — «Кращий живий виступ» (Best Live) і «Кращий зовнішній вигляд» (Best Look).

По дві статуетки отримали група One Direction і 26-річна канадська співачка Карлі Рей Джепсен. Музичний колектив здобув перемогу завдяки найбільшому числу своїх фанатів, а також у номінації «Краща новинка». За Джепсен закріпили статус «Прорив року», а її сингл Call Me Maybe назвали «Піснею року».

А от кумир українських і російських підлітків Діма Білан зазнав фіаско. Номінований у категорії «Кращий міжнародний артист», співак програв китайському виконавцю Хан Гену (Han Geng). Це не єдина нагорода, яку із Франкфурта музиканти повезли на Схід. Кліп південнокорейського репера Psy на пісню Gangnam Style, який “зірвав” Інтернет, назвали кліпом року. Кращим хіп-хоп-виконавцем, за версією MTV, стала співачка Нікі Мінаж, кращим виконавцем електронної музики — Девід Гетта. Переможницею в номінації «Найкраща альтернатива» стала Лана Дель Рей, яка готується до виступу у Києві влітку 2013 року. У “тяжкій” номінації «Краще рок-виконання» лауреатом стала група Linkin Park.

Оргкомітет посмертно присудив премію Вітні Х’юстон за внесок у розвиток поп-музики. Про нагородження зі сцени оголосила співачка Аліша Кіс, пообіцявши передати статуетку MTV родичам співачки.