Передплата 2024 «Добрий господар»

Обама лідирує у ключових штатах

  • 06.11.2012, 15:47
  • 1 246

Демократ Барак Обама лідирує за підсумками дострокового голосування в ключових для виборчої кампанії штатах Огайо і Колорадо. Також Обама зі значним відривом випереджає республіканця Мітта Ромні за даними опитувань у Флориді. Вибори у США відбудуться

6 листопада, але в країні поширене дострокове голосування. Фактично результат виборів вирішить голосування у восьми так званих «непевних» штатах — тих, жителі яких голосують поперемінно то за демократів, то за республіканців: Колорадо, Флорида, Айова, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо і Вірджинія. Критично важливими для кандидатів є Флорида та Огайо.

Для республіканця Ромні перемога в Огайо є практично єдиною можливістю зайняти крісло в Білому домі: жоден республіканець не ставав президентом без перемоги в Огайо. Згідно з опитуванням Wall Street Journal і NBC, Обама лідирує у Флориді з відривом у 7%. В Огайо проголосували 28% виборців, і Обама лідирує, набираючи 63% голосів проти 35% у Ромні. У Колорадо проголосували дві третини виборців. Там президент випереджає конкурента на 3%. Позиції Обами зміцнилися після урагану «Сенді», коли президент перервав кампанію і взявся особисто керувати відновлювальними роботами. Обама за свої дії заслужив навіть похвалу відомих респуб-ліканців — губернатора Нью-Джерсі Кріса Крісті і мера Нью-Йорка Майкла Блумберга.

Схожі новини