Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пінзель дістався до Лувру

Скульптури видатного митця середини XVIII ст. Іоанна Георгія Пінзеля дістались до Лувру.

З міркувань безпеки точну дату та деталі перевезення 27 дерев’яних творів українського Мікеланджело до останнього дня тримали у таємниці. Адже страхова вартість робіт Пінзеля сягає сотень мільйонів гривень, а з мистецької точки зору вони безцінні. Проте, коли скульптури доїхали до Франції, генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова розповіла деталі перевезення.

«Два дні скульптури Пінзеля везли до Лувру, — повідомила Лариса Возницька-Разінкова. — Перевезення відбулось без проблем. Проте деталей, як збереглися скульптури під час транспортування, ще не знаємо. У Франції не мають права розпаковувати роботи без представників України. Вчора до Франції поїхали реставратори зі Львова та Києва. Спільно з реставраторами із Лувру вони розпаковуватимуть та монтуватимуть скульптури. Якщо будуть пошкодження, реставруватимуть роботи на місці. Через п’ять днів реставратори повернуться в Україну, тоді дізнаємось усі деталі».

Лариса Возницька додала, що вона теж не пропустить відкриття виставки робіт Іоанна Пінзеля у Луврі. Адже її батько, покійний директор Львівської національної галереї мистецтв Борис Возницький, усе життя віддав на дослідження та пропагування творів цього унікального митця. І саме Борис Григорович до останнього дня вів перемовини про експонування скульптур Пінзеля у Франції. “Обов’язково поїду до Франції на відкриття виставки, — зазначила пані Лариса. — Адже усі ми так довго чекали на день, коли Пінзеля побачить світ”.

Схожі новини