Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хоч і дорослі, а досі бавляться у ляльки...

Цьогоріч уже втретє відбулася Московська міжнародна виставка “Мистецтво ляльки», яку організував Культурний фонд підтримки і сприянню розвитку лялькового мистецтва «Ляльки світу» (Альона Борщаговська, Лана Лєтте, Ольга Лахіна, Ірина Мизіна та Тетяна Пономарьова).

Участь у ній взяли представники з більш ніж 20 країн. На різних майданчиках були представлені ляльки з приватних колекцій: будуарні ляльки 20-х років минулого століття, роботи майстрів світового рівня (лялька «Турандот» E. J. Taylor, близнючки David &Paul). Проте українських митців така потужна конкуренція не налякала — мали чим здивувати публіку.

Тамара Пивнюк (Київ) та Віта Сойка (Львів) привезли у Москву авторські пор-целянові та дерев’яні ляльки. В окремому конкурсі “Лялька року-2012” перемогли три українські автори: Валерія Бондаренко (Полтава) у номінації «Вирішення художнього образу», Вікторія Кукало (Київ) — у номінації «Стоп-стандарт» та Оксана Цюпа — у номінації «Лялька з текстилю». Її «Квіткова фея» була окремо відзначена призом одного з членів журі.

Оксана Цюпа повернулася додому не лише з нагородою. Лялькарка отримала запрошення на IV Міжнародну виставку «Мистецтво ляльки», де буде презентувати власний проект. “Приємно, що наших лялькарів почали цінувати у світі. Нагороди, які отримали, — цілком заслужені, — прокоментувала “ВЗ” митець. — Тепер і у нас будуть активніше проводитися лялькові виставки. Зокрема, у Києві у грудні цього року в Українському домі в рамках «Тедділенд-2» представлятиму проект з 16 ляльок «ВЕРТЕП», а наступного року вже вп’яте відбудеться Міжнародний салон «Модна лялька».

Схожі новини