Передплата 2024 ВЗ

Нефартовий везунчик

Недарма хорватський учитель музики Фран Селак називає себе “нефартовим везунчиком”. Різноманітні трафунки почали переслідувати його з 1962 року. Не раз він міг загинути, але щоразу йому вдавалося виходити сухим з води.

Спочатку чоловік сів “не на той поїзд” (Сараєво-Дубровник), який зійшов з рейок і влетів у ріку.

Загинуло 17 пасажирів, а Фран — вижив. Йому вдалося виплисти на поверхню із заповненого водою вагона і дістатися берега. Попри те, що чоловік зламав руку!

Через рік після цієї пригоди йому довелося летіти із Загреба у Рієку. Під час польоту двері, які вели в салон, розгерметизувалися. Повітряні маси “вирвали” їх з петлями. Франа та 20 інших пасажирів засмоктало за борт. Отямився він вже у лікарні. Чоловікові повідомили, що літак розбився, усі загинули, а його самого знайшли у копиці сіна — цілого і майже неушкодженого.

У 1966 році він потрапив в аварію, коли їхав в автобусі. Горе-транспорт також опинився у річці. Загинуло чотири особи. Селак відбувся легкими травмами.

З того часу вирішив не подорожувати громадським транспортом. Але це йому не допомогло.

У 1970 році його автомобіль загорівся прямо посеред траси. Перед тим, як авто вибухнуло, чоловік встиг з нього вискочити. Ще кілька секунд — і катастрофи було б не уникнути!

Через три роки Селак потрапив у чергову ДТП. Цього разу через збій в опалювальній системі автомобіль загорівся зсередини. Чоловік відбувся переляком і втратою шевелюри.

У 1995 році його збив автобус. І знову — шок та легкі забої. Франа навіть не госпіталізували — пішов додому на своїх двох.

Через рік йому довелося мандрувати гірськими дорогами. Коли петляв по одному з таких серпантинів, побачив, що йому назустріч мчить вантажівка. Селак викрутив кермо — авто полетіло в ущелину, а сам він встиг вискочити з “машини смерті” і зависнути на дереві прямісінько над урвищем!

У 2003 році йому нарешті пощастило. Вперше у житті “везунчик” купив лотерейний квиток і виграв... мільйон доларів! За ті гроші купив собі цілий острів, куди й поспішив переселитися.

Зараз Франу Селаку — 83 роки. Він давно на пенсії і з дому не висовується. Мало який ще злий жарт надумає зіграти з ним доля...

Схожі новини