Передплата 2024 ВЗ

Засуджений Берлусконі залишиться у політиці

Засуджений 26 жовтня цього року за фінансові махінації до чотирьох років тюремного ув’язнення екс-прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що залишатиметься у політиці та “захищатиме італійців від несправедливої судової системи”.

Суд визнав екс-прем’єр-міністра Італії винним у фінансових махінаціях та несплаті податків його компанією Mediaset. Коментуючи вирок, Берлусконі визнав його політично мотивованим та абсурдним.

У день, коли був оголошений вирок колишньому лідеру італійського уряду, Берлусконі потрапив під оголошену амністію. Отож термін його покарання скоротили до року. Проте й на цей пом’якшений вирок адвокати Берлусконі подали апеляцію. Та навіть якщо вона залишиться без розгляду, 76-річний Берлусконі через поважний вік сидітиме не в тюрмі, а під домашнім арештом.

Оскільки рішенням суду засудженому Берлусконі заборонено протягом трьох років обіймати державні посади, екс-прем’єр зауважив, що не висуватиметься більше на посаду прем’єр-міністра. Проте, як лідер партії “Народ свободи” та член нижньої палати парламенту, вестиме активну політичну діяльність.

Схожі новини