Передплата 2024 ВЗ

Саакашвілі обіцяє, що буде ще «багато чудес»

Перше засідання парламенту Грузії відбулося у місті Кутаїсі. Парламент переїхав з Тбілісі згідно з планом децентралізації органів влади, з ініціативи президента Михаїла Саакашвілі спікером нового парламенту став лідер Республіканської партії, яка входить у коаліцію «Грузинська мрія», — Давид Усупашвілі.

«Тиждень тому нам говорили, що будівлю парламенту не завершено, тече вода, щось не добудовано. Тоді робітники відповіли, що через тиждень усе буде готове. На це їх з подивом запитали — ви що, чарівники? Запам’ятайте, усі ми чарівники, і станеться ще багато чудес», — заявив Саакашвілі.

Нова більшість не бажає засідати в Кутаїсі, бо у скляній будівлі парламенту, за словами представників коаліції, начебто тривають будівельні роботи і немає умов для тимчасового проживання депутатів... На виборах 1 жовтня в Грузії перемогла опозиційна коаліція «Грузинська мрія» на чолі з кандидатом на посаду прем’єра Бідзіною Іванішвілі. У новому парламенті 85 місць належить коаліції «Грузинська мрія», 65 — колишній правлячій парті

Схожі новини