Передплата 2024 «Добра кухня»

Другі дебати у США: Обама переміг Ромні

Президент США Барак Обама виграв другий раунд передвиборних дебатів у Мітта Ромні. Цього разу Обама обрав агресивний стиль. Експерти кажуть, ця перемога приверне на бік Обами певну кількість виборців, які досі не визначилися. Вибори у США відбудуться 6 листопада.

Передвиборні дебати відбулися у форматі відповідей на запитання 82-х виборців, котрі не визначилися. Під час попередніх дебатів між Ромні та Обамою переміг республіканець Ромні — 67% проти 25%. Президент врахував минулі помилки, тому активніше включався у суперечки, вдавався до звинувачень на адресу співбесідника, не боявся дорікати йому у непоінформованості. Обама зазвичай відповідає на запитання довгими фразами, але цього разу був лаконічним і точним у визначеннях. Демократ перебивав Ромні, коли той припускався помилок або неправильних тлумачень дій чинної адміністрації. Ведуча була змушена кілька разів переривати Обаму і Ромні, повертати їх до відповідей на запитання.

Виступ Обами сподобався 46% телеглядачів, виступ Ромні — 39%. Також 73% заявили, що Обама виступив краще, ніж очікувалося. Більшість запитань були щодо внутрішніх проблем США. Треті й останні перед виборами дебати, де обговорюватимуть теми зовнішньої політики, відбудуться 22 жовтня.

«Ромні виглядав як королева Англії, що виступає на сільському ярмарку коров’ячих кізяків. У нього був лише один блискучий момент, коли він звинуватив Обаму у нерішучій відповіді на теракт біля консульства США у Бенгазі. Але навіть тут Ромні не зміг безстрашно сказати усієї правди», — каже політичний оглядач CNN Пол Бегала. Останні перед дебатами опитування громадської думки показали незначну перевагу Обами над Ромні. В одному опитуванні — 49% проти 46%, в іншому — 46% проти 43%.