Передплата 2024 ВЗ

В Індії відкрили магазин одягу «Гітлер»

В індійському місті Ахмедабад (західний штат Ґуджарат) відкрили магазин одягу під назвою Hitler. Зі свастикою в логотипі. Єврейська спільнота обурена, проте власник магазину відмовляється перейменувати бутик.

Власник крамниці Раджеш Шах заявив, що він назвав магазин не прізвищем лідера Третього рейху, а на честь діда свого партнера, який мав прізвисько «Гітлер» за свій неприємний характер.

За словами Шаха, він дізнався про нацистського лідера тільки після пошуку його імені в Інтернеті. Але критики бізнесмена кажуть, що свастика в літері «i» перекреслює виправдання Шаха, і вважають: він спекулює на дивній популярності Гітлера в Індії.

Нацистська свастика була взята німцями з індуїстської культури, де вона вважається сприятливим символом. Книга Гітлера «Моя боротьба» (Mein Kampf), в якій він виклав свої расистські теорії, залишається в Індії бестселером — щороку індійські студенти розкуповують понад 10 тисяч примірників. У грудні 2011 року в Британії продавали «Майн Кампф» із наліпкою «Найкращий подарунок на Різдво».

Підприємець Раджеш Шах заявив, що перейменує свій магазин у престижному районі Вастапур, неподалік рідного міста Махатми Ганді, тільки тоді, коли опоненти компенсують йому 500 фунтів стерлінгів, витрачених на виготовлення вивіски та промоційних матеріалів.

Схожі новини