Передплата 2024 «Добра кухня»

ВВС оголосила переможців Книги року-2017

  • 16.12.2017, 08:55
  • 2 641

Перемогла збірка оповідань Катерини Калитко.

ВВС оголосила переможців Книги року-2017
ВВС оголосила переможців Книги року-2017

ВВС Україна оголосила переможців премії «Книга року ВВС-2017», представленої в партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це повідомляє ВВС Україна.

Книгою року ВВС-2017 стала збірка оповідань Катерини Калитко "Земля загублених, або маленькі страшні казки", а переможцем у номінації «Дитяча книга року ВВС-2017» обрано книгу Анни Коршунової "Комп і компанія".

Катерина Калитко та Анна Коршунова отримають винагороду £1000 у гривневому еквіваленті кожна.

Видавці двох книг-переможців - "Видавництво Старого Лева", Львів та "Час майстрів", Київ - матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС у своїх наступних виданнях.

Говорячи про книгу-переможця в номінації Книга року ВВС-2017, редактор Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс зазначив:

"Теми, яких торкається Катерина Калитко у своїй збірці, особливо актуальні зараз, коли світ здається дедалі більш роз'єднаним. Вона підкреслює важливість зберігати просте вміння людського спілкування, досягати взаєморозуміння між людьми з різним життєвим досвідом, несхожою історією та цінностями".

Премії "Читач року-2017" отримали Яна Грицай за рецензію на книгу Володимира Рафєєнка "Довгі часи" та Леся Космовська за рецензію на книгу Олега Чаклуна "Піраміда Синтії". Обидві переможниці отримають у подарунок від ВВС Україна електронні книги.

Схожі новини