Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко на Львівщині нагородив українських воїнів з нагоди Дня ЗСУ

  • 06.12.2017, 10:43
  • 5 058

Петро Порошенко відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Львівській області, де зустрівся з українськими воїнами та привітав їх із Днем Збройних сил України.

Порошенко на Львівщині нагородив українських воїнів з нагоди Дня ЗСУ
Порошенко на Львівщині нагородив українських воїнів з нагоди Дня ЗСУ

З нагоди Дня Збройних Сил України Президент нагородив військовослужбовців та присвоїв військові звання. Під час урочистостей Петро Порошенко вручив українським воїнам високі державні нагороди та присвоїв військові звання. Верховний Головнокомандувач Збройних Сил назвав українське воїнство гордістю і славою України.

Серед іншого, глава держави наголосив на необхідності створення гідних умов розміщення та проживання військовослужбовців. І розповів, що за два роки планує «переселити 25 тисяч військовослужбовців із наметів чи запліснявілих радянських казарм у сучасні і комфортабельні помешкання».

Зокрема, Порошенко повідомив, що вже розпочалося будівництво 91 гуртожитку першої черги, а у другій половині наступного року буде збудовано ще 93 гуртожитки.

«За останні два роки майже дві з половиною тисячі військовослужбовців у Збройних силах отримали квартири. Ще більше двох тисяч помешкань збудовано для тих, хто служить в Національній гвардії, Службі безпеці, на кордоні, у Спецслужбі транспорту», — сказав Петро Порошенко. При цьому він повідомив, що Верховна Рада проголосувала закон, який підпорядковує Спецслужбу транспорту Міністерству оборони.

У присутності українських воїнів Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби».

Президент відзначив, що 37 із 46 фронтових Героїв України — зі складу Збройних Сил. В цілому за проявлені мужність та героїзм 14173 військовослужбовця Збройних Сил України відзначені державними нагородами. З них 2 320 — посмертно.

Присутні вшанували пам'ять загиблих українських героїв хвилиною мовчання.

Президент підкреслив, що «відроджені Збройні Сили України день за днем нарощують свій бойовий потенціал і свої бойові спроможності». При цьому він повідомив, що протягом двох останніх років армію поповнили понад сто тисяч контрактників: близько сімдесяти тисяч минулого року, понад тридцять одна тисяча — в цьому році.

«Ми відмовилися від часткової мобілізації. І, до речі, хотів би зайвий раз нагадати, що така зміна не стала би реальністю без Мінських угод», - підкреслив Петро Порошенко.

Петро Порошенко також розповів, що з різних відомств, в тому числі з Національного банку України, Збройним силам передали реабілітаційні центри. Нині у Львівській області завершується модернізація і ремонт реабілітаційного центру, що працюватиме для допомоги військовослужбовців, які зможуть відпочивати там з родинами.

Порошенко передав воїнам ЗСУ сертифікатина 40 одиниць медичних машин «Хаммер» — у рамках допомоги від США

По завершені урочистих заходів Президент ознайомився із умовами розміщення військовослужбовців. Зокрема, Глава держави відвідав одну із казарм та їдальню. Одноповерхова казарма на 300 ліжко-місць, збудована в 2017 році. Обладнана спальним приміщенням, необхідними санітарними приміщеннями, кімнатою для зберігання особистих речей військовослужбовців, сушарнею двома кімнатами підготовки офіцерів до занять та приміщенням для зберігання зброї.

Як зазначила Посол США в Україні Марі Йованович, 40 сучасних автомобілів, обладнаних для медичної допомоги, які сьогодні офіційно передали українським воїнам, дозволять підвищити рівень реагування та готовності. «Ці «карети швидкої допомоги» є символом нашої безупинної, відданої підтримки задля покращення спроможності України берегти її найцінніший ресурс — відважних та відданих чоловіків і жінок, що захищають свободу своєї держави», — додала вона.

«Усі сорок автівок роз’їдуться відразу звідси по бойових бригадах в зоні проведення АТО. І з першого дня працюватимуть на українське військо, українського воїна», — зазначив глава держави. Він подякував присутньому на заході виконавчому віце-президенту компанії AM General з питань міжнародних оборонних програм Лоуренсу Платту за цей важливий для наших воїнів внесок.

Порошенко в рамках поїздки побував також і в казармі

Петро Порошенко відзначив якість харчування військових: «Впевнений в тому, що це також є символом перебудови наших Збройних Сил. Я щасливий чути і радий, що нашим воїнам ця система харчування також підходить і подобається».

Глава держави також ознайомився із умовами підготовки українських воїнів та роботою центру імітаційного моделювання бойових дій. Зокрема, Петра Порошенка ознайомили із роботою системи «Joint Conflict & Tactical Simulation (JCATS)» та порядком роботи операторів під час підготовки штабу батальйону однієї з бригад та можливостями центру щодо підготовки штабів та з практичні проведення занять із штабом батальйону щодо процесу прийняття рішень за стандартами НАТО.

У Львові вшанували пам'ять бійців АТО з нагоди Дня ЗСУ

Сьогодні з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України на Личаківському кладовищі відбулись заходи та вшанування пам’яті новітніх Героїв.

Від міста до покладання квітів та молитви долучилась в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань — директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна.

Заходи розпочались з покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, що загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького та полковника А. Соколенка, борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, а також до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України на полі почесних поховань № 76.

Опісля відбувся чин панахиди.

У Львові бійцям АТО виплатять одноразову допомоги у розмірі 100 тис.

У межах «Програми про захист інтересів учасників антитерористичної операції», зараз 49 учасників АТО отримають одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис. грн. Сьогодні виконавчий комітет ухвалив рішення про виділення з міського бюджету на ці потреби 4 млн. 900 тис. грн.

Львів — єдине місто в Україні, яке надає бійцям АТО матеріальну допомогу у розмірі 100 тис. грн. Вже 760 бійців АТО у Львові отримали одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис. грн. у межах «Програми про захист інтересів учасників антитерористичної операції». Згідно з Програмою, у 2017 році одноразова матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань передбачена для 1000 учасників АТО, як і кожного наступного року (до 2020 року).

В Україні сьогодні відзначають День створення Збройних сил

У середу, 6 грудня, в Україні відзначають 26-ту річницю створення національної армії - Збройних сил України. Керівництво держави привітало військовослужбовців.

Свято було засноване Верховною Радою України постановою від 19 жовтня 1993 року. Дата святкування була приурочена до прийняття закону України "Про Збройні сили України" від 6 грудня 1991 року.

Президент Петро Порошенко привітав військових на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю мужніх захисників нашої Батьківщини",- написав президент.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман побажав кожному військовому сили, наснаги і міцного здоров'я.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини