Передплата 2024 «Добра кухня»

Близько тисячі активістів прибули до будівлі ГПУ

  • 10.12.2017, 09:59
  • 17.1K

Вони вимагають відставку Луценка, імпічмент Порошенка та звільнення Саакашвілі.

Близько тисячі активістів прибули до будівлі ГПУ
Близько тисячі активістів прибули до будівлі ГПУ

У Києві учасники маршу за імпічмент від будівлі ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України на Аскольдовому провулку колоною вирушили в бік будівлі Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна. По прибуття до ГПУ протестувальники почали вимагати відставки генпрокурора Юрій Луценка, імпічменту президента Петра Порошенка, а також звільнення затриманого напередодні колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Учасники маршу на підтримку Саакашвілі прийшли до ізолятора СБУ

Частина учасників маршу на підтримку Міхеіла Саакашвілі, який розпочався в парку Шевченка, прямують до ізолятора тимчасового тримання, де перебуває Саакашвілі.

Про це з місця події передає кореспондент Громадського.

Спочатку учасники вирушили по вулиці Героїв Небесної Сотні у бік Адміністрації президента, але там не затримувались.

Біля Адімністрації президента виникла невелика штовханина.

Втім учасники маршу пройшли будівлю АП, і прямують по вулиці Інститутські у бік Верховної Ради.

Згодом колона повернула у бік вулиці Грушевського, учасники заявили про намір йти до ізолятора СБУ, що на Аскольдовому провулку.

Дружина Саакашвілі на мітингу в Києві

Дружина затриманого лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі Сандра Рулофс заявила зі сцени на Майдані Незалежності, що українська влада "пересікла червону лінію".

Про це повідомляє кореспондент УП з місця подій.

Вона подякувала людям, які прийшли підтримати її чоловіка. Люди зустрічали її аплодисментами та вигуками "Сандра!"

"Ми хочемо, щоб люди жили краще, ніж останні 4 роки. Порошенко багато обіцяв. Можливо, він хотів, але не зміг. Політика - це не бізнес, люди - це не товар", - сказала Сандра.

"Вони перетнули червону лінію", - додала вона.

Також дружина політика сказала, що Україні потрібні зміни.

"Без Міхеіла важко, але не сказав сам здаватися", - сказала вона.

Фото: Українська Правда
Фото: Українська Правда

У Києві частково перекрита вулиця Салютна через мітинг під СІЗО, де тримають Саакашвілі

Біля СІЗО, де тримають затриманого Міхеіла Саакашвілі, чергують близько 30 людей.

Про це повідомляє журналістка Громадського.

За її словами, ситуація біля ізолятора тимчасового тримання, де утримують лідера «Руху Нових сил» та екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, станом на 11 ранку, спокійна.

Учасники мітингу розгорнули плакати із написом: «Порошенко відпусти Саакашвіллі» та гріються біля діжок з вогнем.

Дорога біля готелю «Салют» недалеко від метро «Арсенальна» частково перекрита двома патрульними автівками.

Колишня грузинська партія Саакашвілі вимагає його звільнення

Колишня партія екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі починає збір підписів під вимогою до влади України і Грузії про припинення політичного переслідування лідера "Руху нових сил".

Про це повідомили лідери сьогодні опозиційної грузинської партії "Єдиний національний рух" на брифінгу в суботу ввечері після засідання політичної ради, передає "Інтерфакс-Україна".

У зверненні, яке зачитали лідери політсили, кажуть, що вони закликають грузинську владу припинити політичне переслідування Саакашвілі. "В іншому випадку влада отримає цивільний протест в масштабах всієї країни", - наголошується в зверненні.

Також в ЕНД вважають, що затримання Саакашвілі в Києві є "політичним переслідуванням і не відповідає демократії". "Здійснені щодо Міхеіла Саакашвілі дії від позбавлення його громадянства до затримання спрямовані на його нейтралізацію як політичного опонента, що не має нічого спільного з правосуддям", - вважають у партії.

Крім того, в партії підкреслюють, що вимагають від влади України негайного звільнення Саакашвілі.

Фейковий підпис Саакашвілі: хто насправді написав звернення

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що передана з ізолятора СБУ заява лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі є підробкою, адвокат стверджує, що документ є справжнім.

Сарган оприлюднила у своєму Facebook фото двох заяв. Перша - та, яку опублікував адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький. "Друга заява була написана власноруч Саакашвілі в ІТТ під відеофіксацію, відповідно до вимог КПК", - написала Сарган.

"Інший почерк, чіткий підпис у "заяві-заклику", щоб читалися "МСаак..." для кого? Навіть тут нечисленним мешканцям наметів "колоРади" підсовують фейк", - стверджує прес-секретар генпрокурора.

Водночас в коментарі УП адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що опублікований ним документ підписаний Саакашвілі. Він зазначив, що Саакашвілі після затримання написав і передав йому кілька листів: лист дружині англійською, грузинською - Давиду Сакварелідзе, іншим соратникам - лист, який було оприлюднено.

"Він писав у некомфортних умовах, на кушетці, перенервував, писав швидко", - зазначив він.

"Другий документ (заява про відмову від адвоката, наданого Центром безоплатної правової допомоги) написала моя колега, яка допомагала оформляти документи, і текст заяви був написаний нею, а підписаний Саакашвілі - у присутності двох прокурорів і трьох представників ІТТ, у т.ч. начальника", - пояснив Чорнолуцький.

Рішення про написання листа колегою адвоката було прийнято, за його словами, "прокурором і адвокатом безоплатної правової допомоги - щоб вона від руки написала, а Саакашвілі підписав".

Стали відомі дата суду над Саакашвілі і вимоги ГПУ щодо його арешту

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу затриманому лідеру партії "Рух нових сил" Міхеїлу Саакашвілі може пройти у понеділок, 11 грудня.

Про це в коментарі повідомив один з адвокатів Саакашвілі Павло Богомазов, передає "Громадське ТБ".

"За попередньою інформацією, швидше за все він (Саакашвілі, - ред.) на вихідних буде знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання. І я так думаю, що справа в Печерському суді буде розглядатися в понеділок. Це те, що мені сказав слідчий", - зазначив Богомазов.

За його словами, при затриманні Міхеїла Саакашвілі було дуже багато порушень.

На зауваження журналістів про те, що саме в понеділок закінчується термін у 72 години, коли політику можуть обирати запобіжний захід, адвокат відповів:

"Ми можемо тоді вимагати, щоб його відпустили, тому що це незаконне утримання. Але ми прекрасно розуміємо, що державні органи це ігнорують", - говорить Богомазов.

Грузинські дипломати відмежувались від подій навколо Саакашвілі в Україні

Глава МЗС Грузії не має контактів із зовнішньополітичним відомством України з приводу затримання Саакашвілі

Глава МЗС Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що контактів з українським зовнішньополітичним відомством з приводу затримання в Києві екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі не було.

«Співпраця Грузії і України з цього питання (міністру журналістами було поставлено запитання про можливу екстрадицію Саакашвілі в Грузію — ред.) обмежується правовими рамками. Якщо з цього питання є комунікації, то вони проводяться відповідної відомствами», - сказав Джанелідзе в суботу журналіст.

Клімкін спрогнозував реакцію Заходу щодо Саакашвілі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслює, що Захід вважає затримання лідера партії «Рух нових сил», екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі внутрішньою справою України.

«… це українська справа: робіть свою справу, але робіть її в рамках правового поля. Все дуже просто. А якоїсь такої формальної реакції, незвичайної, ви не почуєте, оскільки вони (Європа — ред.) розуміють, як це повинно робитися. І завжди, коли ми говоримо, що у нас європейське суспільство, європейська країна - це верховенство права. Робіть це відповідно до правових зразків. Все дуже просто», - сказав Клімкін журналістам в суботу в Києві, коментуючи ситуацію навколо Саакашвілі.

Саакашвілі затримали в квартирі екс-начальника поліції Луганської області

Екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі був затриманий у квартирі колишнього голови ГУНП Луганської області полковника Юрія Покиньбороди.

Про це Покиньборода заявив особисто, записавши відеозвернення.

Колишній правоохоронець наголосив, що його мали заарештувати разом з Саакашвілі, але цього не сталося. Водночас, в квартирі провели обшук.

«Я повинен був за законом поїхати разом з Михеилом Саакашвілі в СІЗО, але мене не затримали, склали протокол обшуку. Дали мені акт вилучення речей, які вилучили у мене в квартирі, але не затримали», — розповів Покиньборода.

У зв'язку з цим полковник заявив, що його хочуть підставити, та звинуватити в арешті Саакашвілі, для того щоб відвернути увагу від тих, хто повідомив правоохоронцям про місце перебування політика. Покиньборода припустив свій подальший арешт і висловив побоювання за своє життя.

«Я буду проводити власне розслідування... і якщо зі мною щось трапиться, я вийшов на правильну фінішну пряму... Зараз я залишився на волі тільки тому, що вони розраховують на те, що мене хтось прибере в помсту за арешт Міші», — заявив він.

Покиньборода запевнив, що не має стосунку до арешту Саакашвілі.

Під СБУ між прихильниками Саакашвілі та силовиками сталися сутички

Під будівлею СБУ між активістами та силовиками сталися сутички через те, що прихильники затриманого Міхеіла Саакашвілі хотіли розбити там намет.

У натовпі одна зі сторін застосувала газ. Силовики завадили активістам розбити намети.

Фото: EPA/UPG
Фото: EPA/UPG

Затриманий Міхеіл Саакашвілі заявив про початок голодування

Затриманий у Києві екс-очільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив про початок безстрокового голодування.

Про це повідомив його адвокат Руслан Чернолуцький.

За словами адвоката, у разі, якщо Саакашвілі суд обере запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту, він «ще більш жорстко буде продовжувати голодування».

Також Чернолуцький додав, що політик буде відмовлятися від будь-якого примусового харчування.

Адвокат також додав, що у процесі затримання Саакашвілі вони «зафіксували 6 грубих порушень», і вони будуть надані як докази на судовому засіданні з обрання політику запобіжного заходу.

«Не надали протокол затримання — його склали в ізоляторі, ухвали суду про затримання. У процесі затримання стан Саакашвілі був поганий. Він погіршився протягом слідчих дій. Дуже високий тиск», — сказав Чернолуцький.

Саакашвілі передав заяву з ізолятора СБУ

Затриманий правоохоронцями лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі назвав звинувачення проти себе брехливими і закликав прихильників виходити у неділю на акцію "За імпічмент".

Фотографію написаної від руки заяви опублікував адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

"Барижна влада мене заарештувала за брехливим звинуваченням. Таким чином вони хочуть залякати вас", - написав Саакашвілі. "Не бійтеся нічого, сміливо виходьте на мирну недільну акцію "За імпічмент"!", - закликав він.

Прокурори клопотатимуть про домашній арешт для Саакашвілі

Прокурори клопотатимуть про обрання затриманому Міхеілу Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді домашного арешту.

Про це повідомила прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган.

«Прокурори клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу для затриманого М. Саакашвілі у вигляді домашнього арешту із носінням електронного браслету», — написала вона у Facebook.

Сарган уточнила, що у разі ухвалення судом такого рішення, Саакашвілі перебуватиме під арештом у квартирі на вулиці Костьольній, де раніше силовики намагалися його затримати.

Прихильники Саакашвілі зібралися біля управління СБУ на Аскольдовому провулку

До політика пустили адвокатів.

Прихильники екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі зібралися біля будівлі управління Служби безпеки України в Києві на Аскольдовому провулку. Про це свідчить відео, оприлюднене на сторінці політика в Facebook.

Біля будівлі перебувають кількадесят людей. Правоохоронці автобусом перекрили прохід до управління.

Повідомляється, що журналістів спочатку не пускали на територію управління, однак згодом пустили. Також стало відомо, що до затриманого політика пустили адвокатів.

Тим часом про затримання повідомили у Нацполіції.

Саакашвілі затримали та помістили в СІЗО

Генпрокурор наголосив, що «силовики зробили все, щоб уникнути крайніх силових дій і крові».

Екс-голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі затримали й помістили в СІЗО. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Фото: Громадське
Фото: Громадське

«Згідно постанови про розшук працівники Нацполіції виявили місцеперебування М. Саакашвілі на вулиці Відрадній міста Києва та затримали його. Затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Плануються слідчі дії та звернення в суд про обрання запобіжного заходу», - розповів він.

Також генпрокурор наголосив, що «силовики зробили все, щоб уникнути крайніх силових дій і крові».

Затримання Саакашвілі сталося в одній з квартир Києві

Після затримання Михайла Саакашвілі (лідер «Руху нових сил») суд протягом 72 годин обере йому запобіжний захід.

Про це у Twitter повідомив нардеп від «Народного фронту», секретар комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко.

«Він (Саакашвілі, - ред.) переховувався в одній з київських квартир. При затриманні ніхто не постраждав. Тепер суд протягом 72 годин визначить запобіжний захід для Саакашвілі на період слідства», - повідомив Геращенко.

Зазначимо, що прихильники Саакашвілі приїхали на Аскольдів провулок, що в Києві і влаштували невеликий мітинг-протест.

Князєв розповів, чому досі не затримали Саакашвілі

Він також запевнив, що докладе максимум зусиль, щоб уникнути сутичок під час затримання політика.

Екс-президента Грузі Міхаіла Сааакашвілі досі не було затримано через низку юридичних процедур, які необхідно виконати. Про це заявив очільник Національної поліції Сергій Князєв.

"На те є ряд юридичних процедур, які необхідно виконати, ми ж цивілізована держава. А по-друге, кожна людина має право на своє волевиявлення. По третє, основна задача, яку я ставлю працівникам Нацполіції - будь-які дії повинні бути врівноважені, не повинна проливатися кров громадян; будь-яких силових методів протистояння ми всі повинні уникати, наскільки це максимально можливо", - сказав Князєв.

Він запевнив, що докладе максимум зусиль, щоб уникнути сутичок під час затримання Саакашвілі.

Стало відомо, куди зник Саакашвілі

Протягом дня журналісти не бачили Саакашвілі в наметовому містечку біля Ради.

Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що не зміг бути на віче своїх прихильників ввечері, 7 грудня, біля Верховної Ради в Києві через погане самопочуття.

Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Все-таки відомі події вівторка не минули мене осторонь. Учора в мене сів голос, а сьогодні піднялася температура, але до маршу 10.12 обіцяю знову бути в строю поруч із вами! Хочу ще раз подякувати кожному з вас за неймовірну підтримку, дякую! Побачимося 10.12 о 12:00 на Майдані», — написав він.

Зазначимо, протягом дня журналісти не бачили Саакашвілі в наметовому містечку біля Ради, в якому, за твердженням його прихильників, екс-президент Грузії живе після того, як 5 грудня активісти відбили його у силовиків.

Саакашвілі намагався прорватися до готелю біля Ради, щоб помитися

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі вранці, 7 грудня, намагався прорватися до готелю "Київ" біля Верховної Ради, щоб помитися, однак його туди не пустили, після чого він повернувся у "наметове містечко".

Про це депутат Верховної Ради від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко розповів в ефірі телеканалу NewsOne.

"Сьогодні з ранку Саакашвілі вдруге проривався до готелю "Київ", щоб піти помитися десь у когось в номері, але його не пустили", - розповів він.

За словами Геращенка, Саакашвілі перебуває у "наметовому містечку" і досі нікуди з нього не виходив.

"Я неодноразово про це вже розповідав. В Москві не шкодують сил… Та й грошей у них кури не клюють — прізвища тут ні до чого", - сказав Порошенко.

Він додав, що влада поважає право людей на мирний протест.

"Надзвичайно важливо, щоб це право людей було захищено. І ми це демонстрували протягом останніх тижнів, хоча організатори насправді жадали крові і всіляко провокували силовиків", - сказав глава держави.

Луценко розкритикував захоплення комітету ВР Міхеілом Саакашвілі

Генпрокурор Юрій Луценко розкрив подробиці спроби затримання Міхеіла Саакашвілі у середу вранці.

Про це 6 грудня він повідомив у Верховній Раді.

"Сьогодні поліція абсолютно законно прийшла, щоб його (Саакашвілі — ред.) затримати і доправити до слідчого, але він з групою бойовиків, які його оточили, захопили комітет Верховної Ради, що знаходиться на території готелю "Київ", виламали двері, викинули звідти працівника УДО, який охороняв державне приміщення, і там зволили відпочивати", - розповів чиновник.

Про який саме комітет йдеться, він не сказав.

За словами генпрокурора, за цим фактом відкрите кримінальне провадження.

"Ми терпеливі. Скільки мотузочці не витися, все одно вона приведе до слідчого. Це точно буде", - наголосив Луценко.

Він повідомив також, що зараз питанням затримання Саакашвілі займаються поліція та СБУ.

"Що вони роблять і будуть робити, поки його не затримають", - додав генпрокурор.

Він зазначив, що перед силовиками стоїть завдання при цьому "максимально м'яко ставитися до інших громадян".

"Що буде далі з Саакашвілі, залежить від нього", - підкреслив голова ГПУ.

Раніше повідомлялось, що Саакашвілі анонсував віче.

Лідер "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі анонсував вечірнє віче під Верховною Радою.

"На 6 вечора ми збираємося на віче і буде оголошувати план дій — рішучих, але мирних", - сказав Саакашвілі.

Він додав, що під Радою стоять прості люди, "які останні гроші витратили, щоб сюди приїхати", - підсумував він.

"Головне, щоб на 6-ту годину прийшли люди, щоб ми влаштували віче і поговорили про те, як подолати політичну кризу в України, як очистити країну від бариг і крадіїв", - підсумував Саакашвілі.

Він додав, що його вимогами будуть "прибрати злочинне групування з правоохоронних органів і почати процедуру імпічменту президента".

Лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі оголошено у розшук

Про це написала речниця генпрокурора Лариса Сарган у Twitter вранці 6 грудня.

"Оголошено розшук Саакашвілі, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 КК України", — повідомила вона.

Сутички в наметовому містечку

Поліція хотіла забрати Саакашвілі з наметового містечка. Сталися сутички, є постраждалі.

Біля Маріїнського парку - спроба штурму наметового містечка активістів, які підтримують Міхеіла Саакашвілі. Про це повідомляє кореспондент УП.

Фото: Українська Правда
Фото: Українська Правда

Близько 6 ранку правоохоронці провели спробу штурму частини наметів в Маріїнському парку. Серед соратників Саакашвілі є постраждалі.

Протестувальники зміцнюють барикади та зносять шини до наметового містечка.

Нардеп Семен Семенченко роздає інструкції самообороні наметового містечка.

Саакашвілі - в готелі "Київ" під охороною.

Фото: Українська Правда
Фото: Українська Правда

Луценко оприлюднив повне відео змови Курченка з Саакашвілі

Генеральна прокуратура України оприлюднила повне відео та аудіозапис доказів того, що затриманий вранці 5 грудня екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі отримував фінансування від олігарха Сергія Курченка.

Так, на записах політик обговорює із бізнесменом-втікачем їхнє співробітництво, спрямоване на повалення чинної влади.

Зокрема, сторони домовилися щодо людини, який повинен був зайнятися координацією їхніх дій, їм, за версією ГПУ був затриманий напередодні соратник Саакашвілі Северіон Донгадзе.

Саакашвілі: "Я не знаю, хто такий Курченко"

Міхеіл Саакашвілі заявив, що не знає, хто такий Сергій Курченко і стверджує, що оприлюднений запис начебто розмови екс-президента Грузії з ним підроблений.

Про це він заявив на площі біля Верховної Ради.

"Я взагалі не знаю, хто такий Курченко. Я з ним не спілкувався, я не знаю як він виглядає і у мене немає нічого спільного (з ним — ред.). Я знаю Путіна, могли б зробити моє аудіо з Путіним", - розповів Саакашвілі.

За його словами, представник президента Петра Порошенка погрожував йому створенням компромату.

"Вони злякалися маршу на минулому тижні. Раніше Порошенко надсилав до мене Грановського, який прямо погрожував, що якщо я не заберуся із країни, якщо я не припиню говорити про корупцію, особливо у військовій сфері, то вони створять компромат і вони все викинуть по лінії СБУ", - стверджує екс-президент Грузії.

Він заявив, що залишатиметься під Радою.

"У мене план залишатися тут. Я закликаю людей приєднуватися, багато людей їдуть з регіонів. Ми будемо залишатися і вимагати від парламенту розібратися із брехливими правоохоронцями і почати процедуру імпічменту за крадіжки Порошенка", - підсумував Саакашвілі.

Саакашвілі оголошують у розшук

У вівторок, 5 грудня, Генеральна прокуратура України доручила Нацполіції розшукати та затримати лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

"ГПУ підготувала та передала голові Нацполіції України Сергію Князєву постанову про оголошення в розшук Міхеіла Саакашвілі, який втік з-під варти під час його транспортування до слідчого СБУ", — розповів Лисенко.

Раніше Луценко заявив, що у Саакашвілі статус втікача

Після того як Міхеіл Саакашвілі залишив мікроавтобус з правоохоронцями, він отримав статус втікача з-під варти.

Про це повідомив у вівторок з трибуни Верховної Ради генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Статус Саакашвілі - це людина, яка втекла з-під варти", - заявив він. За словами Луценка, ця обставина вплине на обрання запобіжного заходу екс-президенту Грузії.

"Це ставить під сумнів можливість гуманної прокуратури завтра або в наступні дні після оголошення підозри запропонувати йому домашній арешт. Ми будемо про це міцно думати", - наголосив генпрокурор.

"На гроші Курченка людина Саакашвілі купила авто", - Геращенко

Депутат від "Народного фронту" і член колегії МВС Антон Геращенко заявляє, що спільник Міхеіла Саакашвілі купив на гроші Сергія Курченка автомобіль.

Про це він написав у Facebook після оприлюднення інформації про нібито переговори Саакашвілі й Курченка.

"На гроші, отримані від довіреної особи Курченка на організацію масових протестів, довірена особа Саакашвілі Сіверіон Донгадзе купив б/у автомобіль Bentley, номерний знак АА0400ХІ, для організації постачання наметового містечка, підвезення води, дров і продуктів", — стверджує Геращенко.

За його даними, "автомобіль було зареєстровано на керівника Бориспільської партійної організації "Руху нових сил Саакашвілі" Ярослава Сарафинюк".

"Поки одні мерзли в наметах, інші, на гроші Сергія Курченка, купували собі Bentley, як справжні українські борці з корупцією", — додав Геращенко.

Як відомо, Антон Геращенко є людиною міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і часто першим озвучує інформацію, якою володіють правоохоронці.

Аваков: "Плівки Курченка-Саакашвілі - це перебір"

Міністр МВС Арсен Аваков заявив, що розмови соратників бізнесмена-втікача Сергія Курченка та екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, які оприлюднив генпрокурор Юрій Луценко, занадно цинічні "навіть для української політики".

Як відомо, 5 грудня генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка, де Саакашвілі начебто домовляється з ним про співпрацю.

Генпрокурор Юрій Луценко, виступаючи на засіданні ВР, дав Саакашвілі 24 години

Упродовж найближчих 24 годин правоохоронці зроблять усе можливе, щоб екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі отримав підозру.

"Через 24 години вся правоохоронна система України зробить все необхідне, щоб апатрид Саакашвілі постав перед слідчим для пред'явлення підозри, а потім у суді", — заявив очільник ГПУ.

"Вважаю, що прихід до слідчого СБУ завтра з 9.00 на вулицю Воровського особисто Міхеіла Саакашвілі позбавить країну від зайвих потрясінь", - наголосив генпрокурор.

Луценко закликав Саакашвілі "здійснити чоловічий вчинок, припинити розповсюджувати брехню і з'явитися для отримання законно обгрунтованої підозри".

Також генпрокурор закликав мітингувальників під Радою в 24 години проаналізувати оприлюднені в справі Саакашвілі записи та згорнути наметове містечко.

"Також прошу всіх, хто знаходиться в наметах Саакашвілі, прийняти рішення: бути в опозиції - будь-ласка, протестувати проти чинної влади — ваше право. Але треба припинити виконувати плани Москви. Зняти намети, пред'явити слідчим крадені купюри з грошей Курченка і допомогти випали

Схожі новини