Передплата 2024 «Добра кухня»

Меморіал і музей Революції будуть на Алеї Героїв Небесної сотні

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною передали на створення музею Революції гідності 3 млн. грн. благодійної допомоги.

Про це інформує прес-служба глави держави.

Меморандум про співпрацю задля створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні — Музею Революції гідності підписали 17 листопада в Адміністрації президента.

Документ підписали Міністерство культури України, компанія Hossbach Lehmhaus GbR та Всеукраїнська благодійна організація «Фонд Порошенка», повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Для мене надзвичайно важливо, щоб пам’ять про Революцію гідності і пам’ять про Небесну сотню були назавжди збережені... Нарешті розпочинається офіційна робота конкурсу з відбору найкращого проекту... Благодійний фонд Порошенка, який очолює Марина Порошенко, виділяє перші гроші, 3 млн. гривень наших особистих грошей для того, щоб конкурс був запущений», — сказав на церемонії президент Петро Порошенко.

Президент України і Марина Порошенко вручили міністру культури Євгену Нищуку чек на 3 млн. грн. Глава держави висловив сподівання, що інші благодійники також робитимуть внески у цей святий для кожного українця проект.

Про необхідність створення Меморіалу та музею Революції президент Петро Порошенко заявив ще рік тому.

«Поділяю і підтримую позицію громадських організацій, зокрема організації «Родина героїв Небесної сотні», що цей музей має бути сучасним, має дивитися у майбутнє, має бути сформований найкращими світовими і українськими митцями. Він має бути розташований на земельній ділянці за адресою Алея Героїв Небесної сотні», — заявив Петро Порошенко.

Схожі новини