Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Cумка – за 50 мінімальних пенсій

До повної шик-колекції дружині генпрокурора Ірині Луценко лише туфель з козлячої шкіри бракує.

«Моя дружина — справжня. У словах обходиться без піарників, на обличчі — без хірургів», — насмішив генпрокурор Юрій Луценко народ, захищаючи дружину від критики за випад у парламенті про козла (пані Луценко кричала нардепу Недаві, щоб той «виніс козла», тобто нардепа Левченка). Ще б додав, що суджена у нього — сама скромність і брендові обновки на ній — зі стокових магазинів. Пані Луценко так часто вигулює у парламент дорогі наряди і сумочки, що до її посади можна приписку робити — представник президента і модних брендів у Верховній Раді. Генпрокурорська дружина — як ходяча реклама обіцяного «пакращення» в Україні. А що: колишня бізнес-леді і на депутатській зарплаті може розкішним життям хизуватися. Совістливе ж «демонструвати багатство у бідній країні» — то від лукавого.

Схоже, після «дивовижного» (без пластичних хірургів) зменшення у розмірах у пані Луценко клопотів додалося: як гардероб під нову фігуру обновити. Не в універмазі ж першій «президентській» леді Верховної Ради затарюватися. Її лише дорогі обновки гріють. Не встигли заздрісниці обговорити туфлі Луценко, які щонайменше 16 тисяч гривень коштують, як вона прийшла на роботу зі сумочкою від французького дому моди Yves Saint Laurent. Коштує такий портфельчик 2790 доларів, що у перерахунку на гривні — 74 тисячі, або мінімальна місячна виплата для півсотні пенсіонерів.

І це не найдорожча сумка із колекції пані Луценко. У декларації за минулий рік дружина генпрокурора вказала сумочку Chanel за 97 тисяч гривень (це більше, ніж задекларована піврічна зарплата у Верховній Раді). Вартість ще однієї, Dior, не зазначила. Але вже сама присутність у декларації означає, що коштує сумка щонайменше 70 тисяч гривень (50 мінімальних зарплат станом на 1 січня 2016-го). Засвітилася нардеп Луценко і з портфелем від французького шик-бренду Hermes. У виконанні з крокодилячої шкіри такий аксесуарчик коштує… 35 тисяч доларів (за нинішнім курсом — понад 900 тисяч гривень).

Після дефіле у парламенті з «лоранівською» сумочкою пані Луценко ще одну обновку продемонструвала — туфлі на «золотих» обцасах від американського модельєра Тома Форда. Такі є у колекціях голлівудських зірок і коштують близько 740 доларів (майже 20 тисяч гривень).

У дружини генпрокурора пристрасть не лише до брендових одягу й аксесуарів, а й до люксових «колісниць». У травні Ірина Луценко подала повідомлення про зміни до е-декларації, вказавши купівлю позашляховика Mercedes-Benz 2017 року випуску. Авто обійшлося у 2 мільйони 430 тисяч гривень. Де взяла, де взяла, за свої гроші купила, запевнила Луценко, пояснивши, звідки у неї капітал на таку «лялечку». Продала, мовляв, поїжджене авто, доклала із заощаджень і купила нового «мерсюка». «У мене був п’ятилітровий Mercedes, такий самий. Я його продала за хороші гроші, бо йому було лише два роки. Вирішила, що треба було взяти менший, трилітровий, за трохи більші гроші», — заявила нардеп у коментарі «Українській правді». Ось така економія у пані Луценко: більший за менші гроші їй не підходить — треба менший за більші гроші.

Крім Ірини Луценко, у завсідницях «шикових» рейтингів — ще з десяток депутаток. Любителька Louis Vuitton Юлія Тимошенко примудряється виглядати на всі 100 (тисяч доларів), живучи на 76 тисяч гривень депутатської зарплати (це єдиний дохід, який Тимо­шенко вказала в останній декларації). Екс-«регіоналка», а нині - «опблоківка» Тетяна Бахтеєва засвітилася у парламенті з годинником Breguet вартістю близько 100 тисяч доларів. У колекції парламентської модниці Тетяни Донець із «Народного фронту» є клатч із крокодилячої шкіри. Коштує таке задоволення від французького бренду Perrin Paris, у перерахунку на українські гроші, 107 тисяч гривень. Лише уявіть собі: маленькому українцеві з мінімальною зарплатою довелося б горбатитися за таку суму… три роки! Ще стільки ж, аби дозволити собі сукню від Louis Vuitton, в якій Донець «вишивала» депутатськими коридорами.

Недалеко втекли від коштовної «фронтовички» перший віце-спікер Ірина Геращенко та Олена Кондратюк («Батьківщина»). Обидві облюбували однакові італійські сумочки Bottega Venеta за 100 тисяч гривень.

Представниця «Самопомочі» Тетяна Острікова «вигулює» на роботу сумку Сeline за 92 тисячі гривень. Кума президента і за сумісництвом - нардеп від «БПП» Оксана Білозір «шиканула» під парламентським куполом сумкою італійського бренду Valentino Orlandi, вартість якої — понад 25 тисяч гривень.

«Захисниця бідних й ображених» Наталія Королевська навіть гумові чоботи для піар-зйомок на «фазенді» і кеди для показушних суботників не на базарі купує. Як же без бренду! На толоку — кросівки від Alexander McQueen за 410 євро (13 тисяч гривень). На закупи у супермаркет — спортивне взуття від Сhanel за 1200 доларів (32 тисячі гривень).

Фото strana.ua

Схожі новини