Передплата 2024 «Добра кухня»

У посадовця Адміністрації президента знайшли незадекларовані доходи та автівки

  • 09.11.2017, 11:23
  • 2 877

Нацагентство винесло припис про порушення вимог законодавства.

Нацагентство з питань запобігання корупції після перевірки декларацій винесло припис про порушення закону про запобігання корупції заступнику керівника Головного департаменту з питань нацбезпеки та оборони АП Володимиру Колесніку. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що Нацагентство провело повну перевірку декларацій за 2015 та 2016 роки, поданих Колесніком, та виявило порушення вимог пунктів 2, 3, 5, 7 частини першої статті 46 Закону України «Про запобігання корупції».

«Зокрема, встановлено, що суб’єкт декларування не відобразив деякі відомості про автомобілі, зареєстровані за ним та членом його сім’ї на праві власності, та про наявність корпоративних прав, а також зазначив недостовірні відомості щодо окремих об’єктів нерухомості та отриманих доходів», - повідомляють у НАЗК.

«Оскільки задекларовані недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму меншу, ніж 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, зазначені порушення не містять ознак правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 366-1 Кримінального кодексу України», - додали у відомстві.

Проте НАЗК винесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону Керівнику Апарату Адміністрації президента Олексію Дніпрову щодо Колесніка.

Згідно із приписом, Нацагентство вимагає від Дніпрова вжити заходів щодо усунення Колесніком порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції», а також провести службове розслідування та покарати через зазначенні порушення.

Зазначається, що припис НАЗК є обов’язковим до виконання.

Стало відомо, скільки українцям коштує утримання президента та його адміністрації

У 2017 році це обійдеться в 819 млн гривень.

Утримання президента та адміністрації обходиться офіційно влаштованому на роботу українцю в 51 гривню щорічно. Про це йдеться в матеріалі видання «Слово і діло».

Згідно з підрахунками журналістів видання, гроші, які йдуть на обслуговування президента та АПУ, крім забезпечення діяльності самої адміністрації та Петра Порошенка (233 млн грн - ред.), розподіляються на утримання державних резиденцій (77 млн грн - ред.), аеропорту для вищих посадових осіб «Україна» (223 млн грн), а також перевезення президента і співробітників Банкової (115 млн грн - ред).

Зазначається, що станом на 2017 рік в адміністрації президента працюють 1521 співробітник. На проведення одного заходу за участю глави держави витрачається 49 тис. грн, а витрати на один офіційний візит складають 13 млн грн. Всього таких заходів за участю Порошенка в 2017 році заплановано 260.

З аеропорту для вищих посадових осіб «Україна» в 2017 році заплановано 120 рейсів. На самому підприємстві працюють 332 людини, а перевезення здійснюються сімома літаками.

Зарубіжні візити Порошенка обійдуться платникам податків у 42 мільйони гривень — приблизно по 250 тисяч гривень за одну поїздку. Один візит глави держави за кордон коштує близько 1,4 млн грн.

У 2017 році діяльність президента та його адміністрації обійдеться в 819 млн грн. Кожен працюючий українець (16,1 млн за даними Держстату - ред.) в рік витрачає на їх обслуговування 51 грн.

Джерело: Главком

Схожі новини