Передплата 2024 ВЗ

Невідомі підпалили машину судді, що веде справу Зайцевої

  • 21.12.2017, 09:45
  • 24.2K

20 грудня, у Харкові невідомі підпалили елітний автомобіль чоловіка судді Світлани Муратової, яка обирала запобіжний захід підозрюваним у скоєнні масштабної ДТП на Сумській Олені Зайцевій та Геннадію Дронову.

Невідомі підпалили машину судді, що веде справу Зайцевої
Невідомі підпалили машину судді, що веде справу Зайцевої

Про це повідомляє NewsRoom з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Інцидент стався близько 16:00 неподалік від обласної прокуратури. Двоє невідомих підпалили автомобіль Lexus LX 570 Станіслава Муратова, який є співробітником Харківської прокуратури і втекли в бік Московського проспекту. Вогонь поширився на ще два припарковані поруч авто — Mercedes і Skoda.

За інформацією видання, правоохоронці будуть розглядати версії, пов'язані з професійною діяльністю як Муратова, так і його дружини.

У прес-службі поліції і обласної прокуратури подію поки не коментують.

Зазначимо, згідно з декларацією Муратової Світлани про доходи за 2016 рік, її чоловік Станіслав дійсно користується автомобілем Lexus LX 570 2010 року випуску, який офіційно належить його тещі — Тетяні Зінченко.

Другого учасника жахливого ДТП в Харкові перевезуть до лікарні

Підозрюваного в смертельній ДТП на вулиці Сумській в Харкові водія Volkswagen Геннадія Дронова з СІЗО відправлять до лікарні для обстеження.

Про те повідомляє Город Х.

Захисник Дронова в суді Сергій Перепелиця каже, що рішення про відправку його підзахисного на лікування було прийнято ще під час засідання Київського міського суду. Однак через тиждень підозрюваного так і не перевели до клініки.

"Слідчий повинен доручити експертам провести обстеження. Ось чекаємо. Скільки він може тягнути? Тиждень-два, я думаю, може. Але в рамках досудового розслідування мій клієнт повинен пройти медичну перевірку", - повідомив адвокат.

Також Перепелиця повідомив, що у Дронова дуже погане самопочуття, а належного лікування в СІЗО він не отримує.

"Дронов схуд кілограмів на 15 не тому, що голодує, а тому що організм в стресі і не приймає їжу", - також повідомив адвокат.

Підозрюваного мають намір відправити в одну з лікарень, з якою у пенітенціаріїв укладено договір на обслуговування спецконтингенту.

Проти автошколи, де навчалася Зайцева, можуть відкрити кримінальне провадження

Наразі поліцією вирішується питання щодо виділення матеріалів в окреме провадження.

Правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження щодо автошколи, де навчалася Олена Зайцева, яка була за кермом Lexus, що спричинив смертельну ДТП у центрі Харкова. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в Харківській області.

"На теперішній час вирішується питання щодо виділення матеріалів в окреме провадження стосовно діяльності автошколи, де проходила навчання водій автомобіля "Lexus", - розповів начальник відділу СУ Олександр Умніков.

У слідства з'явився третій учасник ДТП в Харкові

У рамках розслідування смертельної ДТП у Харкові, жертвами якої стали шість осіб, з'явився третій учасник аварії.

Про це заявив начальник відділу слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Олександр Умніков.

За його словами, вже направлені матеріали в управління патрульної поліції міста Харкова для вирішення питання про притягнення до адміністративної відповідальності водія автомобіля Opel Vivaro, який почав рух поруч з автомобілем Volkswagen Tuareg на жовтий сигнал світлофора.

Також, за його словами, зараз вирішується питання про виділення в окреме провадження матеріалів щодо автошколи, де навчалася одна з підозрюваних Олена Зайцева.

Після отримання висновку всіх призначених експертиз, а також ознайомлення із матеріалами досудового розслідування всіх учасників процесу матеріали кримінального провадження будуть направлені до суду.

З'явилися несподівані результати наркологічної експертизи Зайцевої

В організмі Олени Зайцевої, котра була за кермом авто, який збив на смерть шість осіб в центрі Харкова, були виявлені речовини, що містять кодеїн.

Про це розповів начальник Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Чиж, передає сайт обласної поліції.

Відзначимо, кодеїн в високих дозах, як і інші опіати, може викликати ейфорію.

"Стосовно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна та хімічно-токсикологічна експертизи. Згідно з висновками досліджень, в організмі водія автомобіля Lexus виявлені речовини, які містять кодеїн. Зараз на стадії завершення знаходяться 14 цитологічних експертиз з біологічних і цитологічних речовинах, вилучених з автомобілів", - розповів Чиж.

Він додав, що була призначена автотехнічна експертиза, проведення якої доручено експертам ХНДІСЕ ім. Бокаріуса. Експерти планують закінчити їх до 10 грудня цього року.

Родини загиблих повернули Зайцевій компенсації

Дві родини Берченків та Євтєєвих, члени яких загинули і постраждали у резонансній аварії у Харкові, повернули гроші матері Олени Зайцевої, що скоїла ДТП.

Про це розповіла адвокат цих родин Катерина Калюжна, інформує ТСН.

Раніше матір Зайцевої виплатила по 50 тисяч родинам на кожного загиблого та постраждалого.

Загиблий Олександр Євтєєв та найважча постраждала у аварії Оксана Берченко — були одружені. Також у цій аварії загинула сестра Оксани — Діана Берченко.

Ці родини заявили, що не візьмуть грошей від сторони Олени Зайцевої. І коли отримали на власні рахунки гроші, звернулись до банку, щоб ці кошти установа надіслала відправнику.

"Родини вирішили повернути цю таку звану "допомогу", тому що не розуміють, навіщо мати Зайцевої її надала", - повідомила ТСН адвокат Катерина Калюжна.

Сторона Зайцевої надала реквізити для повернення коштів, що одразу і зробили родини постраждалих. Берченки повернули 100 тисяч, Євтєєви — 50.

Смертельна ДТП у Харкові: постраждала знову опинилася у лікарні

Постраждала в ДТП у Харкові на вулиці Сумській Оксана Євтєєва (Берченко), яка отримала найважчі травми, знову опинилася у лікарні.

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що це не та медустановуа, з якої Оксану виписали минулого тижня. У новій лікарні потерпіла зможе пройти більш якісну реабілітацію. Тиждень перебування дівчини в лікарні обходиться у 15 тисяч гривень.

Як відомо, у Оксани важка черепно-мозкова травма, переломи ніг і кісток таза. Дівчина лежить і коли зможе самостійно рухатися - невідомо. Їй зняли гіпс і проводять реабілітаційні заходи, щоб дівчина стала на ноги. Лікарі кажуть, на відновлення може піти до двох років.

У Харкові вшанували жертв смертельної аварії

28 листопада у Харкові люди зібралися на поминальні заходи, оскільки минає 40 днів з часу страшної аварії, яка сколихнула не лише місто, а й всю Україну.

Про це повідомляє кореспондент 24 Канал..

Нагадаємо, 18 жовтня у Харкові сталась смертельна ДТП. Внаслідок зіткнення автомобіля Lexus з Volkswagen Touareg позашляховик відлетів на тротуар і влетів у пішоходів: в результаті інциденту загинули 6 осіб. Імовірною винуватицею ДТП вважається 20-річна Олена Зайцева.

Увечері 20 жовтня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід Олені Зайцевій, яка керувала Lexus, — наступні два місяці дівчина перебуватиме під вартою без можливості внесення застави. Крім того, суд позбавив дівчину водійських прав і наклав арешт на її автомобіль.

Панахиду за загиблими відслужили кілька священнослужителів — представники римо-католицької церкви та православної церкви Київського патріархату. Вони сказали, що прийшли на запрошення громадських активістів.

До слова, міський голова Харкова Геннадій Кернес вважає, що місцеві чиновники зробили все можливе для безпеки пішоходів.

Розслідування ДТП у Харкові перебуває на фінальній стадії

Розслідування смертельної ДТП на вулиці Сумській у Харкові перебуває на завершальній стадії.

Про це повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Харківщини Олександр Умніков.

«Протягом місяця проведено великий обсяг слідчих дій та експертних досліджень. Підсумком цієї роботи стало оголошення підозр двом учасникам ДТП», — повідомив він.

За його словами, під час розслідування провадження встановлено більше 30 свідків події, усі їх свідчення опрацьовані.

«Слідчими також вивчено відео з камер спостереження та алгоритм роботи світлофорів на перехресті. Наразі залишилось провести близько 8 експертиз», — наголосив він.

Умніков анонсував, що матеріали провадження будуть направлені до суду вже наприкінці листопада.

Де жила імовірна винуватиця ДТП у Харкові Зайцева

Зазначається, загальна площа заміського будинку Зайцевих складає 1 тисяча квадратних метрів.

Як підкреслюють журналісти, за словами місцевих, тут раніше був дитячий табір, який вони викупили.

Щодо житла у Харкові, де є прописаною підозрювана водійка, то констатується, що вона наразі здається в оренду.

"Квартира, в якій вона жила, на 200 квадратних метрів, займає ледь не половину першого поверху п’ятиповерхівки. Всі вікна — за великими решітками. Вхід — окремий", — йдеться у матеріалі.

Крім того, наголошується, ці апартаменти вже не належать Зайцевим — відповідно до реєстру нерухомості, на другий день після аварії власником став Станіслав Тишкевич.

До слова, аналогічне прізвище носить бухгалтер фірми, якою керує родина головної підозрюваної у смертельній ДТП.

"Під час ДТП у Харкові правила порушили обоє водіїв", — адвокат Зайцевої

Експертиза, проведена у справі харківської ДТП, показала, що правила дорожнього руху порушили обоє учасників аварії — і Олена Зайцева, і водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов.

Про це "Українській правді" повідомила адвокат Зайцевої Юлія Козир.

"Була проведена експертиза у справі, яка визначила, що правила дорожнього руху порушили обидва водії", - сказала вона. Тому обрання міри запобіжного заходу для Дронова у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави адвокат назвала "адекватним і справедливим рішенням".

Козир додала, що підозрювана у скоєнні смертельної ДТП Зайцева продовжує перебувати в СІЗО.

"Вона в СІЗО, міра запобіжного заходу — утримання під вартою без можливості внесення застави — обрана до 16 грудня. Ми постійно бачимося, готуємося до слідчих дій, які постійно відбуваються", - сказала Козир.

За словами адвоката, Зайцева брала участь у "двох чи трьох допитах" та у слідчому експерименті за участю обох учасників ДТП.

Вона прогнозує, що слідчі дії завершаться до кінця року.

"На мою суб’єктивну думку, до кінця грудня мають бути закінчені слідчі дії, бо дуже швидко все відбувається. Дуже швидко відбуваються всі експертизи, просто миттєво фактично все відбувається", - сказала Козир.

На запитання, чи клопотатиме захист про зміну запобіжного заходу після спливання терміну попереднього запобіжного заходу у вигляді арешту, адвокат сказала:

"Не можу ще сказати. Немає поки на цей рахунок остаточної позиції".

ДТП у Харкові. Зайцевій призначили нову експертизу

Слідчі ще раз перевірять вміст наркотиків в організмі підозрюваної.

Правоохоронці призначили Олені Зайцевій, яку підозрюють у скоєнні ДТП у Харкові, унаслідок якої загинуло шість осіб, нову хімічну експертизу. Про це повідомила її адвокат Юлія Козир.

Зазначається, що слідчі ще раз перевірять вміст наркотиків в організмі Зайцевої.

На запитання, чи переглядатимуть результати експертизи, яка виявила в сечі учасниці ДТП опіати, адвокат сказала:

"Назначена хімічна експертиза, але результатів немає ще. Коли вони будуть, це тільки слідчий знає", - сказала Козир.

Вона додала, що для цієї експертизи були використані ті ж самі зразки, які брали у день аварії.

Результат ДТП: адвокат розповіла про погіршення здоров'я Зайцевої

Винуватиця смертельної ДТП у Харкові, яке забрало життя 5 осіб, 20-річна Олена Зайцева постійно відчуває себе погано і відчуває сильні головні болі.

Про це в коментарі УП розповіла її адвокат Юлія Козир.

За її словами, на здоров'ї Зайцевої позначилося перебування в СІЗО.

"Вона відчуває себе погано, має головні болі - результат першої, дуже серйозної ДТП в 2007 році. Вона щорічно проходить обстеження і лікування і приймає різні знеболюючі препарати. Вона також отримала травму під час цієї ДТП 18 жовтня, але так і не була обстежена належним чином. Звичайно, в СІЗО її оглядає лікар, але там немає ні обладнання спеціального, ні томографа", - сказала Козир.

На прохання підтвердити інформацію, поширену в ЗМІ, про те, що сім'я Зайцевої нібито продала квартиру в Харкові і виплатила постраждалим по 50 000 гривень, Козир сказала, що не знає, що відбувається з власністю сім'ї її підзахисної, але запевнила, що сім'я Зайцевих допомагає всім постраждалим.

"Купівля-продаж нерухомості або інших якихось матеріальних цінностей сім'ї - я не цікавлюся цими питаннями, тому що це не має жодного відношення до розслідування. Щодо того, що сім'я дійсно надає матеріальну допомогу абсолютно всім постраждалим - це правда. Перераховуються кошти на лікування та інші потреби до деяких благодійних фондів, до фондів при лікарнях, де лікувалися постраждалі", - сказала адвокат.

Третій винуватець кривавого ДТП у Харкові: розкритий підступний план підозрюваних

Інформація про можливу появу третього підозрюваного у справі про ДТП у Харкові може бути спробою захисту Олени Зайцевої та Геннадія Дронова розпорошити відповідальність.

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив адвокат Ярослав Куц.

"Якщо говорити про притягнення до відповідальності когось із посадових осіб Харківської міської ради, який відповідає за організацію дорожнього руху, то це абсолютно неможливо. За заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і загибель людей у результаті порушення правил дорожнього руху повністю несуть відповідальність водії транспортних засобів. Так що тут не може бути навіть службової недбалості", - зазначив Куц.

За його словами, досить того, що на місці ДТП був світлофор.

"Ви повинні розуміти, що захист буде всіма способами намагатися розпорошити відповідальність, щоб пом'якшити вироки", - підсумував юрист.

Як повідомляв "Обозреватель", активісти вважають, що в справі може з'явитися ще один підозрюваний, оскільки на місці ДТП була відсутня видима дорожня розмітка.

В мережі знову розгортається скандал із Зайцевою

Користувачі соціальних мереж обурені рішенням суду, який заарештував водія «Таурег» Геннадія Дронова, що є учасником жахливої харківської ДТП.

Вони вважають, що таким чином намагаються «відмазати» Олену Зайцеву, переклавши провину на іншого учасника смертельної аварії. Рішення суду вважають несправедливим.

«Світлофор теж посадять?», «Ідіотизм системи правосуддя. Прокурори грошики мабуть не мало від сім’ї Зайцевих отримали ось і почали щимити водія туарега. У таких, як Зайцева, совісті немає. Їй головне свою шкуру врятувати як завгодно», «Харківський суд сьогодні офіційно дав зрозуміти народу України, що з грошима можна здійснювати будь-які злочини, вбивати людей і т.д… І саджати невинних людей!», «Знайшли цапа-відбувайла, а тварюка буде бідною дівчинкою, нічого, суд божий є, нехай ця тварюка не знає спокою, нехай щоночі приходять шестеро молодих, красивих жертв», — пишуть в мережі.

В інтернеті з сарказмом відзначають, що таке «правосуддя» може зайти ще далі.

«Завтра ще змусять постраждалих попросити у неї вибачення», «Маразм прогресує скоро з’ясується що постраждалі масово кинулися під колеса стерви-мажорки», — вважають користувачі мережі.

Головною винуватицею шести смертей називають Зайцеву.

Суд заарештував другого учасника ДТП в Харкові

ДТП у Харкові: водія Touareg взяли під варту на 2 місяці

Київський районний суд Харкова ухвалив рішення взяти під варту терміном на 2 місяці водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова без можливості внесення застави.

Про це повідомив Вахтанг Гахеладзе у Facebook.

"Геннадій Дронов (водій Volkswagen Touareg, який став 2м обвинуваченим прокуратурою в катастрофічному ДТП в Харкові 18.10.17г.) Рішенням Київського районного суду м.Харкова був узятий під варту терміном на 2 місяці", - написав він.

У суді обрали цю запобіжну міру, бо вважають, що Дронов може тиснути на свідків або втекти за межу України. Гахеладзе зазначив, що Дронов не визнає себе винним у ДТП.

Смертельна ДТП у Харкові: прокурори сумніваються у діагнозі Дронова

Прокурор також додав, що підозрюваний був виписаний з лікарні 27 жовтня.

Прокурори під час судового засідання щодо обрання Дронову запобіжного заходу подали на розгляд висновки судово-медичної експертизи, які ставлять під сумнів інформацію про тяжкий стан підозрюваного, передає УНН.

Результати судово-медичної експертизи підтверджують у Дронова легкі тілесні ушкодження і наразі він не потребує перебування у медзакладах в умовах стаціонару.

«Ми клопочемося перед судом про долучення до матеріалів клопотання висновку судово-медичної експертизи, проведеної громадянину Дронову, яка ставить під сумнів деякі документи, які надала сторона захисту», — заявивпід час засідання прокурор.

Прокурор також додав, що підозрюваний був виписаний з лікарні 27 жовтня. Та коли Дронова викликали на допит, він знову розпочав лікування у приватній клініці.

Смертельна ДТП у Харкові: онлайн трансляція суду щодо другого підозрюваного

У Харкові Київський районний суд почав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу другому підозрюваному в скоєнні ДТП, що забрало 6 життів, Геннадію Дронову.

Трансляцію засідання агентство УНН веде в Facebook.

Прокуратура наполягає, що Дронова потрібно заарештувати без права застави, оскільки мова йде про тяжкий злочин, він може впливати на потерпілих і свідків, намагатися затягнути розгляд справи або сховатися.

14.55 - Після заслуховування сторін по клопотанню про відвід судді суд знову оголосив перерву.

14.30 - Суддя відновила засідання, почавши заслуховувати позицію адвоката щодо відведення судді Єфименко.

Незабаром після початку засідання суддя Наталя Єфименко оголошувала перерву на 30 хвилин, через клопотання захисту про відвід судді.

14:05 Держобвинувачі надали суду результати медичної експертизи, які, на їхню думку, можуть поставити під сумнів діагноз Дронова (підозрюваний скаржиться на головні болі, запаморочення і біль у шиї). Сторона звинувачення вимагала заарештувати Дронова без права внесення застави.

Проблеми слідства щодо другого учасника ДТП в Харкові

У слідства по резонансній ДТП в Харкові можуть виникнути істотні проблеми з доказовою базою через зміну процесуального статусу водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова.

Про це в коментарі ObozTV заявив адвокат Вадим Володарський.

"Якщо особу опитували у якості свідка, то ці показання не можуть бути використані проти цієї особи, якщо вона потім стає підозрюваним чи обвинувачуваним. Тому насправді є досить цікаве питання: якщо ці експертизи, які проведені у цій справі, ґрунтуються в тому числі на показаннях водія Volkswagen Touareg, то чи будуть ці показання і відповідно побудовані на них експертизи визнані допустимими доказами і використовуватися у кримінальному провадженні?" - зазначив він.

Зі слів Володарського, в даному випадку виникають питання до компетентності слідства.

"Це таке питання, на яке, не знаючи, що міститься у матеріалах справи, відповісти не можна. Але питання щодо дій слідства у даному випадку є", - підкреслив юрист.

З'явився ще один важливий свідок жахливого ДТП у Харкові

В автомобілі Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов, у момент страшної аварії в Харкові на Сумській 18 жовтня перебувала пасажирка.

Про це заявив начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех, передає "Коментарі. Харків".

Дані пасажирки правоохоронці не розкривають. Водночас вони повідомили, що жінка відмовилася давати свідчення і брати участь у слідчому експерименті.

Правоохоронці зазначили, що у справі допитали 32 свідків, вивчили алгоритм і синхронність роботи світлофорів.

За прогнозом начальника слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергія Чижа, вже у кінці місяця кримінальне провадження буде направлено до суду, якщо не буде затягувань з боку фігурантів резонансної події.

"За мною стежили", - другий підозрюваний у ДТП у Харкові зробив гучну заяву

Підозрюваного в смертельній ДТП у Харкові водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова звинувачують у тому, що він нібито їхав на жовтий сигнал світлофора.

Сам же Дронов на брифінгу 7 листопада заявив, що їхав на зелений сигнал, і є свідки, які це можуть підтвердити, передає Еспресо.

"Я не згоден із підозрою. Є свідки, які бачили, що я їхав на зелений. Як тепер можна думати про справедливість цієї справи? Мене звинувачують у тому, що я нібито їхав на жовтий. Мене звинувачують у тому, що я її (другу учасницю ДТП Олену Зайцеву. - Ред) не бачив. У той момент моя увага була зосереджена на пішохідному переході. Я взагалі не чекав, що хтось може їхати на такій швидкості на заборонний сигнал світлофора", - розповів Дронов.

Він також повідомив, що до сих пір проходить лікування через трамви голови і шиї, але братиме участь у судовому процесі.

Крім того Дронов стверджує, що за ним у лікарні стежили четверо невідомих людей.

"Коли я лежав у лікарні швидкої допомоги, то постійно в коридорі біля мене чергували четверо невідомих людей. І вони стежили за мною, навіть коли я виходив подихати свіжим повітрям. У цей час вони комусь телефонували. Це була не поліція", - наголосив він.

Як повідомляв "Обозреватель", слідчі у справі про смертельну ДТП у Харкові, в якій загинули 6 осіб, отримали дозвіл вивчити телефони водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова.

Другому учаснику резонансної ДТП у Харкові повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру водієві позашляховика Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, який є одним з учасників дорожньо-транспортної пригоди в Харкові, що призвело до загибелі 6 і госпіталізацію 5 пішоходів.

Про це повідомив його адвокат Сергій Перепелиця, передають “Українські новини“.

“Сьогодні йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян)”, — повідомив він. За його словами, на даний момент він знайомиться з підозрою. Також адвокат повідомив, що 7 листопада суд обере Дронову запобіжний захід. На даний момент його підзахисний перебуває в лікарні, він не затриманий.

Також адвокат повідомив, що Дронов був допитаний раніше в якості свідка, і зараз в якості підозрюваного.

Схожі новини