Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шістьом затриманим під час штурму Святошинського райсуду повідомили про підозру

  • 24.10.2017, 08:15
  • 4 110

Слідчі Шевченківського управління поліції оголосили про підозру шістьом затриманим під час подій у Святошинському районному суді Києва.

Про це ввечері у вівторок, 24 жовтня, повідомили у відділі комунікації поліції Києва. «Уранці під час розблокування залу судового засідання правоохоронці доставили в управління поліції 32 людини. Після встановлення їх анкетних даних та обставин скоєння правопорушень шістьом активним учасникам оголосили про підозру у вчиненні хуліганства, навмисного знищення або пошкодження майна і втручання в діяльність працівника правоохоронного органу», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-секретаря ГУ Нацполіціі в Києві Оксану Блищик, поліція внесе клопотання про обрання для затриманих запобіжного заходу, яке, ймовірно, відбудеться 25 жовтня.

Депутати хочуть взяти Коханівського на поруки

Низка народних депутатів заявили, що готові взяти на поруки лідера добровольчого руху "ОУН" Миколу Коханівського.

Відповідні заяви зачитав захисник на засіданні Святошинського райсуду Києва щодо обрання запобіжного захисту Коханівському.

Зголосилися зокрема нардепи від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук, Андрій Лозовой, Дмитро Лінько, нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко, а також дисидент Степан Хмара та депутат Броварської міськради та професор Олег Однороженко.

Окрім того, захист надав низку характеристик на Коханівського.

"Це людина, за яку не соромно поручитися, а навіть честь" — заявив Мосійчук в залі суду.

У Святошинському суді поліцейські побили трьох журналістів

Журналіст Сергій Томіленко написав у Facebook: "Спецпризначенці побили мінімум трьох журналістів - Дмитра Реплянчука ("Громадське ТБ"), Сергія Лефтера (УНІАН) та Кирила Милишева ("Страна.UA")".

"Посвідчення виривалися, камери трощилися. Сергія та Кирила запроторили у автозак разом з активістами, але начебто дільничні у відділенні виявилися адекватними — про це мені написав тільки що Кирило", — додав він.

Кирила Малишева та Сергія Лефтера уже відпустили з відділку.

Спершу повідомлялося, що під гарячу руку поліцейських потрапили двоє журналістів — Дмитро Реплянчук і Сергій Лефтер.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що затримання Лефтера було помилковим. "Приносимо вибачення тим двом працівникам ЗМІ, які випадково постраждали. Якщо будуть отримані від нього і від Дима Реплянчук заяви про застосування сили поліцейськими щодо журналістів, вони будуть розглянуті відповідно до закону і прийняті відповідні рішення", — написав він у Facebook.

"Причина всього цього безладу — абсолютно деструктивні дії групи підтримки підозрюваного, які розтрощили судову залу і перешкоджали правосуддю", — додав Шевченко.

Святошинський суд оголосив перерву до 15:00.

Святошинський районний суд оголосив перерву у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому командиру батальйону ОУН Миколі Коханівському до 15 години для медичного обстеження підозрюваного.

Лікарі екстреної допомоги, яких запросили до суду, заявили, що без обстеження - рентгена та комп'ютерної томографії - не можуть сказати, який стан Коханівського. Вони заявили, що не можуть прогнозувати, як травма може проявити себе через півгодини, додавши, що мають госпіталізувати підозрюваного.

Було запропоновано доставити його у лікарню швидкої медичної допомоги на вулиці Братиславській, де є можливість забезпечити охорону.

Суд оголосив перерву до 15 години для проведення обстеження.

Коханівський каже, що в суді затримали близько 40 осіб.

Командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський заявив, що в залі Святошинського райсуду Києва на момент штурму перебувало близько 40 його прихильників. Про це він заявив в залі суду, передає Еспресо.TV.

"Ремонт (зали суду після штурму, - ред.) мабуть робитиме поліція, тому що це вони вривалися", - заявив Коханівський.

За його словами, силовики домагаються "національної революції", яка "обов'язково постане".

Коханівський заявив, що його люди декілька разів відбивали штурм, але востаннє не змогли цього зробити.

Він відзначив, що у бійці йому "дісталося найменше".

За його підрахунками, в залі суду на момент штурму перебувало до 40 осіб. Він каже, що затримали всіх.

Коханівський заявив, що ОУНівці не завершать боротьбу, "поки режим Порошенка не паде".

Під час штурму Святошинського райсуду затримали понад 10 осіб

Під час штурму Святошинського райсуду, де обиратимуть запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського, спецназівці затримали понад 10 осіб.

Правоохоронці заводять затриманих у автозак, в деяких на обличчі є кров.

Зазначимо, що вся операція із зачистки зали суду зайняла близько 5 хвилин. Після завершення операції правоохоронці попросили представників ЗМІ покинути приміщення.

За фактом подій у суді розпочато кримінальне провадження.

"Зараз ситуація під судом спокійна. Поліція забезпечує там порядок: ми унеможливили варіант вивезення підсудного і його можливої втечі з-під варти", - зазначив начальник Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

Силовики взяли штурмом Святошинський райсуд, де судять Коханівського

Правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де мали обрати запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського.

Поліція затримує тих, хто забарикадував приміщення суду.

Силовики зачистили приміщення, барикади прибрали. Під час штурму правоохоронці застосовували сльозогінний газ. У приміщенні вибиті вікна.

Зараз приміщення суду та вся територія довкола оточена силовиками.

Прихильникам лідера ОУН Коханівського загрожує 3 роки тюрми за погром у суді

Поліція відкрила кримінальне провадження через людей, які розтрощили залу суду, де мали обрати запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського Про це повідомляє прес-центр Головного управління Національної поліції Києва.

У поліції розповіли, що вночі прихилиники ОУН відмовилися йти із зали суду, де обирали запобіжний захід для Коханівського. Коли останнього намагалися посадити в автозак, його прихильники почали бризкати у правоохоронців сльозогінним газом, кидати вибухові пакети та меблі.

У відповідь на це поліцейські теж застосували газ дратівливої дії. Активісти після цього вибили вікна у приміщенні і таким чином потрапили у внутрішній двір.

"Зараз ситуація під судом спокійна. Поліція забезпечує там порядок: ми унеможливили варіант вивезення підсудного і його можливої втечі з-під варти", - наголосив очільник столичної поліції Андрій Крищенко.

У цій справі відкрили кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна, через що можуть позбавити волі строком на три роки.

Активісти влаштували бійку в залі Святошинського суду

Суд блокували блокували у зв’язку із рішенням продовжити утримування Коханівського за гратами до наступного засідання.

Активісти стверджують, що строки для утримування Коханівського вийшли і тому заблокували вхід до зали суду зсередини, щоб недопустити його вивезення.Правоохоронці застосували газ проти активістів, змусивши їх залишити приміщення через вікна. В мережі активіст Богдан Тицький поширив відео нападу правоохоронців.

Мосійчук вимагатиме детального звіту командира підрозділу, що здійснював штурм судового залу Святошинського суду. Бійка у Святошинському суді може стати причиною масових протестів, - повідомив нардеп.

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук розкритикував дії правоохоронців під час сутички з прибічниками лідера добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського у Святошинському районному суді Києві.

Про це Мосійчук написав у Facebook.

«Наразі вирішено викликати до Святошинського суду по 102 підрозділ поліції для фіксування нападу на людей, і дачі ними показів. Цей ганебний напад має бути розслідуваний, а винні покарані», — зазначив Мосійчук.

Нардеп запевнив, що як перший заступник голови парламентського комітету законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності «вимагатиме детального звіту командира підрозділу, що здійснював штурм судового залу».

«Якщо винні у подіях у Святошинському суді не будуть покарані — то це може стати причиною справжніх масових протестних акцій», — заявив політик.

Події у Святошинському суді: прибічники Коханівського укріплюють барикаду

Націоналісти залишаються у розгромленому приміщенні Святошинського суду

Наразі прихильники Миколи Коханівського у Святошинському суді Києва укріплюють барикаду.

Про це повідомила активістка Ганна Сінькова на своїй сторінці у Facebook.

«Останні новини: адвокати щось радились з силовиками про вихід з ситуації, але схоже ні про що не нарадились. Потім приїхали вибухотехніки і сказали що тут є вибухівка. Виявилось, що вибухівка - це макет АК, який присутній на суді воєнрук лишив слухняно на прохідній», — пише Сінькова, яка перебуває на місці подій.

Прихильники Коханівського розгромили приміщення Святошинського суду

Правоохоронці застосовували газ проти активістів, які блокували залу Святошинського суду.

У залі суду, де у понеділок зірвалось обрання запобіжного заходу для лідера «Добровольчого руху ОУН» Миколи Коханівського, правоохоронці застосували газ проти активістів.

Про це у Facebook повідомив активіст Богдан Тицький.

Після застосування газу, активісти, які блокували залу, змушені були покинути будівлю через вікна.

Згодом активісти повернулись до зали суду і поламали меблі.

«Свідомі люди громлять суд, де відбувається свавілля. Цей суд не буде існувати», — заявив у прямому ефірі Тицький, який веде стрім із місця подій.

У приміщенні розбито вікна. Як повідомляє Тицький, внаслідок застосування газу є постраждалі.

Активісти заявляють, що правоохоронці «били та калічили блокувальників».

Сам Микола Коханівський перебуває на місці подій, він заявляє, що «нікуди не піде з суду».

Згодом до будівлі суду прибули народні депутати Ігор Мосійчук та Ігор Луценко. Депутатам вдалось увійти до заблокованих прихильників Коханівського.

Як повідомлялось раніше, у Києві поблизу станції метро «Академмістечко» у суботу, 21 жовтня поліція затримала командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського. Це сталося після того, як Коханівський вчинив стрілянину.

Після бійки зі стрільбою Коханівський та його опонент були доставлені до лікарні.

Лідер ОУН Микола Коханівський заявив, що стрілянина з його участю відбулася через те, що з гуртожитку біля станції метро «Академмістечко» примусово виселяють мешканців.

Судді у справі Коханівського заявили про відвід

Захист лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського заявив відвід судді Святошинського районного суду Іванні Миколаєць, яка розглядає питання про обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Це сталося після того, як суддя повернулася до зали засідань і відхилила клопотання адвокатів затриманого.

Раніше суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагають негайного розгляду питання, результатом якого, повинно стати звільнення лідера "Добровольчого руху ОУН" з-під варти.

Прихильники лідера "Добровольчого руху ОУН" переконані, що конвой не має права доправляти Коханівського назад в ізолятор тимчасового утримання.

Засідання суду щодо Коханівського може відбутися в понеділок

Засідання суду щодо керівника добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, який стріляв із травматичної зброї в людину у Києві, може відбутися в понеділок.

Про це заявила дружина комбата Катерина Коханівська в ефірі "Прямий".

За її словами, дату проведення суду ще остаточно не призначили, попередньо засідання може відбутися в понеділок.

Як повідомила дружина, Коханівський перебуває в ізоляторі тимчасового утримання на Косогірному провулку.

"Я безпосередньо з чоловіком не маю зв'язку, оскільки у нього вилучили телефон. Тому маю можливість тільки дізнаватися про все від адвоката. Остання інформація була вночі. Він знаходиться в більш-менш стабільному стані", - розповіла Коханівська.

Лідер ОУН Коханівський розказав, чому застосував зброю

Стрілянина за участю лідера ОУН Миколи Коханівського, відбулася через давній конфлікт, пов’язаний із примусовим виселенням гуртожитку біля станції метро "Академмістечко".

Про це Коханівський розповів у коментарі 112.ua.

"Я наразі в поліції. Сьогодні вдень я йшов до гуртожитку, до мене причепився такий собі Руслан Качмала, почав погрожувати, принижувати, зав'язалась бійка. Я мав з собою травматичну зброю, він (Качмала) мене бив і залив газом, я змушений був дістати травмат. Трохи мені дісталося. Це давній конфлікт. Вони там виселяють мешканців гуртожитку. Він прямо це робить, а ми їх захищаємо", — зазначив Коханівський.

Раніше повідомлялося, що у Києві біля станції метро "Академмістечко" правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського.

Про це заявила його дружина. За її словами, затримання відбулося після бійки Коханівського з Русланом Качмалою.

Обидва учасника сутички зазнали травм.

Лідер руху ОУН у Києві влаштував стрілянину, є поранений

У Києві лідер руху ОУН Микола Коханівський влаштував стрілянину, внаслідок якої поранень зазнав чоловік.

Як повідомили у прес-службі столичного главку поліції, інцидент стався у Святошинському районі столиці.

"Надійшла інформація, що неподалік станції метро "Академмістечко" відбувається бійка та чути постріли. Попередньо встановлено, що там перебував Микола К. з дружиною. У нього виник словесний конфлікт із невідомим, під час якого керівник добровольчого руху ОУН (імовірно, з пристрою для відстрілу гумових куль) зробив кілька пострілів у незнайомця", - повідомили у поліції.

У потерпілого (особу встановлено) - дотикові поранення у спину та ногу, допомогу надано на місці.

"На місці події у траві виявлено ПМР та стріляні гільзи калібру 9 мм. На місці працює слідчо-оперативна група. Обох чоловіків доставлять в управління поліції для встановлення причин та обставин конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Сам Коханівський наразі доправлений до лікарні №17 у відділення політравми для огляду лікарів.

Також у лікарню прибули кілька представників поліції. У свою чергу дружина Коханівського Катерина повідомила свою версію події.

За її словам, другий учасник конфлікту - Руслан Кочмала, позивний "Рембо", і інцидент стався в результаті спланованої провокації з боку другого учасника конфлікту і його однодумців.

Як заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" начальник ГУ Нацполіції у Києві Андрій Крищенко, пістолет, з якого здійснював постріли Коханівський, вилучено, зброя не належить лідеру руху ОУН.

"Обох учасників інциденту доправлено до лікарні, життю пораненого учасника сутички нічого не загрожує, а у Коханівського також є незначні тілесні ушкодження, треба перевірити ступінь їх тяжкості", - повідомив Крищенко.

Він додав, що наразі поліція збирає інформацію про подію, дані свідків та дані з відеокамер.

"Кваліфіковано подію буде після того, як буде зібрано дані та свідчення усіх учасників інциденту", - повідомив Крищенко.

Схожі новини