Передплата 2024 «Добрий господар»

А «бабки» ці «патріоти» отримували з Росії?

СБУ підозрює лівих радикалів у проплачених акціях на замовлення Кремля.

У діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, Служба безпеки України підозрює активістів ліворадикальної організації “Автономний опір”. Багатозначні “пролетарські” гасла від їхнього імені можна побачити на стінах багатьох будинків Львова. У помешканнях цих радикалів 12 жовтня силовики провели обшуки. Один з лідерів “автономістів” Анна Іванцик поскаржилася, що оперативники львівського управління СБУ, представляючись електромонтерами, о 7 ранку виламували двері в оселях і офісі “патріотів”.

У поле зору вітчизняних спецслужб потрапили члени “Автономного опору”, які проживали на вул. Залізничній, Копистинського. Під підозрою опинилися, зокрема, Максим Осадчук, Антон Парамбуль, Ярина Волошин та їхні соратники. За словами керівника Управління СБУ у Львівській області Олександра Ткачука, його підлеглі отримали інформацію про те, що окремі члени “Автономного опору” проводять замовні політичні акції, які фінансуються з території Російської Федерації.

Як ідеться у повідомленні СБУ, правоохоронці встановили, що зловмисники, прикриваючись соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, ініційованих кремлівськими пропагандистами. Зафіксовано причетність вожаків цього угруповання до низки актів вандалізму, у тому числі — проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, які працюють у західному регіоні. Оперативники СБУ задокументували, що члени “Автономного опору” поширювали у соціальних мережах матеріали, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації. У публікаціях, що їх поширювали в Інтернеті, експерти-криміналісти побачили публічні заклики до насильницького повалення державної влади. Докази такої протиправної діяльності знайдено у місцях проживання радикалів, у їхніх комп’ютерах. Відкрито кримінальне провадження.

У членів “АО” багато відверто популістських гасел на кшталт “ні хлопа, ні пана”, які розраховані на простаків. Серед останніх ініціатив “автономістів” (носять схожий на стяг ОУН червоно-чорний прапор) — заклик вийти 14 жовтня у Львові на “альтернативний” Марш УПА. У попередні роки під час таких акцій було спровоковано бійки ліворадикалів з опонентами із правих організацій.

Схожі новини