Передплата 2024 «Добрий господар»

Сліди терористів, що сіяли страх в Україні, ведуть до Москви

Найперше завдання бандитів, керованих колишніми «регіоналами», – посварити нашу країну зі сусідами.

Вітчизняні правоохоронці провели успішну спецоперацію — затримали групу терористів, які протягом двох років вчинили серію диверсій в Україні, зокрема політичних. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, ці екстремісти (два виконавці та їхній керівник) входили до групи впливу колишніх народних депутатів від Партії регіонів Володимира Олійника та Сергія Тулуба, зафіксовано також контакти бандитів з верхівкою партії «Опозиційний блок». Обидва «натхненники» цих бандитів переховуються у Росії, є одними з найактивніших рупорів Кремля, входять до очолюваного екс­прем’єром Азаровим «комітету порятунку України». Тулуб слав черкаських «тітушок» на Антимайдан, а Олійник, один з авторів «диктаторських законів 16 січня 2014 р.», називає себе майбутнім кандидатом у президенти «нової України»...

Після тривалого відстежування працівники карного розшуку МВС 1 жовтня затримали на Верецькому перевалі (межа Львівської та Закарпатської областей) трьох жителів Київщини та Черкащини. З допомогою гранат РГД-5, спеціального вибухового пристрою і приєднаного до нього газового балона, що виконував би роль фугаса, вони планували зруйнувати скандально відомий пам’ятний знак. Попри протести української громади, його за часів Кучми, у 1996 році, встановило Товариство угорської культури Закарпаття «з нагоди 1100 роковин переходу фіно-угорських племен на чолі з Арпадом через Карпати». У Будапешті вважають це місце священним, бо, мовляв, символізує здобуття угорцями «нової батьківщини». На тлі нинішнього загострення угорсько-українських міждержавних відносин (через новий закон про освіту) знищення цього об’єкта, яке недруги України могли приписати «націоналістам-радикалам», загрожувало непередбачуваними наслідками.

Національна поліція інкримінує бойовикам Олійника-Тулуба щонайменше дев’ять резонансних злочинів, метою яких було розпалити міждержавні конфлікти з Польщею, Угорщиною, США, Ізраїлем. У листопаді 2016-го ця трійця осквернила антисемітськими написами синагогу у Чернівцях. Сталося це якраз напередодні приїзду на Буковину спікера кнесету Ізраїлю. Менш як через місяць після цієї «НП» екстремісти сплюндрували могилу ребе Цадика Нахмана в Умані, вклонитися якій щороку приїжджають тисячі євреїв. Зловмисники підкинули на це місце свинячу голову з намальованою свастикою…

Угорський пам’ятний знак на Верецькому перевалі, що його планували зруйнувати заслані людьми Януковича екстремісти.
Угорський пам’ятний знак на Верецькому перевалі, що його планували зруйнувати заслані людьми Януковича екстремісти.

На рахунку цих терористів кинута на територію посольства США у Києві граната (інцидент стався у червні 2017 р.). Через три тижні після цього з рук бойовиків полетів «коктейль Молотова» у львівську синагогу, яку розписали антисемітськими закликами. Ще через 12 днів була спроба підпалити Генконсульство Польщі у Луцьку.

Особливо цинічним був кидок гранати під час недавнього відзначення Дня Незалежності у Києві. Вибухом було поранено двох родичів Героя України, учасника АТО Валерія Чибинеєва. Через кілька годин диверсанти зруйнували в одному з мікрорайонів столиці пам’ятник захисникам України.

21 вересня під прицілом терористів знову опинилася Умань, куди на святкування свого нового року прибули тисячі ізраїльтян. Кинута граната поранила 13-річного підлітка.

І ось тепер мав статися гучний ексцес на заході України, неподалік кордону з Євросоюзом. Був розрахунок, що вибухова хвиля на Верецькому перевалі вб’є клин між українцями та етнічними меншинамим Закарпаття, викличе нову хвилю антиукраїнської істерії з-за берегів Дунаю. Це, власне, те, чого так хочеться біснуватому господареві Кремля, який за найменшої нагоди називає нас «країною, що не відбулася».

У слідства є докази, що за кожен такий антилюдський акт споряджені екс-«регіоналами» терористи отримували до 500 доларів. МВС вивчає причетність цих бойовиків до інших злочинів з політичним душком, бандитських нападів, рейдерських захоплень.

Фото МВС та ua.igotoworld.com

Схожі новини