Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Масштабний флешмоб у Бабиному Яру

 Волонтери відтворили шлях, яким йшли перші жертви масових розстрілів.

29 вересня 2017 року до 76-х роковин трагедії у Бабиному Яру, за ініціативи Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», відбудеться масштабний флешмоб під назвою «Історія має значення». У ньому візьмуть участь переважно молоді люди. Саме їхня зацікавленість та обізнаність у цій складній темі може запобігти появі рецидивів нацизму в його найжахливішому прояві, адже молодь — лакмусовий папірець здорового суспільства.

З 8-ї години ранку у Києві волонтери роздаватимуть інформаційні листівки та запрошуватимуть небайдужих приєднатися до пам’ятної ходи. О 12-й годині охочі взяти участь у флешмобі зберуться на перетині вулиць Мельникова та Дорогожицької, де у 1941 році було встановлено перший контрольно-пропускний пункт, від якого починалася «Дорога смерті».

«Дорога смерті» символізує маршрут, яким рухалися перші жертви розстрілів, не усвідомлюючи, що йдуть назустріч смерті. Пройшовши шлях до Бабиного Яру, волонтери вшанують пам’ять жертв трагедії. Серед інших учасників ходи візьме участь посол держави Ізраїль в Україні.

У 1941-1943 рр. у Бабиному Яру розстріляли близько ста тисяч людей різних національностей. Серед жертв - євреї, роми, члени ОУН, підпільники, моряки Дніпровської флотилії, військовополонені, в’язні Сирецького концтабору...

Організатори заходу мають намір започаткувати традицію вшанування та нагадати громадськості, що згадувати про загиблих потрібно не лише у пам’ятні дати. Нелюдські вчинки німецьких окупантів вічно нагадуватимуть про те, до яких меж може дійти неконтрольована людська жорстокість. Важливо розуміти, що життя кожної людини має значення незалежно від її раси, статі, мови, релігії чи походження, тільки це допоможе майбутнім поколінням не повторити помилок минулого.

Довідка «ВЗ»

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» — некомерційна освітня організація, покликана задокументувати та увічнити пам’ять про Голокост, зокрема про масові розстріли в Бабиному Яру у вересні 1941 року. Відкриття Меморіального центру заплановано на 2021 рік — до 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру.

Схожі новини