Передплата 2024 «Добрий господар»

Перед врученням хабара суддя його перехрестила і змовила «Отче наш...»

«Благословення» на неправомірні дії горе-служительниця Феміди брала навіть у ворожки. Судова реформа у дії?

Скільки вовка не годуй... Цю приказку у нашому випадку можна було би трансформувати так: скільки нечесним суддям не підвищуй зарплати, вони все одно кишеню наставляють. Історія і справді дика: голова Кіровського районного суду м. Дніпра Геннадій Підберезний і його підлегла, суддя Наталія Овчаренко, впрошували заступника генпрокурора, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького закрити кримінальну справу проти останньої (провадження було відкрито за вимогу хабара). У віддяку за це пропонували 300 тисяч доларів. Коли цей дует приніс перший “транш” у розмірі 50 тисяч “баксів” і виклав його перед головним антикорупційним прокурором у його ж кабінеті, хабарників “пов’язали”. Нині вони чекають вирішення своєї долі у слідчому ізоляторі.

Цинізм окремих “вершителів правосуддя” зашкалює. Це ж якою наглістю треба володіти, щоб наважитися на таку оборудку! Та ще й зі словами “Ну, ми ж з вами нормальні люди!”. Овчаренко вибралася до Києва у САП, проігнорувавши раніше встановлений їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною покидати місце проживання. Думала, що все їй зійде, що все “ на верхах” купується...

А першу свою кримінальну справу Наталія Овчаренко заробила після вимагання хабара у депутатів однієї із сільрад на Дніпропетровщині. Тих вона судила за те, що взяли 171 тисячу доларів неправомірної вигоди за виділення землі. Овчаренко винесла “смішне” рішення злочинцям, а після повернення справи на повторний розгляд у компанії з іншим суддею збиралася повторити цей же трюк. Не за гарні очі. У квітні цього року суддю Овчаренко, яка приймала чергову порцію хабара від депутатів, затримали на гарячому. Хоча сама ходила на допити, перебувала “під підпискою”, але... продовжувала виносити вироки іншим. Вирішувати власний “менінгіт” з хабарем підключила голову суду Геннадія Підберезного. Разом правдами-неправдами пробилися до Назара Холодницького і пообіцяли йому за закриття кримінальної справи проти Овчаренко солідний гонорар. Керівник САП... погодився. І відразу ж написав у СБУ і Генеральну прокуратуру рапорт про спробу “дати на лапу”. Ці відомства і розробили спецоперацію із затримання корупційних суддів. Банкнотами, які вилучили у хабарників з відбитками їхніх пальців, застелили весь килим у кабінеті керівника САПу.

Про стиль і спосіб життя судді Наталії Овчаренко ходять легенди, за ними можна знімати детектив. У своєму кріслі слуга Феміди почувалася імператрицею. За розповідями очевидців, Овчаренко дозволяла собі прямо під час судового процесу викликати у судову залу працівницю салону краси, яка робила їй педикюр. А перед тим як занести Назару Холодницькому перші 50 тисяч доларів, ця, за її ж словами, “глибоко віруюча жінка” пішла... помолитися у церкву. Коли її начальник і спільник Геннадій Підберезний розвертали перед Холодницьким пакет з п’ятьма пачками по 10 тисяч доларів, перехрестила цей “дар” і промовила “Во ім’я Отця і Сина і Святого Духа...”.

Апеляція до Вищої Сили не заважала пані Гончаренко користуватися послугами ворожок. Перед візитом до Холодницького суддя прийшла на довірливу бесіду до чаклунки і поцікавилася, чи можна “іти на справу?”, “чи нема засади”? І “ясновидиця” ствердно махнула головою. Сказала, що бачила віщий сон - “білі шкарпетки”. А це, мовляв, добрий знак, все буде гаразд. Упевнені у цьому суддя із головою суду взяли курс на Київ. Звідти додому уже не повернулися...

У багатьох українців виникає питання: чи хоча б цих корупціонерів відправлять за ґрати? Чи, як і багатьом іншим, “пробачать”?

Фото censor.net

Схожі новини