Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Син Лавриновича звернувся до Петра Порошенка

  • 15.09.2017, 15:43
  • 3 897

Син екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, арештованого напередодні, Максим Лавринович звернувся до Президента України Петра Порошенка.

Максим Лавринович написав на своїй сторінці у Фейсбук:

«

Пане Президенте!

Ви або справді маніяк, або вашу карту розіграли ваші «друзі». Сьогодні ви кинули за грати Українця, одного із засновників Народного Руху України, творця держави і державного устрою України. Співавтора Конституції України, політика і науковця. І, якщо ви раптом не доклали до цієї події своєї руки, то у цьому випадку, ніхто вам точно у це не повірить. Адже, це саме вами призначені прокурори і залякані вами судді сьогодні ув’язнили мого батька, неначе небезпечного для суспільства злочинця.

Ви ж знаєте, пане президенте, що за грати Лавриновича кинули за виконання Рішення Конституційного суду, за його друк у офіційному Віснику. Знаєте. Як знаєте і те, що це Рішення КС є чинним і на сьогодні. Як і те, що до суддів, які це рішення приймали, у Вас претензій немає, адже сьогодні вони, напевно, приймають рішення вже для вас.

Можливо Ви не чули, як мій батько сьогодні відкрив перед журналістами гру прокурорів. Виявляється, під тиском безальтернативного ув’язнення Лавринович повинен був дати неправдиві свідчення на вашого, пане президенте, попередника, звинуватити його в узурпації влади і інших земних гріхах. Ну, а в обмін — банка варення і домашні капці.

Вони погано знають Лавриновича. Мій батько, наша родина, пережили всю радянську репресивну машину і кілька років вигнання. Але тоді, він повернувся до Києва ще сильнішим і з’явився Народний Рух України. І було ще чимало років виснажливої боротьби, погроз, переслідувань … задля незалежності. Заради країни, яка дісталась тепер вам, і де ви називаєте нас своїм народом. А далі, просто почитайте його біографію, як і історію створення Конституційного договору та Конституції України і роль Лавриновича у цих процесах. І пригадайте, що саме Конституція України 1996 року була визнана найдосконалішою світовою спільнотою. А тепер, ви судите мого батька за насильницьке захоплення державної влади (ст. 109 ККУ).

Хоча ні, судите за відмову дати сфабриковані свідчення. Чи просто заради піару? Може треба той народ відволікти від голоду, холоду і криміналу, чи від успіху політопонента, чи… від самого себе? А може, просто треба хоч щось прив’язати до здобутків Майдану? А може, то й справді хтось вас, ну, просто, підставив? Адже, це вже не просто кримінальне переслідування, це політичне ув’язнення. І це так просто вже не минеться.

Чому, як гадаєте, суддя Батрин набралась сміливості, і вчинила розправу всупереч як праву, так і совісті. Лаври Кірєєва? Ні. Лише тому, пане президенте, що служить вона вже не тільки вам. І дуже скоро, вона мріє стати героєм і осудити саме вас.»

Арешт Лавриновича: "Опоблок" заявляє про репресії

Партія "Опозиційний блок" оцінює арешт екс-міністра Юстиції Олександра Лавриновича продовженням переслідувань опозиційних політиків.

Про це йдеться у заяві партії, оприлюдненій у п'ятницю.

В партії заявляють, що "розкручуючи маховик репресій проти всіх незгодних з нинішнім антинародним курсом, влада знищує залишки українського правового поля і своєї легітимності".

Справа Лавриновича, як вказується у заяві, є сфабрикованою, не має під собою жодних законних підстав і створена для піару влади.

"Коли замість пошуку і покарання винних нерозслідуваною залишається трагедія 2 травня в Одесі, загибель чотирьох нацгвайрдійців під Верховною Радою, вбивства Бузини, Шеремета, підпал "Інтера"", - заявили в "Опоблоці".

"Ми заявляємо: справа проти Олександра Лавриновича — політично мотивоване переслідування і спроба влади переключити увагу суспільства від власних злочинів", - йдеться у заяви.

Лавринович був депутатом від "Партії регіонів".

Як відомо, у п'ятницю Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Лавринович: «Я найбільш легкодоступна мішень»

Екс-міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що справою проти нього і екс-президента Віктора Януковича про "конституційний переворот" 2010 року силовики хочуть показати суспільству, що боротьба зі старим злочинним режимом триває.

Про це він сказав після того, як суд Печерський районний суд Києва арештував його на два місяці.

Говорячи про причини зацікавлення правоохоронцями його особою, він сказав:

"Треба було переключити увагу суспільства і створити враження, що йде ефективна боротьба з злочинністю в Україні і що попередній злочинний режим таки в Україні реально переслідується, а не ведуться перемовини".

Лавринович назвав себе "найбільш легкодоступною мішенню".

"Я жодного разу ніколи не робив нічого, що б суперечило закону, чи рішенню тих органів, які до мене висували чергові претензії… Це реалії сучасного українського життя, які треба сприймати такими, які вони є. Це, звичайно, не значить, що не треба протидіяти цьому", - сказав він.

ГПУ звинувачує екс-президента Віктора Януковича і Лавриновича у тому, що вони в 2010 році без рішення Верховної Ради змінили Конституцію, повернувши її текст в редакції 1996 року, що розширило повноваження президента за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту й уряду.

Лавриновича арештували на 2 місяці

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відповідне рішення у п'ятницю оголосила суддя Олеся Батрин, повідомляє Укрінформ.

"Суд ухвалив рішення щодо обрання запобіжного заходу у вигляді триманні під вартою строком на 60 днів ", - сказала Батрин.

На засідання суду також були присутні нардепи від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський і Олександр Вілкул.

Схожі новини