Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вибух автівки в центрі Києва. У МВС назвали три основні версії вбивства Махаурі

Шевченко зазначив, що є всі підстави кваліфікувати цей злочин як теракт.

Слідство розглядає три основні версії вибуху автомобіля в центрі Києва, внаслідок якого загинув громадянин Грузії Алі Тімаєв, відомий як Тимур Махаурі. Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко в ефірі каналу "112 Україна".

"Версія 1 — це могло бути пов'язано зі спецслужбами РФ або з кадирівськими спецслужбами, які є доволі самостійними", - припустив він.

Ще дві версії, за словами Шевченка, — це "кримінальне з'ясування стосунків" та міжособистісні взаємини.

Разом з тим, він зазначив, що є всі підстави кваліфікувати цей злочин за статтею 258 Кримінального кодексу (терористичний акт), оскільки є двоє потерпілих, які, очевидно, не були ціллю злочинців.

Наразі злочин кваліфіковано за ч.2 ст. 115 КК — умисне вбивство, скоєне в суспільно небезпечний спосіб.

Нагадаємо, ввечері 8 вересня у центрі Києва біля Бесарабського ринку вибухнула автівка. Внаслідок вибуху загинув чоловік, який був за кермом. Жінка отримала тяжкі ушкодження, їй відірвано ногу, життю дитини нічого не загрожує. Як стало відомо, загиблий - громадянин Грузії Тимур Махаурі.

За фактом вибуху розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

В МВС розкрили деталі вибуху в Києві: бомба була в підлокітнику

У Києві автомобіль, в якому перебував боєць батальйону імені Шейха Мансура Тимур Махаурі, вибухнув після того, як здетонувала захована в підлокітнику бомба.

Про це в інтерв'ю "112 Україна", заявив член колегії МВС, нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

За його словами, поліція розслідує цей злочин, як умисне вбивство.

"Поки пройшло зовсім мало часу з моменту, як сталася ця жахлива трагедія. На сьогодні кваліфікація - це вбивство. Метою було вбивство Тимура Махаурі", - наголосив політик.

Він зазначив, що слідство розглядає кілька версій, серед яких вказані "фінансові зобов'язання", але і особисті конфлікти.

"У Махаурі було досить широке коло зв'язків, зокрема, в кримінальному світі України. Тому розглядаються версії якихось генеральних розбірок. Але не виключається версія дій російських спецслужб", - сказав нардеп.

Геращенко розповів, що вибухівку заклали в салоні авто, в підлокітнику одного з сидінь. Також він наголосив, що слідство поки не з'ясувало, чи був цей пристрій саморобним. Тривають експертизи, опитування десятків свідків.

"Далі поліція повинна знайти замовників і організаторів. Я думаю, що в цьому випадку шанси є", - додав член колегії МВС.

Вибух у Києві: з'явилися новини з приводу імен постраждалих

Під час вибуху машини біля Бессарабки в Києві 8 вересня постраждали жінка на ім'я Тетяна Самойлова і дитина на ім'я Марія Кошель.

Про це "Обозревателю" повідомили в правоохоронних органах.

"Кошель Марія - це дівчинка маленька. Наталі (Кошель, - ред.) немає. Тетяна Самойлова - це доросла потерпіла", - заявив представник МВС України "Обозревателю" у відповідь на аапитання, чи правда, що під час вибуху постраждала українська модель Наталія Кошель.

При цьому на запитання, чи є моделлю Тетяна Самойлова, представник МВС України відповів, що не знає.

Як повідомляв "Обозреватель", під час зазначеного вибуху в Києві загинув громадянин Грузії чеченського походження Тимур Махаурі. З ним у машині перебували ще дві людини: жінка і дитина, обидвоє зараз госпіталізовані. Дитину спочатку називали 6-річним хлопчиком на ім'я Антон.

Про жінку було три версії: модель Наталія Гоций (сама вона вже спростувала цю версію), модель Наталія Кошель і Тетяна Самойлова.

Тимур Махаурі, за даними СБУ, - це псевдонім. Насправді його нібито звуть Алі Тімаєв. За даними українських спецслужб, на Тімаєва полювали спецслужби Російської Федерації.

В Україні він брав участь в АТО.

Модель Наталія Гоцій не була в авто Махаурі під час вибуху

Українська модель Наталія Гоцій спростувала інформацію про те, що вона постраждала в результаті вибуху автомобіля Тимура Махаурі в центрі Києва.

Про це жінка написала у своєму аккаунті в Instagram.

"Друзі, трагедія, що відбулася вчора, жодним чином не пов'язана зі мною", - наголосила вона.

Нагадаємо, вчора в ефірі одного з каналів жінка. що представилася родичкою постраждалої, волонтер Ксенія Київська заявила, що в автівці була відома модель на ім'я Наталя.

Шкіряк озвучив можливі версії вибуху автомобіля в центрі Києва

Потужність вибухового пристрою в машині Махаурі становила до 1 кг у тротиловому еквіваленті, повідомив радник глави МВС.

Поліція допитує свідків вибуху © Цензор.нет

Слідчі Нацполіції здійснюють оперативно-слідчі дії для з'ясування всіх обставин вибуху автомобіля громадянина Грузії Тимура Махаурі, відпрацьовуються всі можливі версії події, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

"За попередніми висновками експертів, потужність вибухового пристрою в автомобілі громадянина Грузії Махаурі, становила від 600 до 1000 грам у тротиловому еквіваленті", - написав він.

На даний момент проводяться допити свідків, знімається інформація з камер зовнішнього спостереження. Відпрацьовуються всі можливі версії події: умисне вбивство, теракт, російські спецслужби, бізнес-кримінальні розборки, особиста неприязнь, особиста помста і т.д.

Шкіряк зазначив, що зараз злочин розслідується за статтею "Умисне вбивство", але цю статтю можуть перекваліфікувати у "Терористичний акт".

Він також нагадав про те, що підрозділи Нацполіції і Нацгвардії в Києві переведені на посилений режим несення служби. Здійснюється посилене патрулювання вулиць столиці, місць масового скупчення людей та станцій метрополітену.

Підрив авто в Києві: медики повідомили моторошні дані про стан постраждалої

Відома модель, яка перебувала у підірваному в центрі Києва автомобілі, знаходиться у важкому стані, їй ампутували кінцівку.

Про це УНН повідомили медики.

"Жінка перебуває у важкому стані, але у свідомості. Вона підключена до апарату штучного дихання. У неї ампутовано кінцівку, на сьогодні запланована ще одна операція", - сказали медики.

Відзначається, що постраждала дитина знаходиться в стані середньої тяжкості.

"У дитини травмовані кінцівки, опік обличчя першого-другого ступеня", - додали лікарі.

Під час вибуху автівки в центрі Києва загинув доброволець АТО

Про це повідомили знайомі загиблого.

Під час вибуху автомобіля біля Бессарабського ринку в центрі Києва загинув боєць добровольчого батальйону Тимур Махаурі, який воював на сході України. Про це повідомили в ефірі телеканалу "112.Україна" його знайомі, які прибули на місце події.

За словами одного з них, котрий представився товаришем двоюрідного брата загиблого, Махаурі служив в чеченському батальйоні імені шейха Мансура.

При цьому другий чоловік, який представився товаришем по службі загиблого, сказав, що Махаурі воював в АТО в батальйоні імені Джохара Дудаєва.

Вибух авто в центрі Києва. У ДСНС повідомили про загибель водія

Причина вибуху встановлюється.

Унаслідок вибуху автівки в центрі Києва біля Бесарабського ринку загинув водій. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«8 вересня о 18:21 у Києві біля Бессарабського ринку (вул. Велика Васильківська, 5) стався вибух легкового автомобіля без послідуючого горіння. Загинула одна особа (водій)», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що причина вибуху встановлюється.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що в центрі Києва біля Бесарабського ринку вибухнула автівка.

У Києві біля Бесарабського ринку вибухнула автівка, є потерпілі

На місці вже працюють рятувальники, поліцейські і медики.

У центрі Києва біля Бесарабського ринку на вулиці Павла Скоропадського вибухнув автомобіль Toyota Camry. Про це повідомляє "112 канал".

За попередньою інформацією, в автомобілі перебувала жінка з дитиною, яких після вибуху забрала швидка. Ще в автомобілі перебував чоловік.

Також повідомляється, що постраждав ще один автомобіль, розташований поблизу.

На місці вибуху вже працюють рятувальники, поліцейські і медики.

Схожі новини