Передплата 2024 «Добрий господар»

«У 68 автобусах не відображається сигнал GPS-навігатора...»

Голова Львівської ОДА Олег Синютка вимагає від мерії  більше маршруток.

Транспортний колапс у Львові виник через те, що з 1 вересня приміські маршрутки їдуть лише до автостанцій (у Мостиському напрямку — до АС “Західна”, у Пустомитівському та Городоцькому — до АС №3, у Жовківському напрямку - до АС №2). Від автостанцій бракує громадського транспорту, аби розвозити пасажирів по місту. Недолік транспортної реформи — пасажири змушені платити за проїзд по місту удвічі більше, ніж раніше (треба їхати двома-трьома маршрутками), а також миритися із тиснявою в салонах... Голова Львівської ОДА Олег Синютка вимагає від чиновників міської ради збільшити кількість автобусів на маршрутах міста.

“Пасажиропотік не сягнув піку, але вже бачимо переповнені маршрутки, які курсують Львовом, - каже Олег Михайлович. - Вважаємо, що внаслідок збільшення кількості студентів, які розпочнуть навчання у другій половині вересня, недостатня кількість громадського транспорту посилить транспортний колапс. Вимагаємо від міської влади якнайшвидше збільшити кількість автобусів на міських маршрутах або прийняти рішення про повернення їх на попередні місця (йдеться про приміські маршрутки. - Авт.).

Олег Синютка оприлюднив інформацію від незалежних експертів, які щодня моніторять ситуацію на дорогах, вивчають, чи достаньо на лініях громадського транспорту. Ситуація плачевна - щоденно на рейс не виїжджають понад дві сотні автобусів... З цим не погоджуються у львівській Ратуші. “З початку вересня щодня на маршрутах курсує 538 автобусів. Оскільки у 68 автобусах не відображається сигнал GPS-навігатора, реально можна бачити лише 470 машин, - сказав керівник управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика. - Критичної ситуації із добиранням пасажирів від АС «Західна» немає. Міські маршрутки забирають людей, які прибувають з приміських районів. За необхідності готові підсилити маршрути, які забирають людей з АС «Західна», додатковими машинами. Та залишається проблема з браком водіїв”.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив на брифінгу, що обмеження заїзду приміських та міжміських автобусів в центр міста — правильне рішення, яке мерія реалізувала спільно з обласною владою. “Є певні збої, бо багато транспорту приїжджає з області на наші автобусні станції, - каже мер Львова. - Будемо збільшувати кількість автобусів на маршрутах, в першу чергу на комунальних. Наступного року плануємо придбати 10 нових трамваїв та

40 тролейбусів. Фахівці вивчають можливість закупівлі трамваїв з Німеччини, які пройшли капітальний ремонт. Інвестуємо кошти в ремонт наявних трамваїв. Маємо в роботі дев’ять трамваїв. Підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті до трьох гривень не покриває цих витрат. А держава щомісяця піднімає ціну на електроенергію...”.

Фото преc-служби ЛОДА

Схожі новини