Передплата 2024 «Добра кухня»

Петро Порошенко: «Інвестори вірять в Україну і вкладають у неї гроші»

Президент відкрив на Львівщині нові сучасні школу і завод.

Президент України Петро Порошенко у середу, 30 серпня, із робочим візитом відвідав Львівщину. Напередодні нового навчального року глава держави був “приречений” заангажуватися в тему освіти. Тому однією з локацій візиту стало село Наварія Пустомитівського району, де Порошенко відкрив новозбудовану сучасну загальноосвітню школу-гімназію І-ІІІ ступенів на триста учнів. Школа мала недобру славу довгобуду, на її відкриття чекали тридцять (!) років.

Порошенко разом з майбутніми першокласниками та вчителями оглянув приміщення нового навчального закладу та позитивно оцінив його. Супроводжували главу держави голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської облради Олександр Ганущин, народні депутати брати Дубневичі. Президент подарував школі сертифікат на багатофункціональну музичну систему. Виступаючи на “лінійці” перед сотнями учнів, їхніх батьків та вчителів, глава держави зазначив, що одним з пріоритетів для України є освітня галузь. Нагадав, що у ХVІІ столітті українська нація була найбільш освіченою та письменною в Європі. «Ми ці традиції маємо не просто підтримувати, а підвищувати і зберігати, — заявив президент. — Тому немає важливішої справи, ніж будівництво шкіл, підтримка освіти, забезпечення шкіл найсучаснішими технологіями».

Для жителів Наварії та довколишніх сіл цей візит став справжнім святом. Люди вбралися у святкові вишиванки, фотографували і знімали відео. Ажіотаж виник, коли Порошенко “пішов у народ” — спілкувався з людьми, обіймав, тиснув руки. Люди хвалилися одне перед одним, що сам президент потис їм руку. Традиційно глава держави зробив велике групове фото з освітянами та учнями. На цьому “ходіння в народ” не завершилося. Порошенко завітав у гості до багатодітної родини Ігоря та Ольги Редьків. Першого вересня до нової Наварійської школи підуть троє їхніх дітей — Степан, Юстина і маленький Матвій, який стане першокласником. Порошенко особисто привітав Редьків з початком нового навчального року.

Далі президент проінспектував хід будівництва автодоріг у Львівській області, зокрема, оглянув ділянку дороги Львів-Меденичі поблизу села Наварії. Був задоволений: «Впевнений, ми залишимо дорожнє будівництво нашим пріоритетом на 2018 рік. Буде фінансування через дорожній фонд, кошти будуть збільшені ще як мінімум на 50%».

Кінцевою локацією візиту стали Броди, де президент урочисто дав старт новому виробничому підрозділу ТзОВ «Електроконтакт Україна» (компанія Nexans). Торік Порошенко заклав капсулу на місці будівництва підприємства. Це вже третій завод Nexans у Львівській області. Там створять робочі місця для двох тисяч осіб, які виготовлятимуть кабельну продукцію для концерну BMW. “Інвестори вірять в Україну, вкладають у неї гроші, і це хороший показник, — зазначив Петро Порошенко, виступаючи у цеху нового заводу. — За рік-півтора кількість працівників заводу збільшиться ще на тисячу людей (наразі тут уже набрали 400 осіб), а середня зарплата буде 8 -14 тисяч гривень”. Глава держави зазначив, що торік у Львівську область інвестували 58 мільйонів доларів і створили 12 тисяч нових робочих місць. Після того президент Петро Порошенко символічною кнопкою запустив виробництво нового заводу.

А тим часом...

Їхали на висвітлення візиту президента, а «поцілувалися» з машиною голови облради...

Автобус, який мав доставити групу журналістів у село Наварія для висвітлення візиту президента, від’їжджаючи від будівлі Львівської ОДА, вчинив ДТП. Заднім ходом зіткнувся з автомобілем KIA Optima, який возить голову Львівської облради Олександра Ганущина. Авто отримало незначні пошкодження. Інцидент владнався, і автобус повіз “акул пера” на місце призначення. Водій автобуса пояснив, що він «винуватий і невинуватий», — бо легковик припаркувався дуже близько позаду автобуса, і він його не бачив.

Фото прес-служби ЛОДА

Схожі новини