Передплата 2024 ВЗ

Чий паркан у Парку культури?

Львівська мерія звинувачує у захопленні землі підприємця Олега Баляша. Він «відхрещується».

Чиновники Львівської мерії звинуватили банкіра Олега Баляша у захопленні частини Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького. Він там зводить офісний центр. Але пан Баляш має інше пояснення. Каже, огорожу встановили працівники ЛМКП “Львівводоканал”, які змінюють поруч підземні комунікації... На місце виїхала спеціальна комісія міськради, аби з’ясувати, хто винен і як врятувати парк?

Міський голова Львова Андрій Садовий поінформував під час апаратної наради: “Йдеться про самозахоплення частини території будівництва приватного будинку (під приводом реконструкції адміністративної будівлі). Це за межами здорового глузду”. Як розповів “ВЗ” заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, позиція чиновників міської ради однозначна — парк має належати львів’янам, а не підприємцям, які там намітили щось зводити. За його словами, чиновники мерії готують адмінпротокол, на основі якого буде провадження про демонтаж паркану.

Директор Парку культури Олександр Молодий сказав, що компанія, яку пов’язують із Олегом Баляшем, веде будівництво на вулиці Лижвярській, 42. “Кілька років тому вони загородили для будівництва близько 20 соток — удвічі більше, ніж мають в оренді, — запевняє пан Олександр. — За документами будують офіс банку. Історія з будівництвом на Лижвярській, 42, тягнеться з 2011 року. У вересні 2014 року розпочалося спорудження будівлі площею тисяча квадратних метрів”.

Журналіст “ВЗ” звернулася по коментар до Олега Баляша. Сказав, що керівництво парку шукає дешевих сенсацій. Бо у ситуації з парканом винен не він, а “Львівводоканал”, який прокладає там мережі і вирішив відсунути його на кілька метрів... “Наша огорожа встановлена з 2011 року, там буде офісне приміщення, — каже пан Баляш. — Маємо документи на оренду ділянки”.

Пан Москаленко цю інформацію заперечив: “Мало того, що вони (підприємці. — Авт.) захопили частину парку, то ще й унеможливили доступ “Львівводоканалу” до проведення планових робіт з прокладання мереж”. Це також підтвердив у коментарі для “ВЗ” директор ЛМКП “Львівводоканал” Валентин Вольський: “Підприємець поставив паркан прямо на території, де зариті під землею наші водопровідні труби. Це порушення закону, бо там, де прокладені мережі, — охоронна зона, ніхто не має рухати цю територію. Не маємо доступу до труби. Вимагаємо, щоб забрав свій паркан, підготували відповідний припис”.

Фото ЛМμ/p>

Схожі новини