Передплата 2024 «Добра кухня»

Пістолетом Пашинський від матюків оборонявся

Генпрокуратура закрила справу проти скандального стрільця.

«Взяв участь у понад 50 годинах слідчих дій. Численні допити, слідчі експерименти, експертизи розставили по місцях всі деталі події та підтвердили правомірність моїх дій», — відрапортував нардеп Сергій Пашинський у Facebook, додавши постанову про закриття проти нього кримінального провадження. Підстрелив людину, а обставили все так, що не винен. Жертві депутатського свавілля ще й штраф впаяють — за хуліганство!

Що справу Пашинського спробують зам’яти, з самого початку було зрозуміло. Ще коли поліція намагалася сходу видати VIP-стрілка за жертву нетверезого молодика, який буцімто накинувся на обранця. Звітуючи про стрілянину за участі нардепа, правоохоронці ледь не дослівно переказували версію Пашинського, який заявляв, що вистрілив у В’ячеслава Хімікуса, лежачи на землі після удару пляшкою. Хоча свідчення медиків, які оперували потерпілого, сказане Пашинським спростовували. Характер зміщення уламків кісток у місці поранення засвідчував: постріл був не знизу (не з положення «лежачи»), а зверху. На такий висновок наштовхувало і положення вхідного та вихідного отворів від випущеної кулі.

Хімікуса навіть потерпілим не одразу визнали — лише після відповідного рішення суду, яким Пашинський обурювався, називаючи його незаконним. Дехто припускав, що підстріленому чоловікові статтю можуть «впаяти» — за посягання на життя недоторканного. Попри резонанс, який викликала справа, винним Хімікуса таки визнали. Пришити йому кримінал не наважилися, а ось до адмінвідповідальності за хуліганство притягнуть. За те, що «нецензурно висловлювався щодо громадян», заявив Пашинський.

Логіка у прокуратури — залізна: Пашинський відстрілювався, обороняючись від Хімікуса, який матюкався! Коментатори відреагували на такий поворот зі сарказмом: мовляв, натхненні «подвигом» Пашинського депутати, виправдовуючись вимушеною самообороною, скоро почнуть відстрілювати тих, хто пише про них критичні пости у соцмережах.

Фото ukr.media

Схожі новини