Передплата 2024 ВЗ

У МВС розповіли деталі розстрілу бійців АТО у Дніпрі

  • 26.07.2017, 10:41
  • 4 204

Двоє нападників раніше мали проблеми із законом. У МВС також розповіли, що стрілянина була пов'язана з економічними питаннями.

Двоє із нападників, які вчинили смертельну стрілянину у Дніпрі, раніше мали проблеми з законом. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко.

"З числа нападників кілька чоловік, як мінімум двоє, досі мали проблеми з законом - за хуліганські дії і за розбій. З числа постраждалої сторони не було людей, які зав'язані у якихось кримінальних сюжетах і розборах", - сказав він.

Він також розповів, що стрілянина у Дніпрі була пов'язана з економічними питаннями.

"Ми володіємо інформацією, що цей конфлікт був пов'язаний з економічними питаннями, з господарськими питаннями", - зазначив Варченко.

Також відомо, що поліція Дніпропетровської області надала охорону сім'ї адвоката Едмонда Саакяна, якого 24 липня поранили під час стрілянини в Дніпрі.

2 із 4 нападників затримали, ще 3 осіб шукають

Поліція затримала двох осіб, причетних до перестрілки у Дніпрі, в якій загинули АТОшники, роль двох інших з’ясовує і щонайменше трьох осіб іще шукають.

Про це заявив заступник начальника — начальник кримінальної поліції Головного управління Нацполіціі у Дніпропетровській області Олег Грозь на брифінгу 25 липня.

"Двоє людей з цих чотирьох (які потрапили до лікарні — ред.) затримані по 208 статті, їм ставиться вже звинувачення, і роль двох людини буде вивчена - і теж будуть винесені відповідні процесуальні рішення", — повідомив він.

Усі четверо ще перебувають у лікарні, але мають різний статус. Двоє будуть перебувати під вартою — за дві доби суд має обрати їм запобіжний захід. За цей час діям інших учасників теж дадуть оцінку.

Троє із затриманих, за словами полковника, — жителі міста Дніпро, один з них — громадянин іншої держави, але не Росії, ще один — виходець із Донецького регіону. Імена Грозь називати відмовився без дозволу слідства.

За його словами, поліцейські переслідували нападників від місця стрілянини до лікарні. Там уже з’явилися адвокати.

"Вчора оголошувалася (спецоперація) "Сирена": нам треба було з’ясувати знаходження ще одного автомобіля. Автомобіль знайдено, він також знаходиться у експертів, вони працюють із цим автомобілем, вивчаються речові докази, які є в ньому", — сказав Грозь і уточнив, що "в автомобілі нікого не було".

Полковник поліції уточнив, що правоохоронці розшукують і інших осіб, які "були задіяні під час цієї перестрілки".

"Нас ще цікавлять як мінімум три особи", — сказав Грозь.

На запитання про загальну кількість нападників і їхніх візаві полковник поліції відповів, що дані свідків різняться — тому він обмежився даними про тих, хто потрапив до лікарні, і ще трьох осіб, яких поліція намагається встановити.

Він уточнив, що зі сторони нападників, імовірно, є особи, які не стріляли. Лише роль двох уже з’ясована: вони стріляли — їх процесуально затримали.

Грозь також підтвердив, що серед нападників є раніше судимі, деякі вже пов’язані злочинами, але вони не належали до однієї структури.

На місці події і в автомобілі вилучено зброю: "Маємо автомат Калашникова, пістолети та іншу зброю, яку буде досліджено — її історія, можливе використання в інших злочинах, цим зараз займаються експерти".

Українська правда

Стрілянина у Дніпрі пов'язана з економічними питаннями

Перестрілка в місті Дніпро увечері 24 липня, в якій загинули двоє АТОшників, сталась через економічні, а не кримінальні чи політичні питання.

Про це заявив заступник начальника — начальник кримінальної поліції Головного управління Нацполіціі у Дніпропетровській області Олег Грозь на брифінгу 25 липня.

"Десь о 19 годині в ресторані "Дім", проспект Гагаріна-95, учасники події зустрілися, у них була розмова з приводу з'ясування якихось своїх особистих питань. Зустріч не носила кримінальних, політичних і іншого характеру — на зустрічі вирішувалися виключно економічні питання. Вочевидь, не дійшли згоди — й одна зі сторін вирішила вирішити його силовим способом", — сказав він.

"В результаті у нас виникла перестрілка, в результаті перестрілки — два загиблих і п'ять осіб поранено, в тому числі Едмонд Саакян і четверо нападників", — констатував полковник.

Він уточнив, що одна зі сторін спершу вдалася до фізичної агресії, а потім застосувала зброю.

"Двох людей із цих чотирьох затримано за 208 статтею, їм висувається вже звинувачення, і роль ще двох людей буде вивчена", — повідомив Грозь.

Пізніше на брифінгу уточнили: "Багато хто з нас намагався пов'язати цей інцидент із подіями 9 травня з однієї причини, що Едмонд (Саакян) є головою комісії з роботи з правоохоронними органами та прокуратурою щодо подій 9 травня".

"На сьогодні я вам можу сказати, що однозначно — це не події, пов'язані з 9 травня", — повідомив учасник брифінгу.

На запитання, яка сторона першою застосувала зброю, речниця поліції відповіла: "Проводяться слідчі дії".

Українська правда

Під час стрілянини в Дніпрі вбито відомих бійців АТО

В результаті стрілянини в Дніпрі увечері 24 липня загинуло двоє військовослужбовців АТО, а відомий в місті адвокат, воїн-доброволець був поранений.

Про це повідомляє видання "Дніпроград".

Так, за непідтвердженими даними, на місці події від кульового поранення в голову загинув колишній боєць 11 батальйону 59 бригади з позивним "Щука".

Також численні поранення отримав ветеран АТО Олексій Вагнер, який служив в 20 окремому батальйоні 93 мотопіхотної бригади. Він був доставлений в лікарню, але там помер.

Крім того, поранення отримав адвокат Едмонд Саакян. За словами лікарів, зараз його стан стабілізувався, і його життю ніщо не загрожує.

Депутат міської ради Кривого Рогу Микола Колесник підтвердив загибель і поранення бійців АТО.

"З приводу стрілянини в Центрі Дніпра. Не було ніяких "обоюдних" разборок озброєних угрупувань. З машини вийшло тіло і відстрілялось з автомата по АТОшніках, потім сіло в автівку та поїхало геть. Знаю точно що загинув хлопець з 20-ки, та важко поранили Эдмонда Саакяна, теж з 20-ки", - написав він у Facebook.

Раніше поліція повідомляла, що в результаті стрілянини в Дніпрі загинули двоє людей, ще четверо були поранені.

Четверо нападників на АТОшників у Дніпрі потрапили в лікарню

Чотири людини, які напали на АТОшників у Дніпрі ввечері 24 липня, перебувають у лікарні Мечникова під охороною з пораненнями в результаті вогню у відповідь.

За даними джерел "Цензор.НЕТ" у поліції Дніпра, це бандити, причетні до організованої злочинності, яких раніше вже притягали до кримінальної відповідальності, зокрема за розбій.

Імена нападників поки не оприлюднено. За даними видання, найбільш відомий поліції дехто Лакіза.

Один із тих, у кого вже були проблеми із законом, отримав поранення в ногу.

Джерело Цензор.НЕТ у лікарні Мечникова передало перші фотографії нападників із прийомного відділення.

Як повідомлялося, в результаті перестрілки загинув на місці колишній воїн-доброволець 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади Олексій Вагнер, у дорозі до лікарні помер колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максим Іващук. Отримав поранення в живіт і перебуває в реанімації адвокат, волонтер і доброволець 20-го мотопіхотного батальйону Едмонд Саакян.

Брат Едмонда Едуард Саакян поранень не отримав.

Очевидці зняли перестрілку на відео.

За попередніми даними, причиною конфлікту може бути справа про захист прав одного з фермерських господарств, яку вів Едмонд як адвокат. Бандити нібито хотіли втрутитися в цю суперечку з боку іншого учасника.

Поліцією вилучено автомат нападників і два пістолети. У загиблих Вагнера і Іващука зброї при собі, за даними видання, не було.

Світлана Саакян, дружина Едмонда, сказала, що все нарізна зброя її чоловіка була вдома, "у Едмонда з собою був лише травматичний пістолет".

У Дніпрі в результаті стрілянини загинули двоє, четверо поранені

У Дніпрі в результаті стрілянини було вбито двоє людей, ще четверо госпіталізовані.

Про це повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

В області введено оперативний план "Сирена".

"24 липня, близько 20:00 до поліції надійшла інформація, що по пр. Гагаріна, 92 в Шевченківському районі Дніпра, чути постріли та на асфальті лежить нерухоме тіло чоловіка. Прибувши на місце події поліцейські з’ясували: близько 19.50 невідомі під’їхали на автомобілі та з автоматичної зброї спричинили вогнепальні поранення п’ятьом громадянам, які знаходилися на літньому майданчику кафе. Після цього зловмисники зникли з місця скоєння злочину на автомобілі", - йдеться в повідомленні.

В результаті стрілянини одна людина загинула на місці, п'ятеро були доставлені в лікарню. Пізніше один з них помер від отриманих травм.

На місці події працює слідчо-оперативна група.

В результаті стрілянини в Дніпрі 1 загиблий, 6 поранених

У Дніпрі на проспекті Гагаріна в результаті з'ясування стосунків між двома групами одна людина загинула, ще шестеро отримали поранення.

Як повідомили в прес-службі ГУ ГНПУ в Дніпропетровській області ввечері в понеділок, дві групи чоловіків словесно з'ясовували стосунки, однак, після того, як не змогли досягти компромісу, почалася стрілянина.

"Одна людина загинула", - підтвердили в поліції.

Як стало відомо "Інтерфакс-Україна", ще 6 осіб з вогнепальними пораненнями були доставлені в обласну лікарню ім. Мечникова.

"Двоє перебувають у важкому стані. Лікарі оперують двох. Потерпілі надійшли з вогнепальними пораненнями ніг, голови, живота", - підтвердили лікарі.

По області оголошено перехоплення зниклих з місця події інших учасників конфлікту. Перехожі не постраждали.

Схожі новини