Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відсьогодні можна не використовувати печатки на офіційних документах

  • 19.07.2017, 10:39
  • 2 395

Сьогодні набув чинності закон України, згідно з яким фізичні та юридичні особи більше не зобов'язані використовувати печатки на документах.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Закон був опублікований у виданні "Голос України" 19 квітня цього року. Таким чином, закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями" набув чинності сьогодні, 19 липня 2017 року.

Закон удосконалює державне регулювання використання печаток у господарській діяльності. Так, згідно з ним, із законодавства виключається вимога про обов'язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання), виключається можливість визнання документа чи угоди недійсним у зв'язку з відсутністю печатки.

Крім того, виключається необхідність використання печаток у взаєминах між приватними підприємствами та державними органами та органами місцевого самоврядування.

Також документом встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Джерело: Еспресо