Передплата 2024 «Добра кухня»

Директор Львівського бронетанкового заводу вийшов з СІЗО після внесення застави

  • 19.07.2017, 14:22
  • 5 983

За директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа внесли заставу в 2 млн грн.

У прес-службі не змогли уточнити, хто вніс затверджену судом суму, а також повідомили, що в середу, 19 липня, Р.Тимків дасть прес-конференцію, під час якої розповість про закупівлю танкових двигунів, після якої його і ще 4 осіб звинуватили в розтраті 28,5 млн грн.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Суд заарештував підозрюваних у справі Львівського бронетанкового заводу

Солом'янський суд Києва пізно увечері 14 липня обрав запобіжний захід для трьох із п'яти затриманих посадовців Збройних сил України та ДП "Львівський бронетанковий завод".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Суд взяв під варту начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ (генерал-майора) з альтрнативою внесення застави у 2 млн грн.

Начальник відділу озброєння ЦБТУ ЗСУ (полковник) і засновник комерційної структури, задіяної в корупційній схемі, арештовані з альтернативою 1,6 млн застави грн для кожного.

Обрання запобіжного заходу для директора ДП "Львівський бронетанковий завод" і його заступника суд переніс на 15 липня.

Працівники НАБУ затримали директора Львівського бронетанкового заводу та його заступника

Романа Тимківа і Олега Ткаченка затримали у день візиту на завод президента Петра Порошенка.

У п’ятницю, 14 липня, зранку працівники Національного антикорупційного бюро України затримали директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка.

«Можу лише сказати, що працівники НАБУ справді прибули на підприємство. Я не знаю, де перебуває директор нашого підприємства Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка. Ні причин затримання, ні інших деталей наразі не знаю», — сказала ZAXID.NET речниця Львівського бронетанкового заводу Ірина Микольців.

У прес-службі НАБУ наразі не повідомляють ніякої інформації сприводу цього. Відомо лише, що затриманих доставили до Львівського територіального управління Антикорупційного бюро України. Детективи НАБУ працювали у супроводі поліції.

За попередньою інформацією, причина затримання — корупція та розкрадання державного майна.

Додамо, що 14 липня президент України Петро Порошенко в межах робочого візиту до Львова повинен відвідати бронетанковий завод.

До слова, це вже не перше затримання керівників Львівського бронетанкового заводу. У 2015 році попереднього затримали директора підприємства Олександра Остапця за підозрою у розкраданні державних коштів. Під час обшуків у нього вдома знайшли 2 млн. грн, які призначалися для ремонту військової техніки, що мала відправлятися в зону проведення АТО. Сам Остапець не визнав своєї вини, тим не менше суд визнав його винним та засудив до п'яти років умовно, призначивши додатково 11,9 тис. грн штрафу.

Джерело: Захід.нет

Схожі новини