Передплата 2024 ВЗ

МОН може продовжити термін подачі заяв

  • 18.07.2017, 22:18
  • 4 107

У зв'язку з помилками і помилками в Єдиній державній електронній базі з питань освіти МОН може продовжити для абітурієнтів терміни подачі заяв.

Про це заявив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець в коментарі DT.UA.

При цьому абітурієнтам, в чиїх заявах є помилки, він порадив звертатися до ДП "Інфоресурс".

"А якщо не спрацює "Інфоресурс", буде доручення Міністерства виправити ці помилки. У разі необхідності продовжимо термін прийому заяв. Всі спірні питання буде вирішуватися на користь абітурієнта", - відзначив Ковтунець.

Раніше перший заступник міністра освіти повідомляв, що "станом на сьогодні було подано 455 тисяч (заяв - ред.), це приблизно більше половини від очікуваної кількості. ...Ще приблизно 300-400 тисяч заяв ми очікуємо".

У середньому абітурієнти подають 4-5 заяв. Загалом у вступній кампанії беруть участь 150-160 тисяч абітурієнтів.

Джерело: Укрінформ

Вступникам до ВНЗ дозволили подавати паперові заяви через проблеми з е-кабінетами

Через проблеми в роботі Єдиної електронної бази з питань освіти, абітурієнтам, які не можуть зареєструвати електронний кабінет у системі ЄДЕБО, надали можливість подавати документи в паперовому вигляді.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти та науки від 14 липня 2017 року, повідомляє Osvita.ua.

«У зв'язку із запровадженням нового програмного забезпечення з посиленими вимогами до ідентифікації вступників, мають місце окремі випадки відмови в реєстрації електронних кабінетів, пов'язані з іншими розбіжностями в реєстраційних даних. У такому випадку з 15 липня 2017 року вступник може подати заяву та документи в паперовій формі, якщо в присутності представника приймальної комісії вищого навчального закладу буде перевірена неможливість створення електронного кабінету вступника», — йдеться у листі міністерства.

Зазначається, що заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії вищого навчального закладу. Факт подання кожної заяви в паперовому вигляді реєструється уповноваженою особою приймальної комісії в ЄДЕБО в день прийняття заяви.

Як повідомляється, приймальні комісії ВНЗ кожного дня мають надати ДП «Інфоресурс» всі дані вступників, які надали до них документи паперовій формі.

Також у паперовій формі можуть подавати заяви на вступ абітурієнти, які мають спеціальні умови на участь у конкурсному відборі, передбачені умовами вступу до ВНЗ або право на зарахування за квотами-1 та квотами-2. А також, вступники, які мають розбіжності в написанні особистих даних в атестаті про повну загальну середню освіту та у сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання, у т.ч. вступники, які мають паперові атестати старого зразка (дипломи кваліфікованого робітника або молодшого спеціаліста із записами про здобуття середньої освіти), які не вносились до централізованих баз даних.

Джерело: Захід.нет

Абітурієнтів попередили, що електронна база може не працювати в ранкові години

На сайті щодня з 8 до 10 години проводять технічні роботи.

Можливість електронної подачі заяв до вищих навчальних закладів буде обмежена щоденно з 8 до 10 ранку у зв'язку з проведенням технічних робіт. Про це йдеться на сайті державного підприємства «Інфоресурс».

«У зв`язку з потребою у щоденному проведенні технічних робіт, необхідних для належного функціонування ЄДЕБО (сайт Єдиної державної електронної бази з питань освіти. - Ред.) під час Вступної кампанії 2017 року, можлива відсутність доступу до бази з 08.00 до 10.00», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що реєстрація заяв до ВНЗ розпочалася 12 липня і триватиме до 26 липня. З початку вступної кампанїї неодноразово виникали проблеми в роботі сайту Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Через проблеми в роботі Єдиної електронної бази з питань освіти, абітурієнтам, які не можуть зареєструвати електронний кабінет в системі ЄДЕБО, надали можливість подавати документи в паперовому вигляді.

"У зв'язку з введенням нового програмного забезпечення з посиленими вимогами до ідентифікації вступників, мають місце окремі випадки відмови в реєстрації електронних кабінетів, пов'язані з іншими відмінностями в реєстраційних даних. В такому випадку з 15 липня 2017 року абітурієнт може подати заяву та документи в паперовій формі ", - ідеться в листі МОН.

Заяви можуть подавати абітурієнти для отримання ступеня бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування на основі повної загальної середньої освіти на денну або заочну форми навчання.

Заяви в паперовій формі подаються вступниками особисто до приймальної комісії вищого навчального закладу.

Джерело: Український тиждень

В Україні розпочалася подача абітурієнтами електронних заяв до вишів

Всього кожен абітурієнт може подати 9 заяв на 4 спеціальності, прийом документів триватиме до 18:00 26 липня.

У середу, 12 липня, в Україні подача абітурієнтами електронних заяв для вступу до вищих навчальних закладів. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

Зазначається, що у 2017 році абітурієнти можуть подавати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2017 і 2016 років, а подача заяв можлива тільки в електронному вигляді через електронні кабінети, які можна зареєструвати до 18:00 25 липня.

"Всього кожен абітурієнт може подати 9 заяв на 4 спеціальності. Прийом документів триватиме до 18:00 26 липня", - йдеться у повідомленні.

У той же час, ті абітурієнти, які при вступі до вузів мають здавати творчі іспити, або вступають не на підставі результатів ЗНО - можуть подати заяви до 18:00 20 липня.

Списки рекомендованих до зарахування у вузи на місця державного замовлення повинні бути опубліковані не пізніше 12:00 1 серпня, а саме зарахування має відбутися до 12:00 7 серпня.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини