Передплата 2024 «Добра кухня»

Ryanair готує для пасажирів приємний сюрприз

  • 24.07.2017, 15:12
  • 11.9K

Ірландський лоукостер Ryanair має намір знизити тарифи на перельоти на 7-9 відсотків.

Про це йдеться у звіті компанії, в якому йдеться про зростання квартального прибутку на 55 відсотків за три місяці.

За словами фінансового директора Ryanair Ніла Сорахана, у найближчі місяці ціни на квитки можуть знизитися на 7, 8, а можливо навіть і на 9 відсотків.

У авіакомпанії зазначили, що порівняно з минулим роком на 1 відсоток було піднято середні тарифи у період Великодня. Прибуток після вирахування податків у період з квітня по червень склав 397 мільйонів євро.

За словами Сорахана, у річному вираженні зниження тарифів, швидше за все, складе в середньому 8 відсотків за шість місяців, що завершуються 31 березня 2018 року.

24 канал

Гройсман хоче привести Ryanair в "Гостомель"

Прем'єр-міністр вважає, що аеропорт Гостомеля має стати базовим для всіх лоукостів України, після відповідних інвестицій в летовище.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-центр урядового порталу.

"Ми зараз маємо ухвалити рішення, яке дозволить нам вирішити одразу декілька питань, серед яких — скасування будь-яких монополій в "Борисполі", залучення нових авіаперевізників та зниження вартості квитків для наших пасажирів", - сказав Володимир Гройсман.

За його словами, в цьому контекстів аеропорт "Гостомель" має стати саме тим рішенням яким дозволить побороти монополію аеропорту Бориспіль, створивши таким чином здорову конкуренцію на ринку.

Гройсман вважає, що "Гостомель" потрібно перетворити на базовий аеропорт для лоукостів країни — в тому числі ірландського лоукост-перевізника Ryanair.

За підсумками наради у Гройсмана вирішили, що у найближчий рік в якості тимчасового рішення, лоукости будуть допущенні до аеропортів "Бориспіль" або "Київ" (Жуляни) строком на один рік, а за цей час летовище "Гостомель" має буде модернізоване до відповідних стандартів.

Джерело: Еспресо

Рябікін: "Переговори тривають, ми обов'язково побачимо Ryanair в Україні"

Глава аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що переговори з авіакомпанією Ryanair не припинялися і в найближчому майбутньому лоукостер почне роботу в Україні.

Про це він сказав на прес-конференції в понеділок.

"Що стосується переговорів, то вони призупинили свої програми по Києву і Львову. Це не означало припинення переговорів. Припинення переговорів немає", - сказав він.

"Більш того, створення такого ажіотажу і нагнітання - це така форма продовження переговорів", - заявив глава аеропорту.

Рябікін також закликав усіх ставитися до цього процесу спокійно.

"Ми в процесі і всі переговори йдуть не за столом при особистих зустрічах, а йдуть шляхом листування і уточнення тих чи інших позицій угоди. Це щоденний режим, наша робота і ми знаходимося в процесі обміну кореспонденцією", - зазначив він.

"Я налаштований дуже оптимістично. Ми обов'язково побачимо Ryanair в найближчому майбутньому. Це може бути в цьому році, може в наступному. Але я не хочу фіксувати жодних термінів", - додав глава аеропорту.

На питання про те, чи почалася перевірка аеропорту "Бориспіль" представниками НАБУ, Рябікін відповів: "Мені про це нічого невідомо".

Джерело: Економічна правда

В уряді розповіли, коли завершаться переговори з Ryanair

Омелян сподівається на анонсування лоукостером польотів у вересні.

Переговори між Україною та ірландською авіакомпанією-лоукостером Ryanair можуть бути завершені протягом кількох тижнів.

Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу "Інтер", передає РБК.

"Компанія Ryanair є бізнес-орієнтованою та, звичайно, вона буде застосовувати будь-які важелі в переговорах. Це нормально, це не благодійний фонд. Для нас важливо знайти ту формулу, яка буде відповідати і інтересам України, і інтересам авіакомпанії для того, щоб це була плідна співпраця на довгі роки", - зазначив очільник відомства.

Він наголосив на єдиній позиції президента, прем'єр-міністра, Мінінфраструктури та аеропорту "Бориспіль" щодо необхідності відновити і успішно завершити переговори з Ryanair.

"Для завершення переговорів потрібно кілька тижнів - це максимум. І я б дуже хотів, щоб початок польотів зі Львова і Києва було анонсовано в вересні", - заявив Омелян.

Джерело: ТСН

Ryanair не погодиться на Львів без Києва

Ryanair не погодиться літати до аеропорту "Львів" без київського аеропорту, незважаючи на те, що аеропорт "Львів" підписав договір з лоукостером.

Про це повідомила генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська на прес-конференції в Києві в п'ятницю, висловивши жаль з приводу того, що компанія заявила про відмову літати до Львова, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми зняли кілька вимог. У перший рік вони пропонують тільки базовий договір, всі інші вимоги, про які говорив Бориспіль, розглядаються вже на наступні роки" - сказала вона.

Мова зокрема йде про вимоги Ryanair, через які аеропорт "Бориспіль" не уклав договір з компанією. "Ryanair полетить лише у 2 аеропорти, коли й "Бориспіль" підпише", - додала Тетяна Романовська у коментарі Економічній правді.

У Львівському аеропорту розповіли про особливості контракту з Ryanair

Міжнародний аеропорт "Львів" все ж зумів укласти угоду з відомим лоукост-перевізником Ryanair, невзажаючи на те, що авіакомпанія висувала певні вимоги.

10 липня у Ryanair заявили, що компанія йде з України через недотримання раніше досягнутої угоди із Міністерством інфраструктури України та посадовцями аеропорту "Бориспіль".

Щоправда, генеральний директор аеропорту імені Данила Галицького Тетяна Романовська стверджує, що керівництво львівського летовища в ході переговорів з авіакомпанією Ryanair відхилило кілька її вимог, але, тим не менш, уклало контракт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зняли кілька вимог. У перший рік вони пропонують тільки базовий договір, всі інші вимоги, про які говорив "Бориспіль", розглядаються вже на наступні роки", — зауважила вона.

Романовська підкреслила, що мова, зокрема, йде про вимоги щодо частини прибутку, землі під готель тощо.

Аеропорт "Бориспіль" продовжує перемовини з Ryanair

Перемовини із ірландським лоукостером Ryanair продовжуються, попри заяву компанії про скасування запланованих перельотів.

Аеропорт "Бориспіль" зі свого боку надав перевізнику, Кабміну та іншим залученим до переговорів сторонам позицію щодо вимог лоукостера. Там наразі чекають на відповідь, тож про дату закінчення перемовин нічого не відомо.

Також в аеропорту запевнили, що вони не проти лоукостерів, і зараз ведуть переговори із 4 компаніями, які працюють у ніші дешевих авіаперевезень.

Якщо ми не будемо заполітизовувати процес, то матимемо більше шансів побачити літаки Ryanair під вікнами нашого аеропорту. Бо будь-яка компанія, для якої бізнес це, насамперед, бізнес, відчуваючи в собі зацікавленість уряду і чиновників високого рівня, починає задирати планки, — пояснив гендиректор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

Джерело: 24 канал

Гройсман хоче, щоб Ryanair літав і з Києва, і зі Львова

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що ірландський лоукостер Ryanair повинен літати з Києва та Львова.

Про це прем’єр заявив під час засідання уряду у вівторок, 12 липня.

Гройсман наголосив, що аеропорт "Львів" повністю забезпечував всі необхідні умови співпраці.

Джерело: Українська правда

Садовий про Ryanair: "Невигідно комусь робити людей вільними"

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що робота лоукост-авіакомпанії "Ryanair" в Україні залежить від політичної волі керівництва.

"Усіх збентежила ситуація щодо компанії Ryanair, яка повідомила, що вони припиняють співпрацю з Україною. Для міста Львова це великі втрати", — цитує його сайт Львівської міськради.

"Якщо порахувати, що один клієнт Ryanair орієнтовно 140 євро генерує коштів, які йдуть у малий та середній бізнес міста, якщо це помножити на тих 300 тисяч людей, які мали би прилетіти до Львова, то ми отримаємо дуже великі суми — до 2 мільярдів гривень. Це кошти, які мав би отримати малий та середній бізнес", — заявив Садовий.

На його думку, "якщо не буде прийнято політичне рішення, буде біда"

"Я це питання вчора проговорював з прем’єр-міністром України, міністром транспорту, ми вчора виходили на зв’язок з компанією Ryanair. Одна проблема — це політика. Буде воля — "Бориспіль" підпише угоду", — заявив львівський міський голова.

"Не вигідно комусь в Україні робити вільними велику кількість людей, щоб вони могли бачити світ. Мабуть, хтось також не хоче, щоб 300 тисяч людей приїхали у Львів", — додав Садовий.

Джерело: Українська правда

"Бориспіль" згоден на аудит: переговори з "Ryanair" були приречені

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" заявляє, що переговори з лоукостером "Ryanair" були приречені на провал, але готовий до аудиту переговорного процесу.

Про це йдеться в заяві держпідприємства.

"Аеропорт "Бориспіль" готовий до будь-якого аудиту перемовного процесу із авіакомпанією Ryanair на предмет економічної доцільності, виваженості позиції керівництва аеропорту, юридичної коректності та недискримінації інших контрагентів аеропорту з позиції законодавства про захист економічної конкуренції", — сказано в ній.

"Крім того, керівник аеропорту публічно заявляє про готовність нести відповідальність за усі рішення, прийняті в ході перемовного процесу з авіакомпанією, та закликає перевести подальші перемовини в площину економіки, а не політики", — заявляє аеропорт.

За твердженням його керівництва, ще на початку переговорів "Бориспіль" попереджав про неможливість задовольнити всі фінансові очікування "Ryanair" з огляду на українське законодавство та конфлікт моделі лоу-кост аеропорту і хабового аеропорту, яким є "Бориспіль".

Центральний аеропорт країни надавав свої пропозиції та здійснював "кроки назустріч", аби "Ryanair" змогла зайти до нього.

"З нашої сторони задля задоволення вимог Ryanair свідомо зменшено ставку пасажирського збору з $17 до $13 для всіх авіакомпаній, що означає для нас недоотримання щорічно 360 млн грн... Без відповідної зміни отримання очікуваних Ryanair $7,5 за одного пасажира не могло відбутися", — зазначає "Бориспіль".

Крім того, аеропорт змінив заради "Ryanair" норми публічної оферти: встановив 80% знижку від базового пасажирського збору на нових (протягом 6 місяців) напрямках польотів.

При цьому аеропорт був згоден на "співінвестування в новий напрямок шляхом надання 80% знижки виключно у разі гарантії зі сторони авіакомпанії щодо нарощування пасажиропотоку на даному напрямку та збільшення географії польотів". Саме це не вдовольняло "Ryanair".

На думку "Борисполя", польоти до Лондона "не можуть підпадати під дію 80% знижки, оскільки за цим напрямком вже здійснюють польоти British Airlines та базовий перевізник аеропорту — МАУ".

"Крім того, аеропорт не зможе зафіксувати збір для пасажирів авіакомпанії Ryanair на рівні $7,5, оскільки він залежить саме від забезпечення та нарощування пасажиропотоку на даному напрямку. Така позиція виявилася неприйнятною для представників лоукостера", — додає "Бориспіль".

"Ми офіційно заявляємо про гарантії пасажиропотоку зі сторони авіакомпанії у розмірі 150 000 пасажирів, що складає 1,5% планового пасажиропотоку "Борисполя" у поточному році", — йдеться у заяві.

Після наради у прем'єра аеропорт резюмує: "Перемовини авіакомпанії Ryanair та аеропорту "Бориспіль" з фінансових питань були приречені з моменту фіксації ставки у розмірі $7,5, яка відображена у меморандумі між Міністерством інфраструктури та керівництвом авіакомпанії. Дана ставка з "Бориспілем" не була погоджена…".

"Процес укладання типового контракту на обслуговування авіакомпанії в аеропорту "Бориспіль" із суто економічного процесу перетворився на поле для політичних дивідендів окремих осіб", — заявляє аеропорт.

За його твердженням, умови стимулюючої програми "Бориспіля" можуть скористатися усі зацікавлені авіакомпанії — аеропорту потрібна від них гарантія розширення географії польотів (нові рейси) та нарощування пасажиропотоку за пільговий період.

Джерело: Українська правда

У МАУ кажуть, що не перешкоджали виходу Ryanair на український ринок

Авіакомпанія МАУ спростовує звинувачення в перешкоджанні виходу ірландського лоукостера Ryanair на український ринок.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"МАУ здивована заявою ірландського бюджетного перевізника Ryanair про скасування своїх планів на українському ринку", - йдеться у повідомленні.

"Своє рішення лоукост пояснює бажанням аеропорту "Бориспіль" захистити "високотарифних перевізників", в тому числі й МАУ, та позбавити наших співвітчизників можливості літати за доступними цінами", - заявили в компанії.

Це твердження, повідомляють у авіакомпанії МАУ, не відповідає дійсності.

"У відповідь на численні звинувачення у створенні перешкод для появи в Україні нових перевізників МАУ офіційно заявляє, що не є учасником переговорів між аеропортом "Бориспіль" та Ryanair, а тому не має жодної можливості впливати на перебіг цих переговорів", - повідомляє прес-служба.

"У зв’язку з цим викликають здивування емоційні та безвідповідальні заяви міністра інфраструктури, який стверджує, що основною причиною рішення Ryanair є МАУ. І замість того, щоб шукати альтернативне рішення, намагається виправдати себе в публічному полі", - додали в компанії.

Джерело: Економічна правда

Ryanair повідомив клієнтам, що робити з квитками

Компанія Ryanair розіслала всім, хто купив квитки, лист з докладною інструкцією.

Про це Економічній правді стало відомо з повідомлення компанії.

Відповідно до цієї інструкції у пасажира є 2 опції:

  1. Отримати повну компенсацію грошей за квитки.
  2. Безкоштовно перебронювати квитки на інші рейси компанії в найближчому аеропорті.

Як повідомляється, якщо клієнт не знайде альтернативного рейсу, гроші за квитки будуть відшкодовані протягом 21 дня.

"Райнер щиро просить вибачення за незручності, викликані відміною рейсу", - йдеться в повідомленні.

Джерело: Економічна правда

Гройсман: "Вирішили поновити переговори з "Ryanair"

Влада України спробує поновити переговори з лоукостером "Ryanair" про польоти до України, а також оцінить перебіг попередніх переговорів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, провівши спеціальну нараду з керівництвом Міністерства інфраструктури, Мінюсту, аеропорту "Бориспіль", Асоціації аеропортів України, Офісу залучення та підтримки інвестицій.

"Ми прийняли спільне рішення з яким погодилися всі учасники наради", — написав він у Facebook.

"Перше, звернутися до НАБУ та Антимонопольного комітету щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу за участі Мінінфраструктури і міжнародного аеропорту "Бориспіль" щодо дотримання законодавства і умов конкуренції", — поінформував Гройсман.

"Друге, вирішили поновити переговорний процес з Ryanair, до якого долучити разом з Міністерство інфраструктури України і аеропортом "Бориспіль" директора UkraineInvest - Ukraine Investment Promotion Office Даніеля Білака", — заявив він.

"Третє, доручив Мінінфраструктури прискорити розробку Стратегії розвитку транспортної галузі в авіасегменті, включаючи розробку стратегії розвитку українських аеропортів, в тому числі із залученням лоукостів", — додав прем’єр.

Дещо раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян висловив сподівання на відновлення переговорів із "Ryanair" після зміни керівництва аеропорту "Бориспіль".

"Шанси на це досить високі. Я впевнений, що як тільки проблема з менеджментом "Борисполя" буде вирішена, переговори можна буде відновити протягом місяця", — сказав він у ефірі телеканалу "112 Україна", передають "Українські новини".

Омелян також зазначив, що під час переговорів Мінінфраструктури та "Ryanair" жодних заяв про проблеми із приходом авіакомпанії в Україну не звучало.

Він наголосив, що поновлювати подібні переговори до зміни керівництва "Борисполя" безглуздо, оскільки будь-які домовленості будуть блокувати в аеропорту.

Джерело: Українська правда

Рябікін про Ryanair: "А що власне сталося в Жулянах?"

Керівник аеропорту Бориспіль Павло Рябікін нагадує, що аеропорт "Жуляни" також не зміг домовитися з лоу-костом Ryanair.

Про це він написав на свій сторінці Facebook.

"Почитав багато відгуків по ситуації з Райаном, питання до тих, хто схиляється до теорії змови Бориспіль-МАУ-Коломойський. А що власне сталося в Жулянах? Увімкніть логіку! Два місяці переговорів і той же результат!" - написав він.

"Там не було нікого з учасників "змови"!" - обурився Рябікін.

При цьому аеропорт Львів погодив з Ryanair співпрацю.

Джерело: Українська правда

Міністр інфраструктури ініціюватиме звільнення директора аеропорту "Бориспіль"

Володимир Омелян має намір внести відповідне подання на розгляд Кабміну в середу, 12 липня.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян у середу, 12 липня, внесе на розгляд Кабінету міністрів подання про звільнення генерального директора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна. Про це міністр повідомив Українській правді.

На запитання, чи ініціюватиме він зміну керівництва аеропорту "Бориспіль" через непідписання договору з лоукостером Ryanair, Омелян відповів: "Так, завтра внесу на Кабмін подання про його звільнення".

Джерело: Тиждень.ua

Офіційна заява Львівського Туристичного Альянсу

Відхід компанії Ryanair не лише закриє можливість для десятки тисяч туристів відвідати місто Львів, а також і мешканцям міста подорожувати та пізнавати нове.

Кілька місяців тому, Львівський аеропорт офіційно підписав договір з компанією #Ryanair щодо здійснення перевезень за 7 новими маршрутами.

Львівський туристичний альянс спільно з Львівською міською радою вперше за часи незалежності України запропонували створення "Фонду на підтримку авіаперевезень".

Проте заява, що саме через корупцію компанія Ryanair призупиняє прихід в Україну - сколихнули не лише місто Львів, але й всю Україну.

Ми чітко розуміємо, що питання є не в площині Львова. Але з боку Львівського туристичного альянсу, ми гарантує повну підтримку компанії #Ryanair у Львові.

Також слід зазначити, що відхід компанії Ryanair не лише закриє можливість для десятки тисяч туристів відвідати місто Львів, а також і мешканцям міста подорожувати та пізнавати нове. Для міста Львова — це також й значна кількість робочих місць, частина економіки та і зрештою імідж міста та держави.

Відхід компанії Ryanair з ринку України остаточно поховає будь-яку вільну конкуренцію та вільний ринок в авіагалузі і не лише.

Тому звертаємось до прем'єр - мінстра та президента з вимогою вплинути на цю ситуацію!!!

Дану ситуацію коментує на своїй сторінці у Facebook мер міста Львова Андрій Садовий.

Омелян назвав винних у зриві угоди з Ryanair

Аеропорт "Бориспіль" винний у зриві угоди з Ryanair, оскільки аеропорт з самого початку переговорів мав на меті заблокувати вхід лоукосту на український ринок.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, з першого дня процесу підписання угоди між аеропортом "Бориспіль" і Ryanair відбувався саботаж з боку аеропорту. Як доказ міністр приводить аеропорт "Львів", який підписав вигідний контракт з компанією Ryanair. Такий же контракт пропонували і "Борисполю".

Омелян наголосив, що підписання договору з Ryanair, було б величезним кроком вперед для аеропорту "Бориспіль".

"Переговорна позиція за Ryanair тривала рік. Були обговорені всі моменти, була повна політична підтримка. Для аеропорту "Бориспіль" це, безумовно, був величезний позитивний крок вперед, тому що це б дозволило акумулювати кількість пасажирів і заробляти на неавіаційних послуг, як це практикується в усьому світі", — додав він.

Джерело: 24 канал

Директор "Борисполя" прокоментував вихід Ryanair з України

Генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін прокоментував вихід ірландського лоукостера Ryanair з України.

На своїй сторінці у Facebook Рябікін стверджує, що Ryanair не зміг вийти на український ринок не через змову між аеропортом та МАУ.

"Почитав багато відгуків по ситуації з Ryanair, питання до тих, хто схиляється до теорії змови Бориспіль-МАУ-Коломойський. А що власне сталося в Жулянах? Увімкніть логіку! Два місяці переговорів і той же результат! Там не було нікого з учасників "змови"!", — йдеться у повідомленні.

Джерело: 24 канал

RYANAIR оголосила про вихід з України

Переговори з перевізником затягувалися.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті компанії.

"Ми скасували запланований прихід до України після невиконання київським аеропортом угоди, яку підписали у березні цього року із Міністерством інфраструктури, посадовими особами аеропорту та чинним генеральним директором аеропорту паном Рябікіним (Павло Рябікін - Ред.)", - пояснили у Ryanair.

Відзначається, що скасовані будуть рейси не лише з Києва, але й з Львова. У тексті вказується, що столичний аеропорт вирішив "захистити авіаперевізників з високими тарифами (у тому числі Міжнародні авіалінії України) та позбавити українських споживачів доступу до найнижчих авіапакетів у Європі".

"Як наслідок, Ryanair не має іншого вибору, окрім скасування 4 нових маршрутів Києва та 7 нових львівських маршрутів, що призведе до втрати понад 500 000 пасажирів та 400 робочих місць", - вказано у повідомленні лоукостера.

У компанії вибачаються перед клієнтами, які забронювали авіаквитки з низьким тарифом і обіцяють зв'язатися з ними по електронній пошті та повернути гроші за скасовані рейси.

Джерело: ТСН

Ryanair призупинив продаж квитків в Україну

На офіційному сайті ірландського лоукостера Ryanair зникла можливість придбання квитків у напрямку в та з аеропортів "Бориспіль" та "Львів".

Так, при спробі вибрати квиток на доступні для польотів дати, в рядку календаря відсутні активні гіперпосилання з ціною квитка.

Квитки неможливо придбати як в/з "Борисполя", так і в/з аеропорту "Львів".

Джерело: Економічна правда

Схожі новини