Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Затриманий полковник Росії має цінні дані про захоплення Криму і Донбасу

  • 10.07.2017, 11:26
  • 4 415

Затриманий російський полковник Валерій Гратов стане джерелом важливої інформації щодо дій Росії в Криму і на Донбасі.

Про це

на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ, депутат "Народного фронту" Антон Геращенко.

Він зазначив, що операція із затримання небезпечного терориста, зокрема його виманювання до України, тривала понад півроку.

"Він є найціннішим джерелом інформації про дії російських спецслужб із захоплення Криму і проваленої операції "русская весна" на Донбасі", - наголосив Геращенко.

Джерело: Еспресо

Геращенко: "Затримання російського полковника готували понад півроку"

Підготовка операції по затриманню російського полковника Валерія Гратова тривала півроку.

Про це у своєму Facebook написав депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

"Операція з виманювання в Україну старого розбійника тривала понад півроку", - повідомив він.

Він також зазначив, що це була "дуже складна оперативна гра".

Джерело: Українська правда

СБУ затримала російського куратора Гіві та Мотороли

Контррозвідка Служби безпеки України провела спецоперацію, затримавши кадрового російського військового, полковника ПДВ Валерія Гратова, який з підробленими українським паспортом прямував у невизнане Придністров'я.

Про повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко у Facebook, передає Еспресо.

"Контррозвідка СБУ віртуозно провела спецоперацію і затримала друга Мотороли, Гіві та Захарченка. Він думав, що все пройде гладко. Він уже робив цей трюк кілька разів. У кишені паспорт на ім'я Валерія Войтенка. Непримітного пенсіонера, скромного ветерана праці. Паспорт український. Добротно зроблений...", - пише журналіст.

Цаплієнко розповів, що в після переходу кордону з невизнаним Придністров'ям пенсіонер Войтенко мав стати "справжнім російським полковником" Гратовим, який раніше очолював особисту охорону президента Придністров'я і є чинним куратором ватажків "ДНР".

За словами Цаплієнка, за Гратовим співробітники СБУ стежили вже досить тривалий час. Коли московського командування вирішило перевести його "ПМР", його і було затримано.

"Він досі думає, що переграв на кордоні. Проколовся на переході з України в Придністров'я. Насправді, контррозвідники давно знали, що під ім'ям "Валерій Войтенко" ховається якийсь Санич, - розповів журналіст. - Українська контррозвідка отримала дані про намір ФСБ Російської Федерації призначити заступником "міністра держбезпеки Придністров'я" свою людину. Головна умова - він повинен бути кадровим російським військовим із досвідом бойових дій. На Донбасі. На боці бойовиків".

За даними Цаплієнка, російський офіцер-десантник Гратов сім років охороняв лідера невизнаної республіки Придністров'я Ігоря Смирнова, після чого перебрався до Москви. Починаючи з серпня 2014 року допомагає терористам на Донбасі.