Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тіллерсон пояснив, чому США призначили спецпредставника по Донбасу і Криму

  • 09.07.2017, 18:09
  • 2 823

Необхідність призначення спецпредставника США Курта Волкера пояснюється відсутністю поступу у виконанні Мінських домовленостей.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві, передає Еспресо.TV.

"Ми розчаровані відсутністю прогресу щодо Мінських угод. Саме тому ми призначили спеціального представника, щоб звернути на це питання увагу", - сказав він.

За словами Тіллерсона, спецпредставник координуватиме подальшу реалізацію Мінських домовленостей із "нормандською четвіркою" та владою Росії, "щоб побачити, чи можемо ми прискорити поступ".

Тіллерсон: «Перший крок для зняття санкцій має зробити Росія»

Санкції США щодо російського агресора лишатимуться чинними, доки російська сторона не припинить дії, які призвели до цих заходів.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон у Києві на спільній прес-конференції з президентом Петром Порошенком, передає Еспресо.TV.

"Санкції США та Євросоюзу залишатимуться щодо Росії, поки РФ не припинить дії, що спричинили ці санкції. Ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських угод і використати свій вплив на сепаратистів, щоб спостерігачі ОБСЄ мали доступ не тільки на лінії зіткнення, але і вздовж кордону", - зазначив Тіллерсон.

Як стверджує держсекретар, у своїх дискусіях з керівництвом Росії він кілька разів наголошував, що Росія має зробити перший крок для деескалації на сході України, зокрема, це має бути припинення вогню і відведення важкого озброєння, для надання доступу спостерігачам ОБСЄ.

"Дуже важливо відзначити цілі США. В першу чергу - це відновлення територіальної цілісності та єдності України. США уже надали більше 600 млн доларів від початку кризи. Також важливо забезпечити безпеку всіх громадян України", - додав він.

Порошенко проводить переговори з Тіллерсоном тет-а-тет

Президент України Петро Порошенко проводить переговори з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном в форматі тет-а-тет

Про це повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"Президент проводить переговори тет-а-тет з держсекретарем США Тіллерсоном. Далі - переговори в розширеному складі", - написав він.

Порошенко: "Крим є постійно у порядку денному США"

Президент Петро Порошенко та держсекретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі у Києві 9 липня обговорили питання Криму.

Про це глава держави повідомив на спільному брифінгу після їхньої зустрічі, передає Еспресо.TV.

"Наші американські партнери, держсекретар США запевнили мене, що Крим є постійно у порядку денному і питання забезпечення територіальної цілісності та припинення незаконої анексії Криму є твердою умовою для зняття санкцій з РФ", - зазначив Порошенко.

За його словами, питання санкцій щодо РФ також обговорювалося ним під час зустрічі з Тіллерсоном.

"Ми отримали запевнення, що поки не буде виконано "Мінськ" і не буде звільнено українську територію, про зняття санкцій не йтиметься", - зазначив президент.

Тіллерсон і Порошенко обговорять реформи в Україні

Разом з державним секретарем прибув до України і нещодавно призначений спецпредставник Департаменту США з України Курт Волькер.

В аеропорту «Бориспіль» приземлився літак держсекретаря США Рекса Тіллерсона.. Біля трапу Держсекретаря США зустріла посол США в Україну Марі Йованович.

Це його перший візит до України. Сьогодні, як анонсувалося в Адміністрації президента, він зустрінеться з президентом Петром Порошенко. Зустріч відбудеться приблизно о 13:00 годині.

Також разом з державним секретарем прибув до України і нещодавно призначений спецпредставник Департаменту США з України Курт Волькер.

Джерело: «Главком».

Схожі новини