Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Три будинки, квартира, 35 земельних ділянок...

І все це – з зарплатою у 20 тисяч гривень.

Старшому слідчому Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Юрію Кривобоку треба щомісяця солідну матеріальну допомогу виписувати. Ні, не на оздоровлення (здоров’ячко у 34-річного «слідака» ГПУ — ще ого-го) і не на покращення житлових умов. А на утримання власного «Межигір’я» в елітному Козині і решти добра, якого у найбагатшого в Україні співробітника прокуратури стільки, що зарплати у 20 тисяч гривень навіть на комунальні платежі не вистачить.

Як же колишньому прокурору Оболонського району столиці (з цієї посади Кривобок «піднявся» до Ген­прокуратури) вдалося накопичити навіть не мільйонерські, а мільярдерські статки? Бізнесом до прокурорських погонів Кривобок не займався. Капіталом стала палка любов родини до землі.

Тільки не подумайте, що родина Кривобоків на полях пахала. Ні — їхня любов до землі проявлялася у колекціонуванні ласих ділянок під Києвом. Причому у сумнівний спосіб. За інформацією сайту «Наші гроші», поки Юрій Кривобок трудився у прокуратурі Оболонського району, його батьки і дружина примудрилися приватизувати понад 16 гектарів землі в елітному передмісті столиці — Софіївській Борщагівці. Частину ділянок отримали задарма, скориставшись правом на безкоштовну приватизацію (зрозуміло, що у Софіївській Борщагівці це право писане хіба що для особливих персон). Причому для батьків тодішнього прокурора, як писали «НГ», розщедрилися аж на чотири дармові наділи, хоча, за законом, мали виділити лише два. Але і цього родині Кривобоків видалося замало, тож взялися скуповувати землю ще й сусідів. Навіщо, прояснилося, коли на місці цих земельних ділянок почали зводити багатоповерхівки. Ні, власною будівельною фірмою Кривобоки не обзавелися. Їхні земельні ділянки перекочували фірмі-забудовнику. Звісно ж, не за «дякую». А в обмін на квартири у майбутніх новобудовах. Коли ж будинки звели, «гонорарні» квадратні метри пішли на продаж. За інформацією «НГ», йдеться про більш як сотню квартир, котрі викупили Міністерство внутрішніх справ і Міноборони.

Так сімейна казна і примножилася сумою з вісьмома нулями. Але Софіївська Борщагівка — не єдина, де встигли «відмітитися» Кривобоки. Земельні ділянки, власниками яких є колишній оболонський прокурор, а нині — слідчий ГПУ і його родичі, по різних куточках України розкидані. Судячи з цьогорічної е-декларації, лише у Кривобока їх — 35! 12 — на Київщині, 21 — у селі Бунякиному на Сумщині, по одній у карпатському Яремчі та в окупованому Криму. Ще два наділи поблизу кримського Судака — у дружини Кривобока.

Задекларованого слідчим ГПУ у розділі «Нерухомість» на окрему брошуру вистачить. Крім земельних ділянок, у подружжя — три будинки (під Киє­вом, в Яремчі й поблизу Судака), парочка квартир у столиці (на 222 і 45 кв. м), два паркомісця, нежитлове приміщення у курортній Гаспрі (Крим).

Головне ж сімейне гніздечко, маєток в елітному Козині, за своїм розмахом може позмагатися навіть із розташованим у цьому ж селищі «Білим домом» президентської родини Порошенків. Розслідувачі проекту PROSUD взяли козинське «Межигір’я» Кривобоків, розміщене на шести земельних ділянках, на фотомушку. Площа хоромів — понад 1800 «квадратів». «На фото можна побачити, що паркан повністю перегороджує доступ до річки, - зауважують активісти. - Це прямо суперечить ст. 13 Конституції України та Водному кодексу, адже кожен громадянин має право безперешкодного доступу до водойм. Часто саме прокуратура розглядає звернення громадян з приводу незаконної забудови прибережних територій. Постає логічне питання: як представники прокуратури можуть боротися з незаконними забудовами, якщо самі ж прокурори порушують законодавство?».

До персонального причалу і персональний плавзасіб належиться. Яхтою Кривобоки наразі не розжилися, а ось на гідроскутері «відриваються».

Крім перегонів на воді, у маєтку Кривобоків й авторалі можна влаштовувати. Розігнатися є де, залишилося тільки спорткари прикупити. За компанію до Volkswagen Toureg за 1,1 млн. гривень (яким, судячи з декларації, Кривобоку дав батько покористуватися) та новенького Mercedes за 2,6 млн., яким торік обзавелася дружина слідчого.

Фото prosud.info

Схожі новини