Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Невідомі напали на учасників Маршу рівності

  • 18.06.2017, 12:00
  • 2 208

Після закінчення Маршу рівності на двох його учасників напали невідомі.

Про це повідомила Громадському радіо представниця оргкомітету КиївПрайд Руслана Панухник.

За її словами, на одного з учасників Маршу рівності напали на Контрактовій площі в метро. Він був монітором від "Озону". На іншого учасника напали в районі "Петрівки".

Панухник додала, що нападників було п’ятеро. За її словами, про ці факти повідомлено поліцію, але подробиць вона не знає.

Разом з тим, активістка Олена Герасім’юк повідомляє, що центром міста ходять люди, які розшукують "збоченців".

"Друзі, тут ще така небезпека: якийсь стрьомний натовп чоловіків прямо зараз ходить і шукає "збоченців" у закладах в центрі міста. Будьте обачні. Ми щойно зустрілись з цими персонажами, попереджаємо", — написала вона у Facebook.

Конфлікт противників Маршу рівності з поліцією: є затримані

На вулиці Володимирській у Києві затримано трьох противників проведення Маршу рівності.

Про це повідомляє кореспондент "112 Україна".

Раніше між противниками Маршу та правоохоронцями сталися сутички.

"За кілька хвилин до початку руху Маршу рівності поліція взяла в кільце противників Маршу. Противники зрозуміли, що учасники маршу змінили маршрут і намагалися прорвати кільце, було кілька спроб. Але кінна поліція їм не дала пройти ні в парк Шевченка, ні в бік Будинку вчителя. Під час цих спроб підірвали петарду або вибуховий пакет, вибух був досить сильний, але ніхто не постраждав. Сутички були 3-4 хвилини. Після цього спроб порватися більше не було", - повідомив кореспондент каналу.

Як пізніше повідомила прес-служба Нацполіції, шістьох осіб, які намагалися прорвати кордон поліції, доставляють до відділку, аби з’ясувати їхні дані і надати правову кваліфікацію їхнім діям.

Водночас начальник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля в коментарі "112 Україна" повідомив, що затримано 7 людей.

Разом з тим, представник київського осередку "Правого сектору" повідомив телеканалу, що серед затриманих — депутат Київради від партії "Свобода" Володимир Назаренко.

Марш рівності закінчився без значних провокацій

Учасники Маршу рівності закінчили ходу.

Як передає кореспондент "Української правди", під час ходи відбувалися дрібні провокації.

Зокрема, невідомі жінка та чоловік кинулися на колону з криками: "Це шкідники, поліція з нами, їх треба розігнати". Їх відтіснили, і рух колони продовжився.

Як зазначив у коментарі УП начальник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, затриманих під час Маршу рівності не було.

За його словами, провокації не були масштабними.

Разом з тим, як повідомляє УП.Життя, після завершення Маршу учасників організовано впустили на станцію метро "Льва Толстого". Потяг відвіз їх на кінцеву. Від метро курсували автобуси, які відвозили учасників на безпечну відстань від зони проведення Маршу та можливих провокаторів.

Раніше учасники Маршу змінили маршрут, аби уникнути сутичок із противниками заходу.

Поліція вилучила балаклави й газові балончики

В районі проведення Маршу рівності в Києві у неділю зранку в кількох людей вилучили балаклави та газові балончики.

Про це повідомила начальник відділу комунікацій київської поліції Оксана Блищик у коментарі "112 Україна".

За її словами, сутичок між прихильниками й противниками ЛГБТ наразі не зафіксовано, затриманих немає.

"В кількох людей виявили балаклави і газові балончики. Також неподалік метро Університет у студентів виявили курячі яйця. Ми розуміємо, як вони можуть застосовуватися", - сказала Блищик.

Разом з тим, як повідомляє кореспондент "Української правди", станом на 10 ранку біля університету Тараса Шевченка у Києві зібралося кілька тисяч людей на Київпрайд 2017.

Наразі всі вони формуються у великі колони. З усіх боків їх охороняють сотні правоохоронців у шоломах. На підході до університету з вулиці Володимирської стоять металеві рамки, поліція перевіряє особисті речі.

Близько 10:10 колони почали рух.

Націоналісти заблокували центр Києва, щоб завадити параду ЛГБТ

Активісти кількох націоналістичних організацій заблокували центральні вулиці Києва, аби не допустити проведення Маршу рівності в столиці.

Про це написав керівник прес-служби "Правого сектору" Артем Скоропадський у facebook.

"Націоналісти з багатьох організацій, заблокували Парк Шевченка, Володимирську вулицю і Будинок вчителя, аби не допустити проведення гей-параду у Києві", - повідомив він.

Раніше невідомі зламали сайт українського ЛГБТ-руху, розмістивши на його головній сторінці картинку з зображенням розправи над ЛГБТ-активістами.

Разом з тим, голова ОУН Микола Коханівський у коментарі "Громадському радіо" зазначив, що його організація буде робити все, щоб зірвати проведення Київпрайду в столиці.

За його словами, офіційно заявку на проведення протестних заходів ОУН не подавала, а подавала інша організація, але представники ОУН все одно там будуть.

Схожі новини