Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий: «Ті, хто обіцяли місту допомогу, банально обманули львів’ян»

  • 10.06.2017, 12:56
  • 2 991

Міський голова прокоментував ситуацію щодо вивезення ТПВ.

Міський голова Львова у традиційному відеозверненні розповів актуальну інформацію щодо ситуації в місті з вивезення сміття. Мер, зокрема, закликав мешканців не піддаватись на підбурювання невідомих осіб щодо перекриття магістралей міста. Ситуація з утилізацією ТПВ складна, оскільки не виконується меморандум і перевізникам нема куди вивозити сміття. Відтак, міський голова вкотре звертається до керівництва держави та області про розблокування для Львова полігонів.

«Півтора місяці тому державна влада в особі голови обласної адміністрації, в присутності віце-прем’єра Кістіона поставила підписи під меморандумом, який передбачав зняття сміттєвої блокади Львова. Місто зі своєї сторони в максимально короткі терміни виконало усі зобов’язання. До останнього дня я вірив, що продовження блокади, яка не послаблювалась і після підписання меморандуму, є наслідком якихось технічних затримок. На сьогодні я змушений констатувати очевидний факт - ті, хто обіцяли місту допомогу, банально обманули львів’ян.

Наше місто продовжують системно та брутально ставити на коліна. До вже традиційних методів, а саме - закриття доступу до полігонів - додали нові, підключивши силові структури. Кримінальні справи паралізували роботу перевізників, які і так працюють в надзвичайних умовах ось вже більше року. Я ще раз хочу наголосити - ми маємо і транспортні, і фінансові ресурси, аби очистити місто. Єдина причина, чому це не відбувається - блокада. Нам системно закривають доступ до усіх полігонів.

На сьогодні понад третина майданчиків міста переповнені і в багатьох місцях перевізники не вивозять сміття вже понад місяць. Я чудово розумію тривогу та обурення львів’ян. Але водночас я хочу застерегти мешканців від дій, які можуть лише ускладнити ситуацію.

Мова йде про стихійні перекриття доріг та висипання сміття на автомагістралі, до яких львів’ян закликають організовані групи невідомих. В умовах блокади та екологічного шантажу міста ми робимо все можливе, аби тримати ситуацію під контролем. Створювати додаткові проблеми в місті - означає своїми руками допомогти тим, хто хоче посіяти хаос. Організатори акцій приїдуть та поїдуть, а нам з вами тут жити.

Я не знаю, яку мету переслідують державні чиновники, організувавши це системне нищення міста. Відповідно до своїх обов’язків, я буду робити все, що можу, аби врятувати Львів від непередбачуваних наслідків. Водночас, я вкотре звертаюсь до Президента, Прем’єр-міністра та їхнього представника у Львові - голови обласної адміністрації: методи, які ви обрали для зведення якихось, одним вам зрозумілих, порахунків - ганебні. Це цинічна гра, за якою стоять життя та здоров’я сотень тисяч людей», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Схожі новини