Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Вищому адмінсуді ані пожежі, ані мін не виявлено

Рятівники ДСНС перевірили адмінбудівлю Вищого адміністративного суду в Києві, але жодного вибухового пристрою так і не знайшли.

Про це в коментарі "Українській правді" повідомила начальник прес-служби управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага.

За її словами, о 13:30 перевірка приміщень була завершена, вибухових пристроїв знайдено не було.

"Виклик виявився хибним", - зазначила Водолага.

Зараз обстановка біля суду досить спокійна

Раніше в середу на сайті Вищого адмінсуду з'явилося повідомлення, що в його будівлі по вул. Московська, 8 у Києві почалася пожежа, відбувається евакуація працівників суду та відвідувачів.

Водночас ДСНС і поліція заявили, що отримали анонімне повідомлення про мінування будівлі суду і направили туди піротехніків, а про пожежу нічого не чули.

Згодом з'ясувалося, що прес-служба суду просто помилилася. Адже вони видалили зі свого сайту повідомлення про пожежу і замінили його на таке саме про мінування.

ВАСУ припинив роботу, посилаючись на пожежу, ДСНС каже про мінування

Вищий адміністративний суд України заявляє, що в його будівлі по вул. Московська, 8 почалася пожежа, водночас ДСНС і поліція кажуть, що там "анонімне мінування".

"ВАСУ тимчасово припиняє роботу через виникнення пожежі", - йдеться в повідомленні суду.

За його даними, зараз відбувається евакуація працівників суду та відвідувачів.

При цьому в прес-службах київських управлінь Держслужби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції "Українській правді" повідомили, що нічого не чули про пожежу, однак близько 12-ї отримали повідомлення від аноніма про мінування за цією адресою.

За їхніми словами, на місце виїхали спеціалісти-піротехніки.

Пізніше інформацію про пожежу із сайту суду видалили і замінили її на іншу — про припинення роботи через повідомлення про замінування.

"Вищий адміністративний суд України припиняє роботу до 14.30 через повідомлення про замінування адміністративної будівлі", - йдеться у новому повідомленні.

Джерело: Українська правда

Схожі новини