Передплата 2024 «Добра кухня»

Чубаров: «Росія нарощує репресії проти кримських татар попри рішення Міжнародного суду ООН»

На думку голови Меджлісу, РФ також не буде виконувати рішення ЄСПЛ щодо недотримання на півострові прав людини.

Після рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення діяльності в Криму Меджлісу Росія лише нарощує репресії проти кримських татар. Про це заявив нардеп і голова Меджлісу Рефат Чубаров.

"Вони (репресії) залишаються системними, нарощуються. Ніяких проявів того, що окупанти якимось чином, якщо не беруться за розум, то хоча б озираються на те рішення, яке з'явилося. Деякий парадокс щодо рішення Міжнародного суду ООН. Не виконати це рішення Росія не може, вона не тільки є стороною процесу, вона зобов'язана і знала про це, коли погодилася на цей суд. Але виконувати це рішення вона теж не буде. Вони шукають якийсь вихід із того, щоб не виконувати це рішення", - розповів Чубаров.

На його думку, Росія також не буде виконувати рішення Євросуду з прав людини щодо недотримання на півострові прав людини.

"Щодо рішення ЄСПЛ. У них вже є накатана доріжка, тому що (Конституційний суд РФ - ред.) дав їм можливість за рішенням Верховного суду Росії рішення, яке приймається Європейським судом із прав людини і нібито суперечить правам людини, вони його виконувати не будуть", - вважає Чубаров.

Джерело: Телеканал 112

Схожі новини