Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві поховали Любомира Гузара

  • 05.06.2017, 11:00
  • 29K

Блаженнішого Любомира Гузара поховали у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Вчора у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві розпочалася заупокійна літургія за колишнім главою Української греко-католицької церкви Любомиром Гузаром.

Літургію провів предстоятель УГКЦ - верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський Святослав (Шевчук).

Блаженнішого Любомира Гузара поховали у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Сьогодні у Києві поховають Блаженнішого Любомира Гузара

Колишнього главу УГКЦ блаженнішого Любомира Гузара поховають у крипті Патріаршого собору.

У понеділок, 5 червня, об 11:00 відбудеться поховання блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору у Києві.

До собору приїдуть близько 600 священнослужителів з різних єпархії України та з-за кордону, щоб відслужити Архиєрейську Літургію та Чин погребіння.

У молитві братиме участь особистий посланець Святішого Отця Франциска Архиєпископ Кирил Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков.

УГКЦ проголосила Гузара всенародним молільником за мир в Україні

УГКЦ проголосила Любомира Гузара всенародним молільником за мир в Україні.

Про це 4 червня заявив глава УГКЦ Святослав Шевчук у Києві у Патріаршому соборі Воскресіння Христового на проповіді під час Архієрейської Божественної літургії.

"Для нас це свято Трійці є особливим, між нами спочиває наш патріарх Любомир. Блаженніший Любомире, ми тебе вчора проголосили всенародним молільником за мир в Україні, молільником не на землі, а на небесах", - зазначив Святослав.

Порошенко: "Любомир Гузар був справжнім нащадком Андрея Шептицького та Йосипа Сліпого"

У неділю в Києві розпочалося прощання із померлим.

Президент України Петро Порошенко віддав шану померлому екс-керівникові Української греко-католицької церкви Блаженнішому Любомиру Гузару.

«Сьогодні ми прощаємось з видатним українцем, великим християнином, унікальною особистістю — Блаженнішим Любомиром Гузаром. Багатогодинні зустрічі і розмови з ним заряджали твердим оптимізмом. Він був справжнім нащадком Андрея Шептицького та Йосипа Сліпого. Вічна пам'ять та земля пухом, Блаженніший Любомире», - написав Порошенко в Facebook.

У неділю, 4 червня, в Києві в Патріаршому соборі Воскресіння Христового віряни прощаються із померлим.

До Києва прибула поховальна процесія із тілом Любомира Гузара

Труну встановлять у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Похоронна процесія з тілом колишнього предстоятеля Греко-католицької церкви Блаженнішим Любомиром Гузаром знову прибула до Києва.

Відзначається, що труну з тілом Гузара встановлять у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, з ним зможуть попрощатися всі бажаючі протягом 4 та 5 червня.

5 червня об 11:00 у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві буде проведена траурна архиєрейська божественна літургія з чином поховання.

Поховають Гузара в Києві в крипті собору, який був побудований, в тому числі, його стараннями.

Джерело: УТ

Львів'яни провели в останню путь Любомира Гузара

Містом пройшла траурна хода, в якій взяли участь духовенство, керівництво міста та віряни.

Сьогодні до Собору Святого Юра зійшлась чи не вся парафія УКГЦ.

Через величезну кількість охочих попрощатись з блаженнішим Любомиром на площі перед храмом облаштували екран, на якому транслювали закпокійну службу, щоб всі мали змогу взяти участь у літургії. Після служби до пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому винесли тіло Любомира Гузара. Запала тиша і на екрані з'явився запис його останньої промови, в якій кардинал дав напутство "молитись" і "працювати".

"Працюйте, щоб наша цеква розвивалась, жила, і в той спосіб прославляла Бога і служила нашому народові"- закликав з екрану Любомир Гузар.

Промова зірвала гучні та довготривалі оплески вірян. Під овації траурний кортеж вирушив на вулиці міста. Процесію розпочали священнослужителі: семінаристи, монахині та священики. Далі їхала машина з тілом блаженнішого Любомира у супроводі військових, а замикали процесію віряни.

Люди на вулицях зупинялись і масово долучались до ходи. Траурна церемонія призупинилась на проспекті Свободи, біля пам'ятника Шевченку - там військовий оркестр виконав декілька пісень. Вже під акомпонемент оркестру хода рушила далі містом і звершилась біля церкви святого Архистратига Михаїла. Біля підніжжя гори, де побудований храм, стояли сотні людей. Зі слізьми на очах віряни слухали прощальні слова блаженнішого Святослава Шевчука.

"Дуже шкода. Великий був чоловік, скільки доброго він зробив для церкви, для країни! Вірю, що він з небес зараз дивиться на нас і тішиться, що його праця була недаремною" - тремтячим голосом сказала парафіянка пані Іванна.

Похоронний кортеж з тілом кардинала вирушив до Києва - там триватимуть літургії та прощання з блаженнішим. Поховають Любомира Гузара у понеділок, в крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового.

У Львові прощалися з Блаженнішим Любомиром Гузаром

У Львові прощалися із кардиналом Української греко-католицької церкви, колишнім головою УГКЦ Любомиром Гузаром.

Про це передає Еспресо.TV.

Вулицями міста проходила скорботна хода від Святоюрського собору, куди 1 червня доправили труну з тілом Любомира Гузара. Хода завершилася у храмі святого Архистратига Михаїла, монастиря монахів-студитів, до яких належав Гузар.

5 червня об 11:00, у патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві буде проведена траурна архиєрейська божественна літургія з чином поховання Гузара.

Джерело: espreso.tv

У Соборі Святого Юра триває прощання із Любомиром Гузаром

Потік вірян не припинявся ні на хвилину ще з вечора четверга, відколи привезли тіло архиєпископа до Львова.

Заупокійну божественну літургію відспівує близько 50 священиків. Літургію очолив владика Ігор Возьняк.

«Співслужіння з ієрархами нашої церкви, з єпископами своїх єпархій. Вони прибули сьогодні для того, щоб молитвою вшанувати пам’ять Блаженнішого Любомира», — розповів речник Львівської архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк.

У цей час не припиняється потік вірян на прощання з Блаженнішим Любомиром Гузаром.

«Це є людина, яка творила нашу національність на зорі нашої незалежності і формувала нас як народ: єдиний в своїх цінностях, у своїх традиціях», — поділилась вірянка Оксана Страс.

«Я глибоко сумую з приводу втрати такої великої людини ― розумна людина, багато зробила для України. Дуже жертовна людина. І хай Господь Бог прийме його в свої обійми», — додала львів’янка Зеновія.

Храм відкритий для вірян до сьомої ранку суботи. Для зручного доїзду у місті курсуватимуть шатл-баси. О 9:00 тут відбудеться Божественна літургія, яку очолить чинний глава церкви ― патріарх Святослав Шевчук. О третій пополудні центром міста пройде траурна хода до церкви Архистратига Михаїла. Поховають Блаженнішого Любомира Гузара у понеділок в Києві.

У Львові прощалися з архиєпископом Української греко-католицької церкви

Сьогодні до Собору Святого Юра прибув траурний кортеж з тілом Любомира Гузара

Перед 19:00 похоронний автомобіль з покійним архієпископом прибув до воріт собору. Попрощатися з Любомиром Гузаром прийшло декількасот людей. До тіла блаженнійшого Любомира вірян не пустили, проте кожен охочий зміг прийти до церкви, помолитись та взяти участь у літургії. На службі були присутні, як місцеві віряни, так і паломники з інших міст.

Пані Марія з чоловіком приїхала до Львова з Самбора. Жінка - сумлінна парафіянка. Каже, коли дізнались сумну новину, то без сумніву вирішила приїхати до Львова, щоб попрощатись зі священнослужителем.

"То свята людина, він стільки зробив не лише для церкви, а й для України! Чого лише варті його слова під час Революції Гідності! Його промови надихали, ми втратили не просто святого, а й великого патріота України!"- зазначила пані Марія.

Не оминуло літургію й керівництво Львова: на прощальну церемонію у вишиванці прибув мер міста А. Садовий, який раніше назвав смерть Любомира Гузара особистою втратою.

На службі були присутні не лише люди літнього віку, а й багато молоді. Дивно, але церемонія не мала пригніченого, траурного настрою. Навпаки, у соборі панувала атмосфера умиротворення. На інтуїтивному рівні відчувалося: це святий відійшов у вічність...

Прощатися з архієпископом віряни зможуть ще два дні. Собор Святого Юра буде відчинений цілодобово, аж до поминальної ходи, яка пройде в суботу. Після цього кортеж з тілом блаженнішого Любомира вирушить до Києва.

Завтра увечері за Любомиром Гузаром пройде монаший парастас

Львів у скорботі за померлим Блаженнішим Любомиром Гузаром.

Від сьогодні та до 5 червня львів’ян закликають утриматися від проведення гучних розважальних заходів. У Львові прощання з Блаженнішим Любомиром триватиме у п’ятницю та суботу. Окрім Поминальних Літургій та Пішої скорботної ходи, про які повідомлялось раніше, у п’ятницю в Соборі Св. Юра відбудеться монаший Парастас за померлим.

Як повідомив Єпископ Чиказької єпархії УГКЦ Венедикт, тіло Блаженнішого Любомира уже в дорозі до Львова. Тіло кардинала супроводжує владика УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Можемо дякувати Богові, що в історії нашої церкви за останнє століття давав нам великих особистостей: Митрополита Андрея, Патріарха Йосипа і тепер Блаженнішого Любомира. Він часто повторював: «Найважливіше бути людиною». Він був монахом, священнослужителем, Єпископом, Главою церкви. І всюди, де б його Бог не ставив, він лишався людиною. Дуже важливо, щоб кожен з нас на своєму місці — Президент на своєму, журналіст на своєму, Єпископ на своєму — був людиною і виконав свою місію», - розповів владика Венедикт.

Нагадаємо, в п’ятницю о 10.00 в соборі Св. Юра відбудеться Заупокійна Літургія за Блаженнішим Любомиром. За інформацією отця Павла Дроздяка, увечері в п’ятницю у Соборі св. Юра буде відслужений Чин монашого Парастасу.

«О 18 годині відбудеться справді унікальний Чин монашого Парастасу, який провадитимуть монаші спільноти, запрошені настоятелі спільнот, чернецтво. Таким чином вони з семінарією зможуть в такий глибокий спосіб молитися і бути разом з Блаженнішим Любомиром.

В суботу о 9.00 відбудеться Божественна Літургія, котру очолить патріарх Святослав у співслужінні з владиками Священного Синоду. Звідти урочиста хода з тілом Блаженнішого Любомира рушить до церкви Св. Михаїла, котра належить до монастиря монахів-студитів, куди він належав (монастир св. Теодора Студита — прес-служба ЛМР). Після цього тіло Кардинала виїде до Києва, де в понеділок він буде похоронений у Патріаршому соборі», - заявив Павло Дроздяк.

Водночас сьогодні на вшанування пам’яті Любомира Гузара на міській Ратуші розмістили банер.

Джерело: прес-центр ЛМР

Львів попрощається з Блаженнішим Любомиром Гузаром

Сьогодні у Львові - день жалоби, у зв’язку зі смертю Блаженнішого Любомира Гузара.

Від сьогодні і до дня похорону (5 червня) на львівській Ратуші буде приспущено прапор. Усіх закликають у цей час утриматись від проведення гучних розважальних заходів.

Просимо всіх вірян, котрі прибувають до Львова на прощання з Архиєпископом-емеритом, зупинятися автобусами чи приватним транспортом на приватних паркінгах: біля «Арени Львів», біля «Епіцентру» (вул. Городоцька та вул. Б. Хмельницького), а також на Галицькому перехресті. З цих трьох точок курсуватимуть шатл-баси, які довозитимуть всіх бажаючих попрощатись з Блаженнішим в зону наближену до Собору Св. Юра. Шатл-баси курсуватимуть цілодобово, починаючи з 05.00 год ранку 2 червня до 15.00 год. 3 червня.

Для забезпечення громадського порядку і гарантування безпеки вірян, передбачено перекриття вулиць, прилеглих до Собору Св. Юра, де відбування прощання.

З 18.30 год сьогодні, 1 червня, перекритими будуть: вул. Листопадового Чину від вул. Б. Лепкого, а також прилеглі до неї — вул. Гоголя та вул. І. Огієнка від вул. Городоцької; вул. Матейка та вул. Новаківського від вул. К. Рилєєва; вул. Устияновича від вул. Професорської; вул. Озаркевича та вул. Шептицьких до вул. Сєченова; вул. Митрополита Андрея до вул. Митрополита Ангеловича.

У дні прощання міський комунальний транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї) курсуватиме в продовженому графіку до 01.00 год ночі. Такий графік передбачається на 1 та 2 червня.

В суботу, 3 червня, у зв’язку з траурною процесією, буде перекрито центр міста зранку та до 15.00 год, а також ситуативне перекриття руху за маршрутом ходи: вул. Листопадового Чину, Ген. Григоренка, Гнатюка, пр. Свободи, пл Міцкевича, пл Галицька, пл. Соборна, пл. Митна, вул. В. Винниченка.

Львівська міська рада звертається до мешканців та гостей міста з проханням у п’ятницю та суботу без нагальної потреби утриматись від користування приватним автотранспортом. Це необхідно заради уникнення ускладнень руху у місті. Також буде збільшено кількість одиниць транспорту на нічних маршрутах.

Як озвучив на брифінгу Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, сьогодні кортеж з тілом вирушає з Києва до Львова. Очікується, що домовина прибуде до Львова близько 19.00 год. до Собору Св. Юра. Відтак прощання відбудеться завтра та в суботу. Зокрема, завтра, 2 червня, о 10.00 год буде відслужена Заупокійна Літургія в Соборі Св. Юра. Собор буде відкритий цілодобово для охочих попрощатись з Архиєпископом Любомиром. В суботу о 9.00 год. відбудеться Заупокійна Літургія, після чого скорботна хода пройде вулицями міста до Храму Архистратига Михаїла. Зранку в неділю, 4 червня, тіло прибуде до Києва. Чин похорону відбудеться в Києві 5 червня у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового.

Джерело: прес-центр ЛМР

Садовий :«Нехай ці дні скорботи стануть приводом згадати мудрі настанови Блаженнішого Любомира Гузара та бути гідними його пам'яті»

Львів прощається з Почесним громадянином міста, Архиєпископом-емеритом Блаженнішим Любомиром Гузаром. У зв’язку з траурними заходами, в місті буде змінена організація дорожнього руху, також змінено графіки і маршрути деяких автобусів та трамваїв. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні, цими вихідними Львів очікує тисячі вірян, які приїдуть попрощатись з Блаженнішим, тому усіх просять обмежити заїзд в центр міста та користуватись спеціальними шатл-басами.

«У найближчі дні Львів прощатиметься зі своїм Почесним громадянином, українцем з великої літери, Блаженнішим Любомиром Гузаром. Україна втратила свого безумовного морального авторитету. Однак той спадок, який нам залишив Блаженніший, є великим скарбом знань та цінностей для всіх нас та прийдешніх поколінь.

Сьогодні у місті день жалоби, прапор на Ратуші буде приспущено до дня похорону 5 червня.

Ми очікуємо, що в п’ятницю та суботу до Львова прибудуть десятки тисяч вірян для прощання з Архиєпископом-емеритом. Відтак, ми запланували ряд організаційних та логістичних заходів.

Зокрема, ми просимо всіх вірян, котрі прибувають до Львова на прощання, зупинятися автобусами чи приватним транспортом на приватних паркінгах: біля «Арени Львів», біля «Епіцентру» на вулиці Городоцькій, а також на Галицькому перехресті. З цих трьох точок курсуватимуть тимчасові автобусні маршрути, які довозитимуть вірян в зону наближену до Собору св. Юра. Автобуси курсуватимуть цілодобово, починаючи з 05.00 год ранку 2 червня до 15.00 год. 3 червня.

Для забезпечення громадського порядку і гарантування безпеки вірян, передбачено перекриття вулиць, прилеглих до Собору св. Юра, де відбуватиметься прощання.

У дні прощання міський комунальний транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї) курсуватимуть в продовженому графіку до 01.00 год ночі.

В суботу, 3 червня, у зв’язку з траурною процесією, буде перекрито центр міста зранку та до 15.00 год.

Львівська міська рада звертається до мешканців та гостей міста з проханням у п’ятницю та суботу без нагальної потреби не користуватись приватним транспортом для поїздок в центральну частину міста. Це необхідно для уникнення ускладнень руху у місті.

Сьогодні кортеж з тілом ввечері вирушає з Києва до Львова. В суботу відбудеться Заупокійна Літургія, після чого скорботна хода пройде вулицями міста від Собору святого Юра до Храму Михаїла на вулиці Винниченка. Зранку в неділю, 4 червня, тіло прибуде до Києва. Чин похорону відбудеться в Києві 5 червня у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового.

У разі виникнення питань просимо телефонувати на «Гарячу лінію міста» за тел. 15 80 та 297 59 11.

Дякую за увагу. Нехай ці дні скорботи стануть приводом згадати мудрі настанови Блаженнішого Любомира Гузара та бути гідними його пам'яті», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Джерело: прес-служба ЛМР

Філарет: «Гузар зупинив боротьбу між православними і греко-католиками»

Колишній глава Української Греко-Католицької Церкви Любомир Гузар за роки свого керівництва налагодив хороші стосунки між православними і греко-католиками.

Про це заявив патріарх Філарет, передає телеканал "112 Україна".

За його словами, на початку 90-х років у Галичині між віруючими цих двох конфесій були конфлікти.

"Він очолював УГКЦ трохи більше 10 років. Саме в його часи налагодилися добрі стосунки між Православною Церквою і УГКЦ, а як ми добре знаємо, на початку 90-х років була жорстока боротьба в Галичині між православними і греко-католиками. Коли став кардиналом Любомир Гузар, то настало примирення", - сказав він.

"Він був глибоко віруючою особистістю, його характер був м'який. Він був лагідний до всіх, що сприяло налагодженню таких хороших відносин", - заявив патріарх Філарет.

Також Філарет нагадав, що заснував з Любомиром Гузаром так звану "Ініціативну групу 1 грудня", щоб закликати громадських діячів, політиків до сприяння примирення в Україні.

Джерело: УП

Посольство США сумує через смерть Гузара

Посольство США в Україні висловило співчуття у зв'язку зі смертю колишнього очільника Української греко-католицької Церкви єпископа Любомира Гузара

Про це йдеться на офіційній сторінці Посольства у Twitter.

"Ми сумуємо з приводу кончини архієпископа Любомира Гузара, духовного лідера і миротворця, який присвятив своє життя Україні", - наголосили у відомстві.

Зазначимо, що похорон Любомира Гузара відбудеться у понеділок, 5 червня, об 11:00 у Патріаршому соборі.

Джерело: УП

В УГКЦ розповіли, як відбуватиметься прощання з Любомиром Гузаром у Львові та Києві

Прощання з блаженнійшим Любомиром Гузаром відбуватиметься у Львові та Києві, після чого його поховають у столиці в патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Про це повідомив голова Української греко-католицької церкви блаженнійший Святослав.

"Зараз траурний кортеж вирушає до Львова, де він народився та мешкає його родина, де 21 січня 2001 року він зійшов на престол Києво-Галицьких верховних архієпископів і очолив нашу церкву. Львів'яни та всі люди доброї волі зможуть попрощатися з блаженнійшим Любомиром у п'ятницю та суботу, 2-3 червня", - розповів клірик.

Собор у Львові буде відкрито цілодобово для бажаючих попрощатися.

"Сьогодні тіло блаженнійшого Любомира прибуде до архікафедрального собору св. Юра близько 19:00. Завтра о 10:00 буде відслужено заупокійну божественну літургію. Собор буде відкрито вдень і вночі. У суботу о 9:00 ми відслужимо архієрейську літургію і розпочнеться скорботна хода вулицями Львова, яка завершиться в храмі Архістратига Михаїла монастиря монахів студійського уставу", - додав блаженнійший Святослав.

Уранці в неділю, 4 червня, тіло Любомира Гузара прибуде до патріаршого собору Воскресіння Христового. Кияни та гості міста зможуть попрощатися з Любомиром упродовж неділі та понеділка зранку.

"У понеділок об 11:00 відбудеться скорботна літургія з чином погребіння. Блаженнійший Любомир буде похований у патріаршому соборі Воскресіння Христового, в його крипті", - підсумував священик.

Джерело: espreso.tv

Сьогодні у Львові оголошено день жалоби в пам’ять про Блаженнійшого Любомира Гузара

Львів сумує з приводу смерті Блаженнійшого Любомира Гузара.

Відповідно до розпорядження міського голови Львова, завтра, 1 червня, у місті оголошено день жалоби. Відтак, завтра буде вивішено державний прапор України з траурними стрічками та приспущено державний прапор на усіх адміністративних будівлях. Також рекомендовано обмежити проведення розважальних заходів.

Джерело: прес-служба ЛМР

Борис Гудзяк: "Уроки патріарха Любомира"

Я знав патріарха Любомира Гузара майже все своє життя - маленьким хлопчиком з вигляду, бо часом приїжджав з батьками на літній табір, де він був парохом, пізніше він був моїм духівником і сповідником у семінарії в Римі. В Україні наше спілкування також було доволі близьким.

Патріарх Любомир був надзвичайно обдарованою людиною - інтелектуально та емоційно, з неймовірною уявою і фантазією, з прекрасним оксамитовим баритоном, чудовим проповідницьким стилем. Він, мабуть, був найкращим проповідником у нашій Церкві протягом мого життя.

Проте, він був передовсім людиною молитви, монахом, який прагнув єдності з Богом. Як священик, архимандрит, архиєрей він молився, щоб бути в єдності з Господом і провадив інших до такої єдності.

Для нього важливою була єдність Церков - він написав навіть цілий докторат про митрополита Андрея, його богослов’я і духовність християнської єдності та працю заради неї.

Він об’єднав наш Синод єпископів, який був при його виборі розділений.

Він об’єднав українців, ставши для них духовним Батьком і найвищим моральним авторитетом.

Його любили таксисти, слухали молодь і старші, підприємці і митці, побожні парафіяни і ті, які не були вірними УГКЦ. Він об’єднував членів своєї Церкви і свого народу та прагнув поширювати цю єдність далі - працював заради примирення з поляками і євреями, мріяв про припинення цієї війни та примирення з росіянами.

Блаженніший Любомир лишив нам у спадок ще дві особливі риси, які нас з вами змушують задуматися і закликають до чеснот.

У світі, у нашій країні, де є жадоба влади і намагання її захопити будь-якою ціною, він владу віддав, відпустив, вразивши всю Україну своїм зреченням у 2011 році.

Просто відпустив владу...

Патріарх жив дуже скромно. Мав дуже мало речей, не любив розкоші. Звичайно, для Літургії, прослави Бога, він приймав традицію Церкви, красу, славу і навіть пишність Божої Служби, але в побуті був дуже скромний. Ця скромність передавалася у спілкуванні. А спілкуватися він міг з усіма, на різних мовах, у різних контекстах.

Це спілкування завжди було приправлене гарним легким гумором. Блаженніший вмів щиро посміятися з самого себе. У цьому гуморі виявлялося його близькість до Божого таїнства, бо гумор і таїнство споріднені.

Зараз дуже важливо, щоб ми супроводжували Блаженнішого Любомира молитвою у таїнственний момент його переходу.

Молімося за Блаженнішого Любомира, за спокій Його душі...

Молімося за Блаженнішого Святослава, адже тепер на нього лягає ще більший тягар відповідальності…

Молімося, щоб і ми могли ці та інші риси славної пам'яті Патріарха Любомира пізнавати і засвоювати…

Вічная пам’ять!

Громада міста Львова співчуває з приводу втрати Блаженнійшого Любомира Гузара

Стало відомо, що сьогодні помер Архиєпископ-емерит Блаженнійший Любомир Гузар. Громада міста Львова висловлює свої співчуття.

«В моєму житті дуже мало людей, до яких я можу звернутись з проханням про справжню батьківську пораду. Блаженніший Любомир Гузар безумовно був одним з таких людей. Всі ті, хто мав нагоду попроситись до нього в гості, аби відверто поговорити про життя, почути мудрі настанови, сьогодні втратили Батька. Україна втратила безумовного морального авторитета, яких нам так бракує в ці важкі часи.

Глибоко співчуваю всім нам, найближчим Блаженнішого, вірним та Церкві. Закликаю львів’ян принести сьогодні запалені лампадки до пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому та молитвою попросити в Господа Бога прийняти раба Божого Любомира в Царство Небесне. Вічная пам’ять!», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 2008 року Блаженнішому Любомиру Гузару, Верховному Архиєпископу і Кардиналу Української греко-католицької Церкви, було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Львова».

Джерело: прес-служба ЛМР

В УГКЦ повідомили, коли відбудеться похорон Любомира Гузара

5 червня у Києві в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія з чином похорону Блаженнійшого Любомира Гузара.

Про це інформує Департамент інформації УГКЦ.

Зазначається, що захід почнеться об 11:00. Собор розташовується на вулиці Микільсько-Слобідській, 5.

Джерело:24tv.ua

Помер Блаженніший Любомир Гузар

Глава Української греко-католицької церкви 2005-2011 років Блаженніший Любомир Гузар помер на 85-му році життя.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в УГКЦ.

Невдовзі представники УГКЦ повинні оприлюднити офіційну заяву.

Джерело: УП

Схожі новини