Передплата 2024 «Добрий господар»

Білецький: "Будемо приходити і в інші облради"

  • 31.05.2017, 09:42
  • 5 737

 Білецький заявив, що за прикладом штурму Львівської облради активісти штурмуватимуть ради в інших регіонах із вимогою амністії для воїнів АТО.

Про це Білецький заявив в ефірі Еспресо.TV, передаєЦензор.НЕТ.

"Ми хочемо створити тиск, показати, що ці речі підтримує кожен регіон. Ми будемо приходити в інші облради, будемо продовжувати це робити і сподіваємося на розуміння", - сказав ідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький

Лідер "Нацкорпусу" також пообіцяв надалі прийти з аналогічними вимогами до Адміністрації Президента.

"Потім, коли вже будемо мати за собою якусь консолідовану думку, два десятки звернень від областей, тоді ми обов'язково прийдемо до Президента", - додав Білецький.

Львівська облрада перенесла сесію на 1 червня через захоплення будівлі націоналістами

Львівська обласна рада перенесла сесію на 1 червня через захоплення її будівлі активістами партій "Свобода" і "Національний корпус".

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Українські Новини", про це заявив голова обласної ради Олександр Ганущин.

За його словами, Львівська облрада має намір посилити охорону свого будинку.

Протестувальники вимагають відновлення сесії 30 травня. Вони заявили, що не мають наміру залишати будівлю до відновлення сесії.

При цьому поліція почала розслідувати захоплення будівлі Львівської облради. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

У ході захоплення будівлі облради було вибито кілька вікон, а також виламано вхідні двері будівлі та сесійної зали.Джерело: https://ua.censor.net.ua/n442076

Під час захоплення праворадикалами Львівської облради постраждала вагітна журналістка

Під час захоплення праворадикалами Львівської облради постраждала вагітна журналістка «Першого західного» телеканалу.

Про це ZAXID.NET повідомила завідувачка відділу інформаційних програм «Першого західного» телеканалу Світлана Ровенчак.

«Наша журналістка була дуже близько біля дверей облради, де були сутички. Вона надихалась диму від фаєрів та сльозогінного газу, а ще загалом це — стрес і, можливо, її хтось штовхнув. Зараз вона госпіталізована через загрозу викидня», — сказала ZAXID.NET Світлана Ровенчак.

Відомо також, що з приміщення облради її забрали каретою швидкої допомоги.

Сама журналістка не бажає, аби розголошували її ім'я. За інформацією УНІАН, потерпіла перебуває на шостому місяці вагітності.

Пізніше у прес-службі Львівської міської ради повідомили, що під час сутичок постраждала ще одна жінка та дев'ять правоохоронців. На жінці загорілась сорочка і її госпіталізували до опікового відділення 8-ї клінічної лікарні.

По допомогу до медиків звернулись і дев'ять правоохоронців, які були задіяні до підтримання правопорядку у Львівській облраді. Їх обстежують у травмпункті 8-ї клінічної лікарні.

Нагадаємо, у вівторок, 30 травня, активісти «Сокола», нацкорпусу «Азов», Легіону «Cвобода», ОУН і «Правого сектору» пікетували Львівську обласну раду з вимогою звернутися до Верховної Ради щодо амністії для військових в АТО. Вони вибили двері, увірвалися в сесійну залу з різних входів. Голова ради оголосив перерву, проте радикали не випускали депутатів. Роботу сесії призупинили.

Джерело: zaxid.net

Медики надають допомогу постраждалим від сутичок в обласній рад

Після сутичок в обласній раді по допомогу до медиків звернулись постраждалі.

Як розповіла Наталія Поважук, головний лікар Станції швидкої медичної допомоги, двоє потерпілих скеровано в міську 8-му лікарню, одного пацієнта скерували в Обласну клінічну лікарню. У всіх пацієнтів легкий або середній ступінь важкості.

«По допомогу до нас звернулось дві жінки. Одна з них госпіталізована з не важкими опіками. Це львів’янка. За словами потерпілої, на ній загорілась сорочка. Зараз уся необхідна медична допомога надається. Інша жінка з травмою зараз обстежується лікарями.

Також по допомогу звернулось 9 працівників правоохоронних органів, їх обстежують у нас в травмпункті», - розповів Василь Обаранець, головний лікар міської клінічної 8-ої лікарні.

Джерело: прес-служба ЛМР

Праворадикали захопили сесійну залу Львівської облради

Громадські активісти пікетували Львівську обласну раду з вимогою звернутися до Верховної Ради щодо амністії для військових в АТО.

Потім вони увірвалися в сесійну залу і погрожували не випускати депутатів.

На початку сесії 30 травня перед обласною радою активісти «Сокола», нацкорпусу «Азов», Легіону «Cвобода», ОУН і «Правого сектору» пікетували вхід до облради. Учасники мітингу обурюються зволіканням президента з підписанням закону про амністію для бійців АТО.

За словами представника «Правого сектору» Тараса Хаммера, з Львівщини ув'язненими є десять осіб.

Делеговані активісти на початку сесії підійшли записатися в порядок денний. Та поки депутати дійшли до розгляду 6 пункту, активісти почати палити димові шашки і розпилювати газ перед ЛОР. За словами очевидців, кілька активістів були російськомовними.

Потім вони увірвалися в сесійну залу з різних входів, вибили двері. Голова ради оголосив перерву, проте радикали не випускали депутатів. Роботу сесії призупинили.

Нагадаємо, закон про амністію було ухвалено парламентом ще 7 липня 2016 року. Він передбачає амністію для найбільш вразливих категорій засуджених, а також тих, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали участь в АТО та отримали статус учасника бойових дій. Однак 17 серпня президент України Петро Порошенко наклав вето на цей закон.

На думку голови держави, цей закон необхідно було узгодити з положеннями Кримінального кодексу і закону «Про застосування амністії в Україні». Згодом до закону внесли зміни, однак президент ще не поставив свій підпис на ньому.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини