Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гройсман: "Влада часів Януковича заборгувала ВООЗ $26 мільйонів"

  • 26.05.2017, 13:16
  • 1 642

Україна має борг перед Всесвітньою організацією охорони здоров'я 26 млн доларів, що виник через несплату членських внесків.

Це підтвердив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє ВВС.

"Чим це викликано? Банальною справою. У 2014 році після "хазяйновитих" українців на державному рахунку було 108 тисяч гривень... Можливо, ці питання відійшли на другий план", - сказав Гройсман.

Так він відповів на запитання депутата Ігоря Шурми з "Опозиційного блоку" про те, чому Україна не сплатила членських внесків у ВООЗ 26 млн доларів і її позбавили права голосу під час Генасамблеї ВООЗ.

Гройсман: «Кажіть, якщо міністри не ходять на комітети, я поправлю»

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав депутатів повідомляти йому, якщо міністри не відвідують засідання профільних комітетів.

На засіданні парламенту у п’ятницю депутат Андрій Антонищак попросив Гройсмана "зобов’язати свого підлеглого — міністра фінансів — відвідувати комітет з питань податкової та митної політики".

"Та людина повністю ігнорує думку народних депутатів України, підписує незрозумілі меморандуми з Міжнародним валютним фондом, представляє інтереси транснаціональних компаній в питанні митниці. Такого терміну, як "митниця", на сьогодні не існує — воно повністю атрофовано. Питання безпеки на митниці повністю нівельоване", — заявив нардеп.

"Ті рішення, що приймає міністр фінансів, я вважаю зрадою інтересів України. Прошу зобов’язати його відвідувати комітет і рахуватися з думкою парламентарів", — обурився Антонищак.

Володимир Гройсман відповів: "Я знаю, що вчора у вас був комітет і там був перший заступник міністра фінансів. Це було викликано тільки тим, що міністр фінансів вчора був у відрядженні, його немає (в Україні)".

"Але Ви праві абсолютно, що міністр профільний має відвідувати свій профільний комітет, брати в ньому участь постійно, щоб розуміти хід законодавство, проходження законів, ініціативі, які є у депутатів, щоб був діалог на високому рівні", — додав він

Прем'єр запропонував: "По його (міністра фінансів) поверненні, призначте дату або на сесійному тижні чи не на сесійний тиждень — як буде засідати комітет — і обов’язково я направлю міністра".

"І я звертаюся до всіх народних депутатів: якщо є зауваження до відвідування міністрами комітетів, я готовий це поправити — будь ласка, дайте мені цю інформацію і ми цю ситуацію вирішимо", — сказав він.

"Ми попрацювали рік, я хотів би, щоб ми подивилися, де у нас плюси і мінуси в організації… Я би хотів, щоб наша співпраця залишалася на високому рівні. Контакт на комітетах — дуже важливий момент у синхронізації дій", — додав Гройсман.

Гройсман повідомив, як вирішити проблему авто на єврономерах

Питання легалізації автомобілів з іноземною реєстрацією потрібно вирішити в інтересах держави.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Я сам зустрічався із представниками власників (таких авто. - Ред.) три-чотири місяці тому. Питання неоднозначне і я б просив, щоб ми тут проявили лідерські позиції, які дозволять нам зберегти державний інтерес", - зазначив він.

При цьому глава уряду наголосив, що до вирішення цієї проблеми потрібно підходити виважено.

"Треба вести діалог, знаходити вихід із цієї ситуації, але тут треба бути дуже виваженими. Ми готові як уряд приєднатися до цього процесу на базі комітету, тому що це можна зробити, коли будуть внесені пропозиції та погоджено зміни до законодавства", - підсумував він.

Схожі новини