Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уже ніхто нікуди не йде?

«Страйк» у поштових  відділеннях був нетривалим.

Цього тижня клієнтів пошти спіткала неприємна новина - 70-те відділення, що на Сихові (вул. Довженка, 6), припинило роботу. Не приймали оплати, листів, посилок... Працювала тільки служба видачі посилок. Форс-мажор у поштовому відділенні трапився через те, що усі оператори написали заяви на звільнення. Останніми роками поштові відділення реформують, поштарі та “офісні працівники” мають більше навантаження. “Укрупнення” відділень видно по місту неозброєним оком. На місці вчорашніх офісів пошти постають спортивні центри, канцелярські магазини...

Телефоную по коментар до керівника Львівської дирекції “Укрпошти” Миколи Ростова, щоб дізнатися, чи залагоджено інцидент у 70-му відділенні та чи відновлено його роботу. “Відділення працює у штатному режимі, - відповів пан Микола. - Вранці проінспектував ще 26 відділення. Воно теж працює. Насправді ніхто не звільнявся. Просто люди кажуть, що не задоволені станом речей. Якщо їхні умови не виконають, кажуть, будуть звільнятися. Їх не влаштовує велике навантаження на роботі. З п’яти операторів — три-дві вакансії. Звичайно, навантаження збільшилося. Клієнти оплачують компослуги і стоять у чергах, трохи сваряться. В операторів було психологічне навантаження. Якщо оператори таки захочуть звільнитися, то два тижні відпрацюють (згідно із законодавством. - Авт.). Підсилили роботу технікою. Щось покращимо”.

Микола Ростов запевняє, що, попри певні робочі нюанси, у поштові відділення йдуть нові працівники — оператори, листоноші. Певний внесок зробив Ярмарок кар’єри, який відбувся минулого тижня у Львові. Людей на пошті приваблюють соціальний пакет та “біла” зарплата, відрахування в усі фонди. “Цього року плануємо збільшити зарплату працівникам поштових відділень, - наголошує пан Микола. - Зараз оператори отримують до 3,5 тисячі гривень. Треба трохи попрацювати, щоб заробити. Не усім відразу дають велику платню. “Людину з вулиці” навчають, потім вона працює оператором третього класу”.

— Яка доля поштових відділень у Львові? Їх надалі будуть “укрупнювати”?

— У Львові 49 поштових відділень. Більшість з них працюють без... обідньої перерви. Одне віконечко закривають, обслуговують в іншому.

За кілька місяців плануємо відкрити два нові поштові відділення, які працюватимуть цілодобово. Де саме це буде — невідомо, шукаємо місце. Плануємо, що одне цілодобове відділення працюватиме у спальному районі Львова, інше — в центрі. Тоді будь-хто зможе відправити посилку в будь-який зручний час: чи після роботи, чи вночі. Задля техніки безпеки вночі працюватиме віконечко для видачі чи здачі посилки, листів.

— У селах, крім листів, листоноші змушені реалізовувати побутову хімію, канцтовари...

— У Львові листоноші нічого не реалізовують. Усі листоноші мають мінімальну зарплату — 3200 (за умови відпрацювання повного робочого дня).

Фото “Варти-1”

Схожі новини