Передплата 2024 «Добра кухня»

Правоохоронці підбили підсумки антикорупційної спецоперації

У Міністерстві внутрішніх справ підбили проміжні підсумки масштабної антикорупційної спецоперації у справі про податкові майданчики, пов'язані з екс-міністром доходів і зборів  Олександром Клименком.

Про це повідомляє 26 травня директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко у своєму Facebook.

За його даними, 11-м підозрюваним суд виніс рішення тримання під вартою із можливістю внести застави від 3 до 150 мільйонів гривень (найбільша сума), 7 підозрюваних звільнили із зали суду із носінням електронного браслету із заставами від 990 тисяч до 15 мільйонів гривень.

4 підозрюваних звільнено під особисте зобов'язання з'являтися до слідчого за першим викликом і не тікати.

Щодо ще одного підозрюваного триває судовий розгляд, слідство просить утримання під вартою або 10 млн. гривень застави. Термін затримання спливає зранку в суботу.

"На особисті зобов'язання і на застави без тримання під вартою - слідство подаватиме апеляцію. Попереду — масштабне досудове слідство та обвинувальні акти в суді", — резюмує Шевченко.

Антикорупційна спецоперація: "7 заарештованих, 350 млн застави"

Із затриманих в рамках антикорупційної спецоперації 23 екс-податківців семеро заарештовані, загальна сума застави складає 350 мільйонів гривень.

Про це сказав глава МВС Арсен Аваков в ході години запитань до уряду у Верховній Раді 26 травня.

"Зараз розглянуті вже майже всі міри запобіжного заходу до затриманих колишніх посадовців Фіскальної служби. І ми маємо зараз не так мало — біля 350 млн застави, 7 осіб зараз арештовані", — повідомив міністр.

"Щодо декількох людей, яким рішенням суду присуджено особисте зобов'язання і незначні застави, ми приймаємо рішення разом із прокуратурою, і будемо подавати апеляцію", — додав він.

Аваков також зазначив, що не може коментувати якість нашого суду та нагадав на актуальності якнайшвидшої судової реформи.

Екс-чиновниця Міндоходів уникла арешту за мільйон гривень застави

Суд відпустив з-під варти колишнього заступника начальника харківського облуправління Міністерства доходів і зборів Тетяну Маслову під заставу в 1 мільйон гривень.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва на засіданні в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що суд відмовив військовій прокуратурі в арешті підозрюваної з можливістю внесення застави в сумі 7 млн грн.

Згідно з рішенням суду, обраний запобіжний захід діє до 21 липня. Маслова, що проживає в Дніпрі, повинна сповіщати суд і прокуратуру про зміну свого місця перебування і виконувати інші покладені на неї судом обов'язки, передбачені у таких випадках.

Суд заарештував "наглядача" за бізнесом Курченка з заставою 100 млн грн

Станіслава Денисюка затримали напередодні в рамках масштабної антикорупційної операції.

Печерський районний суд Києва призначив екс-голові Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіславу Денисюку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 100 млн грн. Про це написав у Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Затриманий вчора генерал-лейтенант Денисюк - арешт або застава 100 млн 320 тис. грн (рішення суду)", - написав він.

Як повідомлялося, 24 травня правоохоронці затримали 23 представників податкових адміністрацій в областях в рамках масштабної антикорупційної операції під час одночасних 450 обшуків у 15 областях.

В тому числі був затриманий Станіслав Денисюк, якого називають "наглядачем" за бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка.

Суд відпустив екс-начальника харківської податкової інспекції під особисте зобов'язання

Прокуратура просила для Андрія Криволапова арешт із можливістю застави 5 млн грн.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Державної податкової інспекції Харківської області Андрію Криволапову у вигляді особистого зобов’язання.

Крім того, суд зобов’язав Криволапова не відлучатися з Харкова, де він проживає, здати паспорти, а також утриматись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками по справі.

Запобіжний захід діятиме до 21 липня.

Сторона обвинувачення просила суд обрати Криволапову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Андрій Криволапов - восьмий підозрюваний податківець, затриманий напередодні, якому суд обрав запобіжний захід.

Суд відпустив ще одного податківця-корупціонера

Суд відпустив з-під варти під особисте зобов'язання затриманого за підозрою в корупції екс-голову Державної податкової адміністрації Криму Костянтина Циркуна.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення винесла суддя Печерського районного суду Києва і постановила відпустити підозрюваного в залі суду.

Тепер відпущений повинен з'являтися до слідчого за його вимогою, а також здати закордонний паспорт.

Сторона звинувачення просила для Циркуна арешт на 2 місяці з альтернативою у вигляді внесення застави в 31 мільйон гривень.

ГПУ прийшла з обшуками до екс-посадовців ПриватБанку

Колишніх службових осіб підозрюють у розкраданні грошових коштів в особливо великих розмірах.

У середу, 24 травня, слідчі Генеральної прокуратури України проводять обшуки за місцем проживання колишніх службових осіб ПАТ "КБ" ПриватБанк", а також за адресами юридичних осіб, яким надавалися кредити за рахунок рефінансування Національного банку України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ у Facebook.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення колишніми службовими особами ПАТ «КБ «Приватбанк» розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишнє керівництво ПАТ «КБ «Приватбанк» у період 2008-2016 років, незважаючи на законодавчу заборону щодо проведення операцій із пов’язаними з банком особами, після одержання від Національного Банку України рефінансування, у тому числі за рахунок цих коштів, надали пов’язаним із банком суб’єктам господарювання кредити на загальну суму близько 267 млрд грн.

"У такий спосіб колишні посадові особи ПАТ «КБ «Приватбанк», зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення вимог чинного законодавства, надавали кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, та за рахунок рефінансування, внаслідок чого держава з метою уникнення дестабілізації фінансового ринку була змушена здійснити націоналізацію вказаного банку та докапіталізувати його бюджетними коштами на суму 116 млрд грн, що призвело до тяжких наслідків інтересам держави", - додали у прес-службі.

У відомстві наголосили, що у ході обшуків вже встановлено, що у більшості випадків за юридичними адресами вказаних так званих суб’єктів господарювання відсутні як самі юридичні особи, так і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності.

До Києва прилетіли 2 гелікоптери із затриманими податківцями

На аеродромі Нацгвардії у Києві приземлились два гелікоптери із Харкова та Дніпра, на борту — керівники податкової, підозрювані у корупції.

Про це йдеться у сюжеті "5 каналу".

За словами кореспондента телеканалу, з хвилини на хвилину очікується прибуття третього гелікоптера - з Одеси.

"Сюди під конвоєм прилітають затримані корупціонери-податківці. Вони були керівниками обласних податкових адміністрацій за часів Віктора Януковича", - прокоментувала вона.

За словами журналістки, з повітряних суден вийшли 10 затриманих, усіх їх під конвоєм повезуть до Генпрокуратури, щоб вручити підозри, а після того розподілити по судах для обрання запобіжних заходів.

Повідомляється, що серед привезених є одіозний екс-голова Харківської обласної податкової адміністрації Станислав Денисюк, якого вважають "смотрящим" за бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка.

Також доставили колишнього очільника податкової Луганщини Олександра Антипова. Під час затримання у нього вилучили валізку, в якій було понад 3,5 мільйона доларів.

В аеропорту під Києвом при спробі втечі затримали податківця-корупціонера

З аеропорту "Бориспіль" на повітряному судні намагався втекти керівник однієї з обласних податкових адміністрацій, якого підозрюють у корупції.

Про це повідомив журналістам у середу військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Щойно при спробі відльоту і втечі в аеропорту "Бориспіль" затримали ще одного з керівників однієї з податкових адміністрацій обласних", - сказав він.

Схожі новини