Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна заборонила транзит продуктів до Придністров'я

  • 20.05.2017, 18:35
  • 2 880

Україна заборонила транзит продовольчих продуктів до так званої «Придністровської молдавської республіки» через свою територію.

Про це на екстреному засіданні «Ради безпеки Придністров'я» повідомив міністр сільського господарства і природних ресурсів ПМР Ефімій Коваль, повідомляє прес-служба голови невизнаної «республіки».

За його словами, напередодні міністерство отримало листа від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, в якому їх попередили про заборону транзиту вантажів в Придністров'ї через територію України.

«Автори документа посилаються на розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України, датоване 17 травня поточного року, яким визначено, що з 20 травня пропуск підконтрольних вантажів в режимі транзиту через територію України, які направляються в Придністров'ї, будуть здійснюватися тільки за умови узгодження з Національним агентством по безпеки харчових продуктів Республіки Молдова. Попередні узгодження транзиту по території України в придністровському напрямі визнані недійсними. Цю інформацію рекомендовано довести до відома всіх зацікавлених операторів ринку», - повідомили у прес-службі.

За словами Коваля, в разі недопуску вантажів в порт, господарюючі суб'єкти «республіки» будуть змушені зберігати їх на штрафмайданчику і платити за простій вантажу на території України.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини