Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко: "Нормандський формат" буде активізований найближчим часом"

  • 21.05.2017, 09:00
  • 2 675

За словами президента, він обговорив із Меркель сценарій тиску на РФ для виконання мінських угод.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель сценарій здійснення тиску на Російську Федерацію з метою виконання нею мінських угод. Про це він сказав у суботу ввечері в Берліні після переговорів із Меркель.

"Значна частина часу була присвячена координуванню дій щодо імплементації мінських угод. Констатовано, що РФ не виконує Мінські угоди, і нам потрібно розробити сценарій, який би мотивував Росію сісти за стіл переговорів і виконати те, що вона обіцяла, в першу чергу щодо компонента безпеки" , - сказав Порошенко.

За словами президента, потрібно зробити все, щоб відновити мир на українській землі, щоб закінчилася окупація, і в цьому в України є повна підтримка з боку Німеччини.

"Крім того, ми домовилися, що якщо Мінські домовленості не будуть виконуватися, то з високою ймовірністю санкції Євросоюзу будуть продовжені. Дуже важливо, що ця зустріч відбулася напередодні саміту Великої сімки, де на Сицилії питання України буде високо стояти на порядку денному, і це питання буде також присутнє на зустрічі Великої двадцятки", - сказав Порошенко.

Також сторони обговорили питання двостороннього співробітництва з Німеччиною, в тому числі щодо допомоги Донецькій і Луганській областям.

"Домовлено про фінансову підтримку реформ і констатовано значний успіх української команди в і імплементації реформ", - сказав президент України.

Також, за його словами, робота в "нормандському форматі" буде активізована найближчим часом.

"Ми впевнені в тому, що так само як немає альтернативи Мінському процесу, так і "нормандський формат" буде активно задіяний в найближчим часом", - сказав він.

Порошенко зазначив, що на зустрічі з Меркель також була досягнута домовленість з приводу активної координації дій з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном.

Джерело: УТ

Порошенко говорив з Меркель понад 2,5 години

Переговори президента Петра Порошенка і канцлера Німеччини Ангели Меркель тривали понад 2,5 години.

Про це повідомив посол України в ФРН Андрій Мельник у Twitter.

Про завершення переговорів посол повідомив близько 16:30 суботи.

Разом з тим, як повідомляє Укрінформ, після переговорів Порошенко вирушив до колишнього концтабору "Заксенхаузен", де пройде церемонія покладання вінків та вшанування пам'яті замучених нацистами та усіх загиблих під час Другої світової війни.

Джерело: УП

Порошенко розповів Меркель про "нові реалії" на Донбасі

Попри нові реалії, в яких перебуває Україна та її окуповані Росією території, альтернативи Мінським угодами немає, а їх виконання необхідно повернути.

Про це 20 травня заявив президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Маємо нові реалії: коли президент РФ Володимир Путін видав укази щодо визнання фейкових документів (виданих в "ЛДНР" - УП), російський уряд розповсюдив рубльову зону РФ на окуповані території України... Також маємо конфіскацію активів, які належать Україні та українським громадянам на окупованих територіях... З урахуванням цих реалій маємо рішуче діяти далі, щоб повернути "Мінськ" в конструктивне русло", - заявив Порошенко.

"Ми не бачимо жодної альтернативи Мінським угодам та наполягаємо на їхньому повному виконанні", - додав президент.

"Частина переговорів сьогодні буде присвячена підвищеню ефективності імплементації "Мінська", у т.ч. Росією, а також тому, що потрібно зробити, щоб на сході України було виконано вимоги щодо режиму припинення вогню, відведення важкої техніки та артилерії, звільнення заручників та імплементація усього безпекового комплексу, який є передумовою політичному процесу", - додав Порошенко.

Говорячи про підписання "безвізу" з ЄС, яке відбулося 17 травня, Порошенко зазначив, що це є "остаточним виходом України з радянської імперії та остаточним поверненням України до родини європейських народів та визнанням реформ та змін, які відбулися в Україні за останні 3 роки".

Президент додав, що зустріч з Меркель "проходить напередодні саміту G7, і ми дуже розраховуємо, що сицилійська зустріч продемонструє єдність цивілізованого світу з Україною".

"У травні ми чекаємо завершення ратифікації Голландією Угоди про асоціацію", - зауважив він.

Джерело: УП

Меркель: "Перемир'я на Донбасі немає, "Мінськ" виконується не повністю"

Про це 20 травня заявила канцлер ФРН Ангела Меркель під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком.

За словами Меркель, на переговорах йтиметься окрім цих пунктів про гуманітарну ситуацію, а також про розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Також йтиметься про те, як нам працювати в рамках Мінських угод у подальшому, та можливу зустріч у майбутньому у "нормандському форматі", - зазначила Меркель.

Канцлер додала, що під час перегорів буде обговорюватися питання проведення реформ в Україні.

"Про ті, які на сьогоднішній день вже відбулися, та про ті, які мають бути продовжені. Також обговоримо допомогу з боку Німеччини, щоб покращити добробут населення України", - зауважила вона.

Джерело: УП

Порошенко прибув із візитом до Меркель

Президент України Петро Порошенко приїхав із робочим візитом до Німеччини.

Про це президент повідомив у своєму Twitter.

"Прибув із робочим візитом до Німеччини на запрошення Федерального канцлера ФРН Ангели Меркель", - написав український лідер.

Раніше президент заявляв, що перемовини з канцлером Німеччини будуть тривалими та змістовними.

Джерело: espreso.tv

Порошенко говоритиме з Меркель про Донбас та "Мінськ"

У ході переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель президент України Петро Порошенко обговорить ситуацію на Донбасі та виконання Мінських угод.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, також планується до обговорення ситуація на різних напрямках, зокрема питання щодо безпеки, звільнення заручників, гуманітарної ситуації тощо.

Зустріч Порошенко та Меркель розпочнеться 20 травня о 14:00 за Києвом у замку Мезеберг (м.Гранзе).

Як відомо, 20 травня Порошенко здійснить одноденний робочий візит до Німеччини на запрошення Меркель.

Джерело: УП

Схожі новини