Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дружині генпрокурора п’яти літрів забагато. Пересіла на «трилітровий» позашляховик – за 2,4 мільйона гривень

Пригадуєте «бородатий» монолог авторства Жванецького про раків? «Вчора бачив по п’ять рублів, але великих.

А сьогодні були по три, але маленькі». Нардеп Ірина Луценко, яку півтора місяця тому призначили представником президента у парламенті, може з подібним номером виступати. Тільки не про раків, а про «меринів». «Вчора був великий «Мерседес» за 1,7 мільйона. А сьогодні менший, але за 2,4 мільйона».

Про чотириколісну обновку дружина генпрокурора відзвітувала у повідомленні до е-декларації, розміщеному на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції. Судячи з оприлюдненої інформації, позашляховик Mercedes-Benz 2017 року випуску обійшовся їй у 2 мільйони 430 тисяч гривень.

Де взяла, де взяла, за свої гроші купила, запевнила Луценко, пояснивши, звідки у неї капітал на таку «лялечку». Продала, мовляв, поїжджене авто, доклала із заощаджень і купила нового «мерсюка». «У мене був п’ятилітровий Mercedes, такий самий. Я його продала за хороші гроші, бо йому було лише два роки. Вирішила, що треба було взяти менший, трилітровий, за трохи більші гроші», — заявила нардеп у коментарі «Українській правді».

Схоже, «нульцевий» Mercedes займе у сімейному гаражі місце позашляховика, який вказаний у декларації Луценко за 2016 рік. Той «мерин» вартував 1,7 мільйона гривень.

Інше авто, Toyota Land Cruiser з припискою «в угоні», перекочовує з декларації у декларацію Луценків. А ось крута «беха» за 1,4 мільйона гривень, власником якої пані Луценко вказувала старшого сина-бізнесмена, з цьогорічного е-звіту «з’їхала».

Поки дружина мільйонерську «тачку» обкатує, генпрокурор Юрій Луценко економить сімейний бюджет, користуючись службовим авто. Казенну Toyota Camry, яка за ГПУ закріплена, Ірина Луценко й у своїй декларації не забула зазначити.

Дорогою обновкою поповнився не лише гараж пані Луценко, а й її гардероб. Крім шикарних авто, дружина прокурора обожнює брендові сумки. З найновіших «вигулює» «шанелівську». За 97 тисяч гривень! Це більше, ніж задекларована нею піврічна зарплата у Верховній Раді. Та для прискіпливих у пані Луценко завжди відмазка знайдеться: не все ж, мовляв, у депутатах ходила — була і бізнесвумен, тож є з чого собі дозволити (моральний бік питання дружину генпрокурора, схоже, не хвилює).

Задекларованої «заначки» у Луценко не на один «Мерседес» вистачить. 2,4 мільйона гривень, 1131 євро і майже дві тисячі доларів на банківських рахунках. Плюс — 195 тисяч «українських», 60 тисяч євро і 300 тисяч «американських» готівкою.

Фото auto.ria.com

Схожі новини