Передплата 2024 «Добрий господар»

МЗС виправило Порошенка в обіцянках з безвізом

  • 22.05.2017, 13:52
  • 5 937

Безвізовий режим з Європейським Союзом повинен запрацювати для України з 12 червня.

Про це у Facebook повідомила заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

"Рішення опубліковано. Набрання чинності 11 червня 2017. Безвіз - о 00:01 12 червня 2017", - написала вона.

Порошенко: «Безвіз запрацює в ніч з 10 на 11 червня»

Президент Петро Порошенко відреагував на офіційну публікацію рішення про надання Україні безвізового режиму з ЄС

Про це він написав у Twitter.

"Зворотній відлік запущено! За 20 днів, тобто в ніч з 10 на 11 червня, безвізовий режим запрацює для українців", - написав Порошенко.

Голова фракції БПП у Раді Ірина Луценко заявивила, що "це - цивілізаційне рішення,що зафіксувало віддалення від Кремля".

Рішення про надання безвізу українцям опубліковано в офіційній пресі ЄС

Безвізові поїздки до країн Євросоюзу почнуть діяти за 20 днів.

Рішення про безвізовий режим між Україною та ЄС опубліковано в "Офіційному журналі Євросоюзу". Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йовзяк.

Текст доленосного для України рішення з'явився в офіційній пресі сьогодні, 22 травня. Діяти воно почне за 20 днів, тобто 11 червня.

Історичне підписання угоди про безвізовий режим України та ЄС відбулося 17 травня.

ТСН.ua зібрав в інфографіці все, що українцям необхідно знати про безвізовий режим з Євросоюзом — куди можна поїхати, як оформити біометричний паспорт і скільки грошей необхідно мати для перетину кордону тієї чи іншої країни.

Порошенко про безвіз: "Останнє прощай російській імперії"

З урочистим підписанням у Європарламенті безвізового режиму, Україна востаннє попрощалася із російською імперією.

Про це на брифінгу у Страсбурзі заявив президент Петро Порошенко, передає Еспресо.TV.

"Абсолютно історичний день для моєї 42-мільйонної нації. І я абсолютно впевнений, що це історичне рішення для Європейського Союзу. Україна повертається до європейської сім'ї. Україна востаннє прощається з російською і радянською імперіями", - заявив Порошенко.

Він відзначив, що Україна втілила 144 реформи для запровадження безвізового режиму.

Джерело: espreso.tv

ЄС офіційно підписав рішення про безвізовий режим для України

У середу в Європарламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акту, яким буде запроваджений безвізовий режим для громадян України.

Церемонія підписання пройшла у Страсбурзі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Документ був підписаний президентом Європейського парламенту Антоніо Таяні та міністром внутрішніх справ та національної безпеки головуючої у Раді ЄС Мальти Кармело Абелою.

На церемонії підписання також були присутні президент України Петро Порошенко та доповідач Європарламенту з питання українського безвізу Марія Габріель.

Президент України документ не підписував, оскільки підписаний регламент є внутрішнім рішенням ЄС, а не двостороннім документом.

Після підписання рішення про безвіз ще має бути оприлюднене в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим набуде чинності; очікується, що він запрацює від 11 червня. Як повідомлялося, 11 травня Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України.

Як повідомлялося, у четвер, 11 травня, міністри країн Євросоюзу з питань сільського господарства та рибальства ухвалили рішення про надання Україні безвізового режиму.

Європейський парламент на пленарному засіданні у Страсбурзі 6 квітня проголосував за введення безвізового режиму для громадян України в країнах Євросоюзу. 26 квітня надання безвізового режиму для громадян України схвалили посли Європейського союзу (ЄС) .

Журналіст Рікард Йозвяк назвав дати завершення всіх процедур щодо безвізу для українців. За його словами, 17 травня угоду підпишуть, 22 травня опублікують, а 11 червня вона набуде чинності. Голова делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Даріуш Росаті підтвердив, що 11 червня європейські кордони відкриються для України.

Джерело: УТ

Схожі новини